Sindrom smaranja ili ti paznje & co

Razumem tu potrebu kada mi je nezamislivo da zaspim a da se ne pripijem uz njega, stavim glavu na njegove grudi i tonem u san dok me mazi po kosi... Ne mogu a da mu ne pozelim laku noc najlepsim poljupcem tog dana... Volim da stojim i sedim kraj njega, ali to mi dodje nekako prirodno, ne radim to sa ciljem da to uradim, jednostavno, volim da mi je mesto kraj njega. Nije bas da sam kao privezak, neki put se namerno sklonim, ali tad glumim da necu kod njega, on to zna i privuce me sam k sebi :heart: Joj, mnogo sam zaljubljena!

Razumem tu potrebu kada mi je nezamislivo da zaspim a da se ne pripijem uz njega, stavim glavu na njegove grudi i tonem u san dok me mazi po kosi... Ne mogu a da mu ne pozelim laku noc najlepsim poljupcem tog dana... Volim da stojim i sedim kraj njega, ali to mi dodje nekako prirodno, ne radim to sa ciljem da to uradim, jednostavno, volim da mi je mesto kraj njega. Nije bas da sam kao privezak, neki put se namerno sklonim, ali tad glumim da necu kod njega, on to zna i privuce me sam k sebi :heart: Joj, mnogo sam zaljubljena!

:zcepanje: ovo je dobro... jesi vala al bar si toga svesna :D uzivaj :cmok2:

:rumenko::lol:

Ili ti gledaj u mene nemoj u TV :lol:
Da li vam se podrazumeva da kada ste sa partnerom da mu posvecujete svu svoju paznju? Meni je to pod obavezno :rumenko:
Sad kao malo ozbiljnije...
Cesto gledajuci druge parove na ulici , u kaficu- zapazam (ili mi se to samo cini:think:) da postoje oni kojima cak i iz govora tela 'sija ljubav'. Neki spontani dodiri, zagrljaji..I oni drugi koji sede na tri metra i mrste se medjusobno. LM ne govorim o tome da neko treba da gleda u vas 24/7 (mada bih ja to volela :mrgreen::rumenko:) niti o tome da se vole parovi koji se neprostojno ponasaju na ulici vec o onoj sitnoj paznji u komunikaciji izmedju dvoje ljudi. Da li recimo volite (tj morate ko ja ) i posle odredjenog vremena veze (dakle nije pocetni zanos) da spavate samo i iskljucivo pripijane uz partnera ? Da sedite pored nje/njega uvek ? Da.. Patite li od sindroma paznje i na koji nacin?:)

Volim kad mi se pruža pažnja ali ne ta ‚‚lepak‚‚ varijanta.Ne mislim da me neko voli ako će stalno biti pored mene,da se zalepi i da ne mogu da mrdnem.Mislim da bi me to gušilo,volim kad mogu da se ‚‚razmahnem rukama‚‚....... da imam prostora.... to ne znači da tog nekog manje volim.;)

Uh,ne da si zaljubljena :heart: :D
nego,kad je ta svadba...hihhihi....shalalalalal...:mrgreen:

Da li vam se podrazumeva da kada ste sa partnerom da mu posvecujete svu svoju paznju? Meni je to pod obavezno :rumenko:

sve u svoje vrijeme
kada si mlad, ljubavi ti nikada dosta, decka ne mozes da se zasitis
zagrlis ga i, hebote, imas zelju da ga utisnes u svoje grudi
normalno je da ga pipkas, ljubakas, da mu se smjeskas
kada pocnete da zivite zajedno, naviknete se edno na drugo... valjda se tada malo smire strasti, tj. dostupan ti je vise vremena, i nemas potrebu da ga smazes kao gladno dijete slatkis, vec gustiras

Sad kao malo ozbiljnije...
Cesto gledajuci druge parove na ulici , u kaficu- zapazam (ili mi se to samo cini:think:) da postoje oni kojima cak i iz govora tela 'sija ljubav'. Neki spontani dodiri, zagrljaji..I oni drugi koji sede na tri metra i mrste se medjusobno. LM ne govorim o tome da neko treba da gleda u vas 24/7 (mada bih ja to volela :mrgreen::rumenko:) niti o tome da se vole parovi koji se neprostojno ponasaju na ulici vec o onoj sitnoj paznji u komunikaciji izmedju dvoje ljudi. Da li recimo volite (tj morate ko ja ) i posle odredjenog vremena veze (dakle nije pocetni zanos) da spavate samo i iskljucivo pripijane uz partnera ? Da sedite pored nje/njega uvek ? Da.. Patite li od sindroma paznje i na koji nacin?:)

