Siniša Kovačević: Ovo je vreme bez stida i ljudi bez zakletve

Jedno je nada a drugo geostrateške igrarije. Čovek ogrezao u zgrtanje novca ne može biti nikakav spasilac starog poretka.
Jer nosioci novog poretka takođe gaje bolesnu strast prema novcu.

Ništa geostrateški, ovde se radi o kosmičkim stvarima i onom što se zive ulazak u novo kosmičko razdoblje ili izlazak iz Kali Juge.

Vidi , pobedom Trampa počela je da se krnji ta zapadna soroševsko sotonistička politika.

Sotonisti svih zemalja uskoro će da beže u rupe i skloništa koja su izbetonirali po kojekakvim nedođijama .

Prošlo je vreme kosmičkog mraka i došlo vreme kosmičkog dana.
Не лупај. Има промена у САД, али политика САД према Западном Балкану се није променила ни за милиметар нити ће. Уосталом, Црна Гора је баш у време Трампа ушла у НАТО, у Македонији је на власт дошао Заев, Додик је изгубио подршку и он а сада и његов доглавник је под санкцијама САД и да не набрајам.

Није увек таква елита. Заправо од стварања Србије смењују се две, и то она елита која је и створила Србију као суверену државу тако што јој је државност потврђена од стране Велике Британије и Француске на Берлинском конгресу, која зна шта је Србија и којој је идеал унутрашњи привредни и културни развој користећи се позитивним искуствима најразвијених друштава (тј."Запада") и којој је праведно друштво идеал, и она луда и пијана која гледа у источњачку деспотију Русију (која је на Берлинском конгресу била против Србије а за стварање Велике Бугарске), али и преварантска и бандитска, а која је посвећена "обнови Душановог царства".
Осмом седницом, и догађајима убрзо потом, побеђује та друга Србија, задњи пут побеђена и неутралисана 1948 - 1950те. Преузела је контропу пре свега подршком тачније издајом тадашњег про-руског врха ЈНА који није ухапсио Милошевића (и Туђмана); та "елита" влада де факто непрекидно од тада, са малим паузама двехиљадитих. Пошто је издаја Ђинђића и политичка глупост Тадића између осталог проузроковала и ту фаталну грешку да се банда не похапси и не лустрира и на тај неутралише за дуги низа година, са покретом названим "СНС" и уз помоћ, гле чуда, Москве и Берлина, та лоша Србија успева да се врати у седло.
Међутим, та катастрофална "елита" влада већ пуних 30 година и то ће се ускоро завршити јер следи природан процес смене.

1948-1950 ste krenuli sa Golim otokom, a tamo cete vi deca i unuci tih krvnika svrsiti, po kamenolomima i rudnicima podzemne explatacije, uz budjav leba i vodu iz sarajevski vodovod, sas fekalije.

1948-1950 ste krenuli sa Golim otokom, a tamo cete vi deca i unuci tih krvnika svrsiti, po kamenolomima i rudnicima podzemne explatacije, uz budjav leba i vodu iz sarajevski vodovod, sas fekalije.

Врх твојих напрдњака неће на Голи оток, али их зато цезеана и Забела чека отворених врата! :cepanje:

Ja sam televizor bacio u kontejner, 2014te.
Preporučujem svima domaćinstvo bez TV aparata.

Glupost zasto bacati , lepo blokiras odredjene kanale ...

Inace ...

Capture.jpg

Poslednja izmena:
EU - komforna grobnica za male narode

Evropsku uniju ste nazvali komfornom grobnicom za male narode. Možete li objasniti tu metaforu?

- Evropska unija je velikogermanski projekat. Nemačka je jednom fantastičnom, razuđenom pameću shvatila da se do realizacije one osnovna ideje, koja se dva puta pokušala ostvariti debelim bertama, tenkovima i meseršmitima, može doći drugim sredstvima. I hvala bogu da je tako. Slagali se vi ili ne, ali gazdarica Evropske unije je Nemačka, i to je tako. I nemojte da vas neko uverava da je glas jednog Lihtenštajna ravan nemačkom ili glas jedne Malte ili Slovenije ravan glasu Francuske. Suština je da su u jednoj takvoj megalodržavi ugroženi i identitet i suverenitet malih država. Ako ste narod koji ume da sluša i na sve pristaje, onda je vama tamo odlično. Ukoliko imate ideju ili potrebu da o vlastitoj sudbini odlučujete sami, makar i na sopstvenu štetu, onda ste u problemu. Zašto je EU komforna grobnica za male narode? Logično je da neko ko ima godišnji bruto proizvod veći nego svi ostali članovi zajedno odlučuje o svemu. Neće se Letonija ili Litvanija pitati ni o jednoj važnoj stvari.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kako vam se čini Kovačević? Kao političar, naravno, a ne dramaturg...

