Sinovi Zvezdana Terzića pretukli menadžera

Belgradeboy

Veoma poznat
Moderator
Poruka
14.808
Fudbalski menadžer Uroš Janković pretučen je pre dve noći u Beogradu, a zbog napada na njega uhapšeni su Nikša i Kostadin Terzić, sinovi generalnog direktora FK Crvena zvezda Zvezdana Terzića.

Uhapšen je i L. K. vlasnik beogradskog kluba „Nana“, koji je skupa sa Terzićima i svojim obezbeđenjem, tukao Jankovića, kazao je „Vijestima“ ovaj fudbalski menadžer.

Janković je „Vijestima“ rekao da ga je „grupa naoružanih zlikovaca“ napala nedugo nakon fudbalske utakmice između Srbije i Crne Gore, dok je izlazio iz restorana sa crnogorskim reprezentativcem Adamom Marušićem i njegovom porodicom.

Kazao je i da je Kostadin Terzić uperio pištolj u Marušića, kao i da su napadači povredili majku tog fudbalera.

Janković je ispričao da je napad ličio na teroristički, da su im Terzići i njihova ekipa preprečili put automobilima, udarili u njihovo vozilo, a potom ga udarali pištoljem i palicama.

Tvrdi i da je to bio pokušaj ubistva, kao i da je udaren više od 30 puta pištoljem.

Nakon što su džipom, dolazeći iz suprotnog smjera, udarili u automobil u kom je bio moj vozač, napali su mene, Marušića, njegovu suprugu i majku. Mene su udarili pištoljem u sljepoočnicu, a sinovi Zvezdana Terzića i vlasnik ‘Nane’ uz pomoć više napadača su me bjesomučno udarali pištoljima po glavi i vitalnim djelovima tijela. Prelomljena mi je jagodična kost i lijeva noga. Prebačen sam u Klinički centar gdje sam i operisan“, rekao je Janković, prenose Vijesti.

On je objasnio da su ih Terzići i ekipa napali ispred restorana „Sport“, na Autokomandi.

„Opkoljeni smo sa više automobila. Moj vozač je pokušao da napusti mjesto, tada ga je iz suprotnog smjera udario automobil. Nisam uspio ni da uđem u vozilo, napadnut sam sa leđa. U jednom trenutku sam izgubio svijest, a oni su nastavili da me udaraju…“

Taj fudbalski menadžer kaže da je prije nešto više od godinu imao sukob za Zvezdanom Terzićem, koji je, kako tvrdi, pokušao da ga reketira.

„Nisam mu dozvolio da me reketira i on nije mogao da pređe preko toga. Prije godinu i po i on je pokušao da uradi isto ovo, ali bezuspješno. Od tada traje moj problem sa njim i njegovom porodicom, tačnije, od tada traje progon. Na više mjesta su mi spremali sačekuše“, kazao je on.

Dodao je da su sa Terzićima i njihovim prijateljem, vlasnikom ‘Nane’ bili momci iz obezbeđenja tog kluba.

„Njih trojica se jasno vide na snimcima, odnosno, jasno se vidi da me Terzići i on udaraju pištoljima. Mučki, s leđa. Vidi se i da Kostadin Terzić repetira pištolj i poteže u pravcu glave i grudi Marušića, kako bi ga spriječio da mi pomogne dok su me brutalno tukli. Njegovu majku, ženu od šezdesetak godina su gurnuli i povrijeđena je“, kazao je on.

Oslobođen optružbi za pranje novca

On ističe da je u karijeri napravio više od 250 transfera, ali da ne praktikuje medijske nastupe, pa da zog toga i nije do sada komentarisao epilog krivične prijave podnete zbog njega prije pet godina zbog pranja novca.

„Posle nepravde u Belgiji, ovo je kap koja je prelila času da se oglasim“, rekao je Janković.

Objasnio je da je taj postupak obustavljen postupak koji je ranije vođen protiv njega, jer je utvrđeno da nije kriv.