Da,
ja sam Tiranosaurus i ja patim od sindroma paznje :rumenko:
pokusavao sam u vise navrata sam da se izlecim od tog sindroma, ali sam shvatio da mi treba strucna pomoc :rumenko:
zato sam dosao na ovaj forum, ne bih li za uvek ostavio iza sebe mracni period servilnosti, posesivnosti i ljubomore :rumenko:
znam da su bolesti zavisnosti bolesti recidiva i zbog toga se obracam vama kao nekome ko moze da mi pomogne da savladam taj porok koji mi unistava svakodnevicu :rumenko:
svestan sam koliko osobe iz mog okruzenja, na koje se odrazava moja bolest, mogu biti pogodjene takvim mojim ponasanjem, ali jednostavno ne mogu sam da prevazidjem to :rumenko:

i sad cu da procitam svaki jepeni post na ovoj temi da vidim kako se svi kjurche kako su mrtvi ladni i nikad ljubomorni :confused:

Ne. Konstantna fokusiranost jedno na drugo mi lichi na simbiotichki odnos dva poluinvalida. Vishe volim da smo u stanju da zzivimo zajedno i slobodno...shto znachi da chu ga pustiti da gleda TV i nechu se pripijati na 30 stepeni uz njega dok spavamo.
E sad, tanka je tu linija izmedju zziveti zajedno i zziveti jedno mimo drugog.
Ljubav nije uvek neophodno iskazivati ako je postojano tu.

A to vidim po sitnim znacima
kao sto je ovlash cmok kad vidi da sam nesto mrgudan

to je kao lek koji deluje 24 sata
znaci komforam lek

:)

sve u svoje vrijeme
kada si mlad, ljubavi ti nikada dosta, decka ne mozes da se zasitis
zagrlis ga i, hebote, imas zelju da ga utisnes u svoje grudi
normalno je da ga pipkas, ljubakas, da mu se smjeskas
kada pocnete da zivite zajedno, naviknete se edno na drugo... valjda se tada malo smire strasti, tj. dostupan ti je vise vremena, i nemas potrebu da ga smazes kao gladno dijete slatkis, vec gustiras

:rumenka:
a inace ziva istina sve ovo...doduse ja sam jos u onoj prvoj fazi, prozdiranja :lol: ...ali sam svesna da se vremenom to slegne ....prirodno je

ima li nekog ovde da iskreno prizna kako je ljubomoran? :confused:

evo, ja cu otvoreno reci da sam sad prosla kroz los period,
izgubila poverenje i tad je osecaj ljubomore polako rastao..
onda sam se preispitivala i preispitivala.. zaprepastila sam se koliko sam daleko otisla
i rek'o - dosta vise.

nije da nije bilo razloga, bilo ih je..
ali eto, zestoko sam upala u tu zamku i postidela sam se, cak. :neutral:
mada, mislim da sam na sasvim dobrom putu kad sam to mogla sebi i drugima naglas da priznam..
zar ne?

jednostavno, dosadila sam sebi i resila da to presecem u korenu.
a, mislite li da je covek generalno sposoban da se izvuce od toga?

a da otvoris temu :lol:

ma nema coveka koji nije ljubomoran...ali u pitanju su nijanse...pa onda ovi koji su malo ljubomorni kazu kako nisu...jes nije nego...elem jesam u granicama normale...nisam dozivljavala sad neke situacije u kojima bi podivljala...al na sitno ponekad jesam...i to je noramalno.... ume da bude i simpaticno

ima li nekog ovde da iskreno prizna kako je ljubomoran? :confused:

evo, ja cu otvoreno reci da sam sad prosla kroz los period,
izgubila poverenje i tad je osecaj ljubomore polako rastao..
onda sam se preispitivala i preispitivala.. zaprepastila sam se koliko sam daleko otisla
i rek'o - dosta vise.

nije da nije bilo razloga, bilo ih je..
ali eto, zestoko sam upala u tu zamku i postidela sam se, cak. :neutral:
mada, mislim da sam na sasvim dobrom putu kad sam to mogla sebi i drugima naglas da priznam..
zar ne?

jednostavno, dosadila sam sebi i resila da to presecem u korenu.
a, mislite li da je covek generalno sposoban da se izvuce od toga?

Da,
ja sam Tiranosaurus i ja patim od sindroma paznje :rumenko:
pokusavao sam u vise navrata sam da se izlecim od tog sindroma, ali sam shvatio da mi treba strucna pomoc :rumenko:
zato sam dosao na ovaj forum, ne bih li za uvek ostavio iza sebe mracni period servilnosti, posesivnosti i ljubomore :rumenko:
znam da su bolesti zavisnosti bolesti recidiva i zbog toga se obracam vama kao nekome ko moze da mi pomogne da savladam taj porok koji mi unistava svakodnevicu :rumenko:
svestan sam koliko osobe iz mog okruzenja, na koje se odrazava moja bolest, mogu biti pogodjene takvim mojim ponasanjem, ali jednostavno ne mogu sam da prevazidjem to :rumenko:

i sad cu da procitam svaki jepeni post na ovoj temi da vidim kako se svi kjurche kako su mrtvi ladni i nikad ljubomorni :confused:

:):):):):)

Back