Quantcast

СИНДИКАТ ПРОТИВ КРКИНЕ ФУНКЦИЈЕ

МАЧАК

Buduća legenda
Poruka
25.543
Sindikati:Krkobabić (ni) je mator za ministra
http://www.mondo.rs/s251803/Info/Srbija/Sindikati-Krkobabic_ni_je_mator_za_ministra.html
Savez samostalnih sindikata Srbije ukazao je danas da dosadašnjem potpredsedniku Vlade Jovanu Krkobabicću, koji ima 83 godine, nije mesto u budućoj vladi zbog godina. To je politička spletka da es ugura Rasim Ljajić, tvrde u UGS "Nezavisnost".
v251803p0.jpg
arhiva, Beta

SSSS je u otvorenom pismi mandataru nove vlade Ivici Dačiću naveo da je veliko nezadovoljstvo zaposlenih i članova sindikata izazvala najava da će Krkobabić obavljati dvostruku funkciju –potpredsednika i ministra za rad i socijalnu politiku.

Sindikat je zapitao Dačića da li je u Krkobabiću prepoznao ministra koji će svakodnevno obilaziti regione u Srbiji, fabrike, preduzeha I radnike, ili su skriveni stvarni razlozi za njegovo učešće u budućoj vlada nije njegovo imenovanje alibi za brojne nepopularne, restriktivne i štetne poteze, koje će vlada, pod pritskom internacionalnih komora i finansijskih institucija, povući u kratkom roku, ili je dokaz koliko se malo poštuju radnici, zaposleni, nezaposleni, penzioneri, mladi i sindikat", piše u pismu SSSS upućenom Dačiću.

Dodaje se da bi "bilo smešno da u Srbiji o sudbini sveta rada odlučuju penzioneri - jedan sa mesta direktora Nacionalne službe za zapošljavanje, a drugi sa mesta ministra rada i socijalne poltike".

Od manadatara je SSSS zatražio da, uprkos koalicionom sporazumu socijalista na čijem je čelu Dačić, sa Partijom ujedinjenih penzionera Srbije, čiji je Krkobabić predsednik, i Jedinstvenom Srbijom, preispita odluku da Krkobabić bude u novoj vladi.

O obrazloženju takvog zahteva sindikat je naveo da je Srbiji, u sadašnjoj teškoj situaciji, na mestu ministra za rad neophodan mlađi, hrabriji, sposobniji čovek, koji ima viziju i spreman je da naporno radi.

Konkurentski sindikat "Nezavisnost" ima sasvim suprotno mišljenje.

UGS "Nezavisnost" smatra da SSSS "u slučaju Krkobabić" direktno poziva na kršenje međunarodnih normi o ljudskim pravima kada smatra da na mestu ministra za rad i socijalnu politiku treba da bude neko "mlađi, hrabriji i sposobniji" od lidera PUPS-a, kao i da to ima političku pozadinu - da na čelu ministarstva ostane Rasim Ljajić.

Članstvo Ujedinjenih granskih sindikata i rukovodstvo te organizacije zbunjeni su i razočarani stavom kolega sindikalista, a posebno je zabrinjavajuće, navedeno je u saopštenju, da oni kao i glavni i jedini argument za svoje stavove uzimaju godine Krkobabića.

Na taj način, upozoravaju, direktno pozivaju na kršenje međunarodnih principa i normni sadržanih u Povelji Ujedinjenih nacija, Opštoj deklaraciji o ljudskim pravima, Evropskoj socijalnoj povelji i brojnim konvencijama i preporukama Međunarodne organizacije rada.

"Drugim rečima, reč je o veoma ozbiljnom napadu na osnove svakog, ne samo demokratskog, već i civilizovanog društva", smatra Nezavisnost.

osebno, ističu, zabrinjava moguća političke pozadina ovog napada, odnosno mogućnost da je ovo reagovanje usledilo posle lansiranja vesti da bi ministar za rad mogao ponovo da bude Rasim Ljajić, "čovek koji je sračunato naneo nemerljivu štetu procesima socijalnog dijaloga u Srbiji".

"Zato, izgleda, protest SSSS je ništa drugo nego poslednji pokušaj njegovih dužnika da se sačuva opcija Rasima Ljajića. Ipak, tužno je da to rade na tako bestidan način igrajući na kartu godina Krkobabića i bez konsultacija sa nama kao drugim reprezentativnim sindikatom i Unijom poslodavaca Srbije - jedinom reprezentativnom organizacijom poslodavaca u Srbiji", kaže se u saopštenju koje je potpisao predsednik Branislav Čanak.

Nezavisnost će o ovom, kako ocenjuju, krajnje nemilom događaju izvestiti sve relevantne evropske i međunarodne organizacije kako bi im predočili kako se Srbija priprema za datum početka pregovora sa EU.
:rotf::rotf::rotf::rotf::rotf:
А кад сам ја говорио....хтели да ме банују....
 

DEDA.D

Veoma poznat
Poruka
10.481
Ту му је дете да га наследи на функцији ако буде морао да се одјављује.

..можда ће великодушно да се одрекне /абдицира/ у корист сина, а на синовљево место да утури унука.......свака сличност са Топаловићима је злонамерна и злурада.....
 
stanje
Ova tema je zatvorena zbog neaktivnosti. Molim objavite novu temu i pridružite se diskusiji.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.