Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Draga Leticija,leticija:Da li postoji neka metoda izlijecenja sinusa koja ne ukljucuje ni antibiotike ni ostalo...mozda neki prirodni lijek?
A sto se operacije devijacije nosa tice, Srdjane mogu samo da ti kazem da mi sam postupak nije bas poznat (bila sam uspavana), ali se svodi na to da ti oslobadjaju hrskavicu ili kost nosne pregrade koja je deformisana (zatvorena). Pretpostavljam da su mi strugali (necu da te plasim ali sam cula da su ranije to radili dletom, a da postupak nije drugaciji ni danas) kost nosne pregrede koja je posle preloma preprecila levu nosnu supljinu. Sve bih ti lakse nacrtala, zato sto imam snimak stanja pre i posle operacije. Uglavnom, nakon operacije te tamponiraju (po jedno 10 m gaze u obe nozdrve) i to drzis najmanje 3 dana. Osecaj dok to imas je kao kada prstima zapusis nos, i progutas pljuvacku. Vakuum. Ali brzo se naviknes na to, tako da posle cak i jedes sa tim. Onda sledi deo (za mene najgori) kada ti vade te tampone iz nosa. Ja sam jako krvarila, ali ne mora da znaci jer devojci iz moje sobe su to radili dan ranije i ona nije pustila ni kapljicu. Kod mene je to trajalo.srdjan:Zivka,a u cemu se sastoji ta operacija devijacije nosa?
Nisam sigurna, mislim da je onaj fazon "koliko das". Koliko se secam, na njegovom stolu je stajala kutijica gde se stavlja novac, a on cak ni ne gleda koliko para ostavite. Ja sam posle mog drugog odlaska pitala za neki melem za psorijazu (za moju mamu) i to sam platila njegovoj zeni po ceni koju mi je ona rekla. Mislim da spravljaju i druge meleme, ali mene je samo ovo interesovalo. Mozete cak i da ga pitate preko telefona, dekica je totalno opusten.keti:Živka, koliko deda naplaćuje za jedan tretman?
dali je krem za psorijazu pomogao tvojoj majci??Zivka:Nisam sigurna, mislim da je onaj fazon "koliko das". Koliko se secam, na njegovom stolu je stajala kutijica gde se stavlja novac, a on cak ni ne gleda koliko para ostavite. Ja sam posle mog drugog odlaska pitala za neki melem za psorijazu (za moju mamu) i to sam platila njegovoj zeni po ceni koju mi je ona rekla. Mislim da spravljaju i druge meleme, ali mene je samo ovo interesovalo. Mozete cak i da ga pitate preko telefona, dekica je totalno opusten.keti:Živka, koliko deda naplaćuje za jedan tretman?
Sto je najgore, ona to ne shvata ozbiljno. Moja mama je izuzetno tvrdoglava osoba, posebno kada je njeno zdravlje u pitanju. Nije se pridrzavala uputstva, i nije redovno mazala, tako da rezultat nije realan. Ona cak i krije istinu o svom zdravlju, tako da stvarno ne znam da li joj je taj melem pomogao. Ona tvrdi da jeste, ali verovatno pre zbog moje zabrinutosti i truda da joj pomognem.gost1:dali je krem za psorijazu pomogao tvojoj majci??
-----gost1:dali je krem za psorijazu pomogao tvojoj majci??Zivka:Nisam sigurna, mislim da je onaj fazon "koliko das". Koliko se secam, na njegovom stolu je stajala kutijica gde se stavlja novac, a on cak ni ne gleda koliko para ostavite. Ja sam posle mog drugog odlaska pitala za neki melem za psorijazu (za moju mamu) i to sam platila njegovoj zeni po ceni koju mi je ona rekla. Mislim da spravljaju i druge meleme, ali mene je samo ovo interesovalo. Mozete cak i da ga pitate preko telefona, dekica je totalno opusten.keti:Živka, koliko deda naplaćuje za jedan tretman?
Slazem se u potpunosti sa vama. Treba gledati i drugu stranu. Uvek postoji rizik.novosadjanin:Kratko, da i ja Vam nesto napisem....vodio sam sina koji ima istih problema kao i vi..nista nije pomoglo...posle u razgovoru sa lekarima su mi rekli da je bilo i dedinih pacijenata koji su trazili pomoc u ambulanti.. deda stavlja u nos kapi, koncentrat necega koji izaziva trenutno otvaranje i tad pocinje izliv.. ali da to nije zdravo jer izaziva trajna ostecenja sluzokoze nosa i sinusa...DOBRO RAZMISLITE....
Zivka:Metod lecenja je krajnje primitivan. Pregled koji deda obavi kada stignete je da on proveri, tj. "cuje" kako disete na obe nozdrve (znate ono, prvo zapusi jednu stranu, naculji uvo i slusa kako izduvavate vazduh, pa onda to ponovi i sa drugom). Da li to utice na ono sto sledi, ne znam, ali on kao ustanovljava stadijum u kojem se nalazite (meni je dao dijagnozu da sam "zacepljena ko burence").
