СИНДИКАТ ПОЛИЦИЈЕ ТРАЖИ СМЕНУ ВЕЉОВИЋА

eremita

Zaslužan član
Poruka
117.180
Sindikat traži smenu Veljovića

30. decembar 2010. | 11:23 | Izvor: Beta
13510732154d1c6031f23bb749901149_200x158.jpg
Milorad Veljović (Fonet, arhiva)Beograd

-


- Nezavisni policijski sindikat Srbije zatražio ostavku direktora policije Milorada Veljovića jer je dozvolio da propadnu tenderi za nabavku policijske opreme.

Istovremeno, taj sindikat traži i od ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića da prestane da učestvuje u "folkloru širenja socijalne demagogije".

Ukoliko Veljović ne bude podneo ostavku, Nezavisni policijski sindikat saopštava da će u januaru pokrenuti kampanju za njegovu smenu.

"Zahtevamo da direktor Veljović podnese hitnu i neopozivu ostavku, jer nije svojim dosadašnjim radom pokazao razumevanje za probleme zaposlenih, dopustivši opšti javašluk u ministarstvu", navodi se u saopštenju.

U njemu se dodaje da Veljović ostavku treba da podnese iz moralnih razloga jer je dozvolio da propadnu svi tenderi za nabavku uniformi i obuće za policajce, a da se novac namenjen za te stvari potroši na druge potrebe.

"Kupovina novih automobila, sportskih motora, kadriranje i neadekvatno vrednovanje rada, ozbiljno su narušili sistem svih moralnih vrednosti, a sama činjenica da sve više policajaca puni naslovne strane dnevnih novina učešćem u kriminalnim radnjama pokazuje trenutno stanje u MUP-u i zahteva njegovu ostavku, pre svega kao moralni čin",
navodi sindikat u saopštenju.

Sindikat smatra da ministar Dačić, koji se zalagao za socijalni dijalog, nije pokazao iskrenost prema zaposlenima jer je od početka mandata konstatovao da je status policajaca loš, ali samo zato da bi kupio vreme i amortizovao nezadovoljstvo zaposlenih u MUP-u.

"Nezavisni sindikat ne želi da takozvanim razgovorima i dogovorima bude deo 'socijalnog folklora' u daljem nastavku širenja socijalne demagogije i prikupljanja političkih poena"
, navodi sindikat.

*********************************************************************************

Опаааааа....... значи и Полицији дозлогрдило - има да падне отказивање послушности, а???
 

Back
Top