Svaka mu je zlatna, dubok covek i uvek sam ga cenila. Jeste da malo dramatizuje, ali to bi u sustini bilo to, srz svega i ujedno i neki moj pogled na svet oko sebe i Evropu (EU).

Ne znam sta mu treba da se bavi politikom ali srecom, ne mnogo i zato njegova rec ima tezinu. I smisao.

Да, али сви интелектуалци које овде цитирате су оболели од тешке депресије и пишу неке будалаштине.

Ако се њима клањате, Нема Вам Спаса.

Шалим се, Спаса Ионако Нема.

- - - - - - - - - -

Ви заправо желите да се ухватите сви заједно у коло и да плачете колико сте јадни и напаћени.

Ваши интелектуалци су само весници и подстрекивачи ваше јадности и напаћености.

Ваше Трагедије су Трагичне, и потребно је да целокупно друштво буде подређено менталитету пораза, несреће, пропасти, трагедије, неправде.

А једино решење за трагедију је да са истока дојаше неки Џингис Кан и ослободи вас ваше мизерије.

А док он не дође, важно је чврсто држати се у кругу и јадиковати над својом судбином. Нарикати, чупати косе, дерати кошуље и вриштати у примордијалном болу нанесене космичке неправде док разум полако измиче као Касандри које је полудела када је видела пропаст Троје на коју је упозоравала али јој нико није веровао јер је православна. Словенка. Небеска жена. Жена најстарија.

Дакле, ви људи сте ненормални и...

Нема вам спаса са таквим менталитетом.

Да, али сви интелектуалци које овде цитирате су оболели од тешке депресије и пишу неке будалаштине.

Ако се њима клањате, Нема Вам Спаса.

Шалим се, Спаса Ионако Нема.

Tebi se cini da je to depresija, mozda je i ima, ali je ona konkretno kreativna ("u vreme srece se raduj, u vreme nevolje razmisljaj"), i bas zato, malo pomalo, iz te kreativnosti rodice se i novi kvalitet, nova vrednost.

A spasa uvek ima, to bi svaki hriscanin trebalo da zna.

- - - - - - - - - -

A od takvih kao ti, koiji pobegnu, sa zutim kljunom jos, nipodastavajuci starije i velicine, i kazu nema vam spasa mi je muka.

Није ти мука, него знаш да ти говорим истину, али немаш снагу да нешто промениш, и то те плаши, а понашаш се као да те то вређа. Желиш да се свађаш, и почињеш да вређаш.

Говорење истине у политици је нешто што ти је потпуно страно, и невиђено. Навикла си само на горе наведено ласкање твојој личној као и колективној немоћи, несрећи, неправди.

И било какав другачији вид дискурса ти је стран, па га описујеш као јеретички или издајнички.

Ништа до сада невиђено, заправо, досадно.

Веома досадно и неинспиратвно.

- - - - - - - - - -

Иначе ја немам ништа против овог Ковачевића лично, можда је то неки пристојан човек, не знам.

Али целокупан политички дискурс у Србији је јадан.

Pa nisi tu pa ne znas. Retko se cuju glasovi ovakvih intelektualca, naravno nije samo on. I onda ispada da je diskurs u Srbiji jadan, a nije, jednostavno ne dolaze do izrazaja, a ti u svojoj povrsnosti ili (manje verovatno) prezaposlenosti tamo, to io ne vidis.

Spocotavas da smo depresivni, a prvi govoris da nam nema spasa, pa dogovori se sa sobom sta hoces da postignes. Niko se ne vredja, nego ako si otisao, ili se udubi pre nego sto das kometar, ili ne komentarisi.

intelektualci su veoma nepozeljni u celom svetu. Stalno prave problema............politicarima........... a kazu da oce i da kradu "ovce"

Tačno. I atinski velikaši su jedva dočekali da sude Sokratu nakon neuspeha u ratovima, optužujući ga da indoktrinira omladinu. Disidenata je uvek bilo, ali uglavnom su gurali Sizifov kamen.

Nahrani ih i zabavi, sve i svašta biće ti oprošteno. Rimski građani nisu plaćali odlaske u koloseum, hleb ni vino (to su pravili robovi), tako se kupovao socijalni mir u večnom gradu...

Danas to rade televizijom, masu nekako moraš da zamajavaš nebitnim stvarima.

Da li je neko zavrsio u zatvoru, pritvoru?

Da li je nekome ugrozen zivot?

Da li je neko prebijen? Zavrsio u bolnici od batina?

1212299_img-0002_ff.jpg

Strašno kako se brzo zaboravlja.

Na Nikolićevom mestu je mogao biti neko od učesnika foruma.

Ja sam televizor bacio u kontejner, 2014te.
Preporučujem svima domaćinstvo bez TV aparata.

Odlično rečeno!

Nešto je slično kod mene.

Mada se dešavaju momenti da me ljudi pitaje ponekad da li sam video nešto, a nemam pojma o čemu se radi. :lol:

Back