„Protiv mene se u Belgiji vodio postupak zbog kog sam uhapšen 10. oktobra 2018. godine, a Srbija me oslobodila 19. septembra 2019. godine usljed nepostojanja osnova sumnje protiv mene. Nakon toga se kompletna priča sa Belgijom završila, oni nikada nisu podigli optužnicu protiv mene iz razloga što nikada nisam počinio nijedno krivično djelo. To potvrđuje više sudskih rješenja koja se odnose na taj postupak. Dakle, netačno je da sam sa bilo kojim tužilaštvom sklopio bilo kakav sporazum. U tom postupku sam bio okrivljeni, a sada sam oštećen, jer mi je nanijeta višemilionska šteta“, kazao je.

https://www.danas.rs/vesti/drustvo/...os-jankovic-za-vijesti-o-napadu-brace-terzic/
 
Danas je nezvanično saznao da je navodno povređeni U. J. pre nekoliko godina u jednom beogradskom lokalu imao sukob sa Zvezdanom Terzićem, usled kog ga je udario, te se pretpostavlja da je iz toga proistekao incident 17. oktobra.

U. J. je, pišu beogradski mediji, odranije poznat istražnim organima i hapšen je zbog sumnje da je učestvovao u pranju novca.

On je hapšen u Beogradu 2018. godine i to po nalogu belgijskih vlasti, zbog sumnje da je učestvovao u pranju novca za Mateju Kežmana, pisao je tada KRIK.

Pojedini mediji preneli su tada da je on na saslušanju ispričao da je on samo bio paravan za Kežmanove poslove oko prodaje igrača i da je za to dobijao procenat, te je navodno priznao da je stavljao svoj potpis na ugovore pojedinih igrača, u dogovoru sa Kežmanom, što mu je donosilo zaradu.

U Srbiji su tada izvršeni pretresi na šest lokacija u Beogradu u i Nišu, a zaplenjena je veća količina novca za koji se verovalo da potiču od izvršenja ovih krivičnih dela.

Inače, tada je objavljeno i da je U. J. formalno jedan od agenata koji zastupa fudbalera Al Hilala i bivšeg igrača Lacija, a inače reprezentativca Srbije, Sergeja Milinkovića Savića.

https://www.danas.rs/vesti/drustvo/ko-je-u-j-kog-su-navodno-pretukli-braca-kostadin-i-niksa-terzic/
 
Sinovi generalnog direktora Crvene Zvezde Zvezdana Terzića, Nikša i Kostadin Terzić uhapšeni su u Beogradu zbog učestvovanja u tuči, potvrđeno je Danasu iz Tužilaštva.

Dana 19. oktobra, zbog događaja od dana 17. oktobra, braća Nikša Terzić i Kostadin Terzić, kao i L. K, privedeni su zbog nanošenja teških telesnih povreda U. J. (37).

Kostadin Terzić, sin generalnog direktora “Crvene zvezde” Zvezdana Terzića u centru medijske pažnje nalazio se od ranih tinejdžerskih dana zbog svoje veze sa Anastasijom Ražnatović, ćerkom pevačice Svetlane Ražnatović.

Od decembra 2022. godine, Kostadin Terzić se nalazi na poziciji potpredsednika kluba OFK Beograd, koji igra u Prvoj ligi Srbije (drugi rang takmičenja).

Pre toga je u Fudbalskom savezu Srbije (FSS) bio predsednik komisije za implementaciju VAR sistema. Nezvanično, iz FSS-a ga je oterao aktuelni selektor fudbalske reprezentacije Dragan Stojković Piksi, zbog čega je od tada navodno u sukobu sa Zvezdanom Terzićem.

O najstarijem sinu Zvezdana Terzića ne zna se mnogo, budući da je Nikša sam jednom prilikom priznao da mu medijsko eksponiranje ne prija.

Međutim, on se našao u centru pažnje i kada su mediji preneli da je u februaru 2018. godine automobilom oborio pešaka koji je sa navodno više od jednog promila alkohola u krvi pretrčavao put van pešačkog prelaza u Bulevaru Zorana Đinđića na Novom Beogradu.

Ono što se zasigurno zna jeste da je Nikša Terzić profesionalno trenirao boks.


„Boks je plemenita veština koju pre svega moraš da razumeš i iskreno voliš da bi se bavio njome i bio uspešan“, rekao je Nikša 2016. godine u intervjuu za Kurir.

Inače, Nikša Terzić, prema nezvaničnim informacijama koje su preneli pojedini beogradski mediji, radi u Bezbednosno-informativnoj agenciji.

https://www.danas.rs/vesti/drustvo/...novi-zvezdana-terzica-koji-su-danas-uhapseni/
 

Back
Top