Sineru suspenzija na 2 godine

Manga Hilux

Stara legenda
Poruka
81.538

WADA traži da Siner bude suspendovan na dve godine!​

Svetska antidoping agencija (WADA) uložila je žalbu Sudu za sportsku arbitražu u slučaju italijanskog tenisera Janika Sinera.
Autor: B92.sport
B92.sport

Tanjug/AP Photo/Adam Hunger

Prvi reket sveta je dva puta testiran pozitivno na klostebol, zabranjenu supstancu, u martu 2024. godine, posle čega je, pred start US Opena, od strane nezavisnog suda Međunarodne agencije za integritet u tenisu (ITIA) proglašen za osobu "koja nije kriva ni nepažljiva".
Siner je kažnjen samo oduzimanjem bodova osvojenih na Indijan Velsu, tokom kog je i bio testiran pozitivno.
Svetska antidoping agencija (WADA) potvrdila je da je 26. septembra podnela žalbu Sudu za sportsku arbitražu (CAS) i tražila suspenziju Sinera na period između 12 i 24 meseca.
"WADA smatra da zaključak o ‘bez krivice ili nepažnji‘ nije bio ispravan prema važećim pravilima. WADA traži period neodobravanja od jedne do dve godine. WADA ne traži poništavanje bilo kakvih rezultata, osim onih koji su već doneseni od strane prvostepenog suda. S obzirom na to da je ova stvar sada na čekanju pred CAS-om, WADA neće davati nikakve dodatne komentare u ovom trenutku", stoji u saopštenju te organizacije.

Podsetimo, Siner je uspeo da trijumfuje u Njujorku i posle Melburna osvoji i drugu Grend slem titulu u karijeri.

https://www.b92.net/sport/svi-komentari/62564

Pametna odluka, jer ako ostane da nije kriv, to će ostaviti negativne posledice po sve buduće situacije.

Naime, ko nije upućen, za presudu nije bilo bitno da li je on imao nedozvoljena sredstva već koji je imao izgovor. Pa ako je izgovor dobar, prolaziš, ako nije, padaš.

I taj koncept "procenjivanja izgovora" je dosta opasan, jer svima daje poruku: možete se dopingovati samo pripremite dobar izgovor. Zato i mislim da se napravio ozbiljan presedan u opasnom pravcu.

Da se ja pitam, gledalo bi se samo prisustvo nedozvoljenih supstanci. Imaš ili nemaš. Ako imaš, sledi kazna. Izgovori su nebitni.

Jeste
i sta s tim?
Lens Armstrong se nasmejao u facu svima i nikad nije vrato 7 trofeja sa Tur de Fransa
ima primera koliko hoces
Felps protiv Cavica u plivanju
sprinteri na 100 metara brojni
i sad ce ovom da lupe uslovnu kaznu
Armstrong je izbrisan sa liste pobjednika. Vrlo bitno. Za Felpsa su priznali. I nikom ništa. Prosto dupli standardi. Da je Siner npr Hrvat ili Rumun davno bi bio kažnjen. Ovako evo se oteže.

Armstrong je izbrisan sa liste pobjednika. Vrlo bitno. Za Felpsa su priznali. I nikom ništa. Prosto dupli standardi. Da je Siner npr Hrvat ili Rumun davno bi bio kažnjen. Ovako evo se oteže.
Pa to i kazem.
Ja sam brate sportski novinar vec 27 godina.
Sve sam ja to video vecc...
zato i nisam optimista da ce Siner biti kaznjen
pa zna se ko je preCednik ATP trenutno njegov brat zhabar Gaudenci...

Da
ali je prevario ceo svet i siebao karijere drugima
kad ne osvois odmah nesto
sta ti vredi posle neka dodela
msk OK pravda je i to
ali suvisse dugo sam u mom poslu
da ne bih znao da su sve gice jednake
ali da su neke ipak malo visse jednake od drugih
jbg tako je kako je
džaba sve to što nisu vratili odličja , ako su izbrisani sa spiska pobednika i ne figuriraju nigde, mogu biti samo spomenuti u negativnom kontekstu

Da
ali je prevario ceo svet i siebao karijere drugima
kad ne osvois odmah nesto
sta ti vredi posle neka dodela
msk OK pravda je i to
ali suvisse dugo sam u mom poslu
da ne bih znao da su sve gice jednake
ali da su neke ipak malo visse jednake od drugih
jbg tako je kako je
Svi se oni dopinguju, mislim na bicikliste, samo sto je Armstrong bio verovatno ucenjen da to javno kaze.

Back