Prostorija u kojoj se nalazite se sastoji od dva stola i pet stolica sa kantom pored svake stolice. Sablasno. Na jednom stolu su kapi, a za drugim sedi deda. Stolice su sve zauzete, ne mozete verovati koliko ljudi je bilo i otislo za tih par sati koliko smo se mi (obavezno krenite sa nekim, jer posle terapije sigurno necete biti u stanju da vozite) zadrzali tu. Ja sam cekala najmanje pola sata na slobodnu stolicu.
Odmah moram da vam kazem da to boli, ali boliiiiii. Meni to nisu bas pojasnili dobro pre nego sto sam otisla.
Elem, posle pregleda i "dijagnoze", deda vam stavlja kapi u obe nozdrve. Za to vreme vam drzi glavu zabacenu unazad jedno minut. Ali taj minut traje kao 10. Boliiiiii. Kanta, pretpostavljate za sta sluzi? Nisam verovala da toliko sekreta moze da stane u jednu malu glavu kao sto je moja. Postupak se ponavlja tri puta, i odmah da napomenem da je svaki sledeci manje bolan. Na kraju popijete nesto i spremni ste za povratak kuci.
Deda insistira na tome da kada dolazite kod njega ponesete pakovanje salveta od 100 kom, i to one tanke nase proizvodnje, nikakve "paloma" ili sl. Ja sam to pakovanje potrosila negde na pola puta do Beograda, a jos jedno za par sati nakon toga. Ne mozete da verujete sta se sve izbaci iz sinusa.
Postupak se ponavlja jos jednom, tako da sam posle par dana otisla ponovo kod dede na terapiju. Zaista sam se mnogo bolje osecala vec posle prvog puta, toliko dobro da sam bez mnogo razmisljanja otisla i drugi put. Bolelo je neuporedivo manje, a i sekreta je bilo manje. Deda mi je na "rastanku" rekao da se sigurno vise necemo videti zbog mojih sinusa. I zaista je tako, baz za sada.
Samo cu da napomenem da je kod dede bilo i dece, a i sama cinjenica da sam se podvrgla tome odmah nakon operacije, govori da nije bas toliko strasno.
Svi vi koji niste stigli kod dede - zakasnili ste...
Imam tuznu vest: deda je nedavno umro... Da li je nekom ostavio svoje "recepte" u amanet - ne znam...
Pozdrav
Anonymous:Zivka:Metod lecenja je krajnje primitivan. Pregled koji deda obavi kada stignete je da on proveri, tj. "cuje" kako disete na obe nozdrve (znate ono, prvo zapusi jednu stranu, naculji uvo i slusa kako izduvavate vazduh, pa onda to ponovi i sa drugom). Da li to utice na ono sto sledi, ne znam, ali on kao ustanovljava stadijum u kojem se nalazite (meni je dao dijagnozu da sam "zacepljena ko burence").
Prostorija u kojoj se nalazite se sastoji od dva stola i pet stolica sa kantom pored svake stolice. Sablasno. Na jednom stolu su kapi, a za drugim sedi deda. Stolice su sve zauzete, ne mozete verovati koliko ljudi je bilo i otislo za tih par sati koliko smo se mi (obavezno krenite sa nekim, jer posle terapije sigurno necete biti u stanju da vozite) zadrzali tu. Ja sam cekala najmanje pola sata na slobodnu stolicu.
Odmah moram da vam kazem da to boli, ali boliiiiii. Meni to nisu bas pojasnili dobro pre nego sto sam otisla.
Elem, posle pregleda i "dijagnoze", deda vam stavlja kapi u obe nozdrve. Za to vreme vam drzi glavu zabacenu unazad jedno minut. Ali taj minut traje kao 10. Boliiiiii. Kanta, pretpostavljate za sta sluzi? Nisam verovala da toliko sekreta moze da stane u jednu malu glavu kao sto je moja. Postupak se ponavlja tri puta, i odmah da napomenem da je svaki sledeci manje bolan. Na kraju popijete nesto i spremni ste za povratak kuci.
Deda insistira na tome da kada dolazite kod njega ponesete pakovanje salveta od 100 kom, i to one tanke nase proizvodnje, nikakve "paloma" ili sl. Ja sam to pakovanje potrosila negde na pola puta do Beograda, a jos jedno za par sati nakon toga. Ne mozete da verujete sta se sve izbaci iz sinusa.
Postupak se ponavlja jos jednom, tako da sam posle par dana otisla ponovo kod dede na terapiju. Zaista sam se mnogo bolje osecala vec posle prvog puta, toliko dobro da sam bez mnogo razmisljanja otisla i drugi put. Bolelo je neuporedivo manje, a i sekreta je bilo manje. Deda mi je na "rastanku" rekao da se sigurno vise necemo videti zbog mojih sinusa. I zaista je tako, baz za sada.
Samo cu da napomenem da je kod dede bilo i dece, a i sama cinjenica da sam se podvrgla tome odmah nakon operacije, govori da nije bas toliko strasno.
Svi vi koji niste stigli kod dede - zakasnili ste...
Imam tuznu vest: deda je nedavno umro... Da li je nekom ostavio svoje "recepte" u amanet - ne znam...
Pozdrav
Ali, deda je umro... nedavno. Zaista!