SINGIDUNUM

_Milanche_:
@Roxy135
Kakva je to afera za Fabus cuo sam ali nisam siguran sta je to?

Da ne idemo mnogo u off-topic evo ti dva linka.
http://www.dnevnik.co.yu/modules.php?name=News&file=article&sid=8126
http://24sata.hr/printable/articles/view/19020/

Ja znam da je kod mene na faksu posle tih dogadjanja zabranjeno upisivanje ocena van predvidjenog termina za upis. Tako da ako neko ne dodje na upis ocena iz pismenog ispita mora da uzima potvrdu i da je upisuje u sledecem roku.

Lucky girl:
da,da super cica

Profesor Unkovic je sjajan predavac i iznad svega vrlo uspjesan i sposoban covjek. Sto se tice prve godine, mislim da je najbitnije pratiti njegova predavanja (savjet za one koji ne jure ocjene nego znanje potrebno za rad, a ko hoce i ocjene - hm, ebi ga, pratite sve)

Lucky girl:
ja se tek ovde god upisujem.....e jel su exkurzije i u prvoj godini?
Jedina zvanicna ekskurzija fakulteta je apsolventska ili razni seminari i sajmovi.
Ovo drugo je sve "zvanicno" samo da napakuju mame i tate - "vidis svi idu, ja ne mogu, a to je zvanicno..." U stavri dobra caka turistickih agencija. Ne kazem da te ekskurzije ne valjaju, ali nemaju veze sa godinom na kojoj si - idu svi skupa.

Lucky girl:
nista,prvo te pitaju nesto na srpskom,kao sto bas to,pa uspeh,a posle na engleskom neko pitanje iz zivota...prosto ;)

Prolaznost 100%, tako da znate. Kod nas su totalni idioti prolazili i to visoko ocijenjeni. To mi je jedino glupo, ali sta da se radi, mora da se otplati opremanje fakulteta, profesori... Ipak su oni prije svega poslovni ljudi.

A sto se gradiva tice - hm, sociologija je malo smor, mada nije strasno. I matis u drugom semestru je fuj. Nije tesko, ali su bzvz predavaci.
Uz to, moja zamjerka je prisustvo mase na predavanju - niko ne slusa profesora, niko tu nije radi znanja. Vise je fazon - eto, matorci htjeli da ucim, sada nek plate, a ja se ovje ku*cim jer ne smiju profani da me smaraju, pa pobogu, placam im, sada cu da telefoniram na sav glas, da dignem nogu na sto, da gadjam onog lika iz susjednog reda, da igram karte, ebes ispite, boli me d sto smetam onima koji slusaju - streberi sugavi... Uglavnom kao SS, ali se nadaj da ce se br. prisutnih bitno smanjiti na iducoj godini.

I da svi su tu da bi se ukacili u neke studentske savjete, isli na ekskurzije i trpali pricu kako su, je8te studenti...

Sad ih bas unistih, ali tako je. Ko hoce da uci i nauci, mora u prvih par redova, treba biti aktivan i redovan, uzimati seminarske radove, interesovati se, naravno uciti. Ko zeli dobice kvalitetno znanje od kvalitetnih predavaca.

pozdrav svima , ja bih hteo da upisem fakultet ( singidunum) , ali odeljenje u subotici , zanima me da li ja mogu ako neko gostuje u beogradu na fakultetu neki ministar , direktor ili neka licnost.......otici u beograd na to predavanje?
hvala !

Prisustvovala sam nekim zanimljivim predavanjima i nisu kontorlisali ko ulazi. Prakticno moze doci neki slucajni prolaznik, pa sam uvjerena da moze i student koji je iz Subotice.

Eto, ako te zanima, a ne mrzi te da putujes, mislim da nije lose doci, pa mozda upoznati neke prof koji eventualno ne predaju u Subotici, konsultovati se, upoznati kolege koji su u Bg.

Srecno sa upisom i faksom!

HEBEHA:
Prolaznost 100%, tako da znate. Kod nas su totalni idioti prolazili i to visoko ocijenjeni. To mi je jedino glupo, ali sta da se radi, mora da se otplati opremanje fakulteta, profesori... Ipak su oni prije svega poslovni ljudi.

A sto se gradiva tice - hm, sociologija je malo smor, mada nije strasno. I matis u drugom semestru je fuj. Nije tesko, ali su bzvz predavaci.
Uz to, moja zamjerka je prisustvo mase na predavanju - niko ne slusa profesora, niko tu nije radi znanja. Vise je fazon - eto, matorci htjeli da ucim, sada nek plate, a ja se ovje ku*cim jer ne smiju profani da me smaraju, pa pobogu, placam im, sada cu da telefoniram na sav glas, da dignem nogu na sto, da gadjam onog lika iz susjednog reda, da igram karte, ebes ispite, boli me d sto smetam onima koji slusaju - streberi sugavi... Uglavnom kao SS, ali se nadaj da ce se br. prisutnih bitno smanjiti na iducoj godini.

I da svi su tu da bi se ukacili u neke studentske savjete, isli na ekskurzije i trpali pricu kako su, je8te studenti...

Sad ih bas unistih, ali tako je. Ko hoce da uci i nauci, mora u prvih par redova, treba biti aktivan i redovan, uzimati seminarske radove, interesovati se, naravno uciti. Ko zeli dobice kvalitetno znanje od kvalitetnih predavaca.
cek,matematika je u drugom semestru????na kom faxu?

Ja sam polozila pre nekih mesec dana prijemni za ALU za menadzment u kulturi ili mas.medijima.
Pa me zanima ima li neko ko zna kako je,da li puno traze na ispitima,kako je drustvo ,
koji su profesori debili a koji ne ... ? PLEASE ko zna ista neka kaze
Thanks

Adri88:
Ja sam polozila pre nekih mesec dana prijemni za ALU za menadzment u kulturi ili mas.medijima.
Pa me zanima ima li neko ko zna kako je,da li puno traze na ispitima,kako je drustvo ,
koji su profesori debili a koji ne ... ? PLEASE ko zna ista neka kaze
Thanks
pa o drustvu ces saznati tek ove godine :)

Studiram prava u NS, druga sam godina i zanima me da li na ovom faksu postoji pravni smer. Razmisljam da se prebacim. I drugo, posto vidim da je na novootvorenom fakultetu za primenjenu ekologiju omoguceno internet studiranje, da li neko zna da li ista takva mogucnost postoji i za pravo? Radim, pa ne mogu nikako da se organizujem da idem na predavanja, a ova varijanta bi mi bila super.

eej ljudi,vidim da se niko nije skoro javljao,ali ako iko moze da kaze nesto o AKADEMIJI LEPIH UMETNOSTI? zanima me menadzment i novinarstvo a da li mogu oba istovremeno,slicni su ispiti? kakav je prijemni i da li oni daju neki posao kasnije?

Pozdrav.
Posto hocu da sledece godine upisem fakultet za finansijski menadzment i osiguranje, a ne znam nista o uslovima upisa , jel moze neko da mi kaze kakav je prijemni , mislim ono koji predmeti se polazu i kakva su pitanja otprilike, onda koliko kandidata se upisuje i sve slicne informacije...unapred zahvalan....

"Sistem izbora kandidata:

Na osnovu opšteg uspeha iz srednje škole- 40% od ukupnog broja bodova
Na osnovu rezultata pokazanih na testu sklonosti i sposobnosti- 60% od ukupnog broja bodova "

ovo sam nasao na sajtu ali bas ne kapiram ovo test sklonosti i sposobnosti...iz cega se sastoji taj test?

Back