Sindrom" mrtve zadnjice"

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
368.782
U pitanju je termin koji opisuje slabost mišića zadnjice, posebno gluteusa mediusa, koja može biti uzrokovana prekomernim sedenjem.
Kada dođe do upale nerva koji prolazi groz glutealni mišić dolazi do atrofije, odnosno propadanja mišićne mase i onda to vizuelno ružno izgleda jer jedan mišić počinje da slabi i to se vidi.Nerv može da se upali od čestog sedenja, nedovoljne fizičke aktivnosti, ali može i od prekomerne fizičke aktivnosti, prekomerne težine, kao i trauma različitih vrsta, odnosno povreda

Fizijatar Radović poručuje i da ovaj problem ne treba "maskirati" upotrebom analgetika, odnosno lekova za bolove, jer će on nastavljati da se ponavlja s vremena na vreme, već je preporučljivo da se javite i obavite pregled što pre.Kada imate sindrom mrtve zadnjice najblitniji je klinički pregled, a nakon toga se radi na smanjenu uplale. To se obično ogleda u vidu fizikalne terapije, elektrostimulacija, određene vrste masaža, a sve zavisi od stepena upale i celokupne kliničke slike. Najbitnije da se što pre javite lekaru kako bi oporavak trajao što kraće objasnio je dr Radović.

Doktor je istakao i da umerena fizička aktivnost može da bude izuzetno dobra u prevenciji ovog problema.link
Clip.jpg

Нисам имао проблем са тим до пре неких девет месеци док сам имао класичан посао и био физички активан сваки дан. Онда сам почео да радим нешто у Фотошопу од куће као фриленсер, и могу рећи да ми тотално не прија. Из кревета на столицу, цео дан згрчен за компјутером да стигнем све у року, онда опет паднем у несвест у кревет, и тако дан за даном. Најгора врста умора када се цео дан не померим са места а немам више енергије ни за шта. Али за сад ми одговара само зато што могу да узмем слободан дан кад год ми затреба. Али гледам да вежбам и да изађем понекад напоље да купим храну.

Posle kosnih,poceli su da rade od skaja.isto sa oprugama,ali ono brzo ispuca.Pa mora da se presvlaci.Vozio sam jedno bajs u kratkim pantalonama od teksasa,onaj plasticni sic,otpalo mi dupe.Nisam navikao na to.Izasli kasnije Pony i Miny.Ja kupio deci taj miny.Vozile su ga dugo.Eno ga jos stoji u radionici.samo mislim da su mu gume otisle od stajanja.Unucima sam kupio ove nove,kao maunti bajk,vise brzinci.nece oni obican bajs.

Pa jesi probao bas ne mozes?
Znam da su ledja ali meni se noga oporavila njim
Ne moze,ne vredi.Rukama mogu svasta,ali noga i taj lumbalni deo mi ne daju nikakve nepravilne pokrete.Kada se okrecu pedale,meni to smeta,jer se uvija bas na tom mesto.I problem mi je taj nerv,koji je konstantno uklesten i zicka,kao neko silo da mi zabvija u ledja.Ima i jedan rizican prsljen,koji je izasao iz ose,uvrnuo se i krenuo ka stomaku i tako prikljestio kicmenu mozdinu,pa mi i to dosta smeta i boli.Jedino kada me opici neki adrenalin i bes,onda ne osecam nista,ali kada se sladim,nije prijatno danima,pa nekad i mesecima..

Back