Sindikat nezaposlenih Srbije okončao štrajk, nezaposlenima povećana plata za 350%

KOLEGA IVAN

Poznat
Poruka
8.216
Najmasovniji protesti nezaposlenih do sada


Sindikat nezaposlenih Srbije je ujutru u 9 časova posle višeminutnih pregovora sa vladom Srbije postigao dogovor da se svim nezaposlenima u Srbiji poveća plata za 350% čime je okončan dugo najavljivani štrajk nezaposlenih koji je počeo u subotu. Predsednik sindikata Sreten Krivokapić nije krio zadovoljstvo u vezi postignutog dogovora na konferenciji za štampu.

- Vrlo dugo u Srbiji je položaj nezaposlenih bio težak i nezavidan, ali je vlada Srbije konačno čula naš glas i postigla istorijski dogovor sa nezaposlenima Srbije. Verujem da će mere koje su danas usvojene dovesti do značajnog poboljšanja životnog standarda svih nezaposlenih,- izjavio je Krivokapić.

- Mi smo danas bili spremni da radikalizujemo štrajk – dodao je Krivokapić. – Pored toga što smo još od subote prestali da ne dolazimo na svoja radna mesta, mi smo bili spremni da blokiramo nekoliko važnih putnih pravaca kao što su beogradska obilaznica na potezu od Batajnice do Dobanovaca i nekoliko prilaza mostu na Adi. Ali, zahvaljujući postignutom dogovoru sve štrajkačke aktivnosti se od sada obustavljaju.

Na pitanje o tome kako su tekli pregovori, Krivokapić je odgovio da su sindikat i vlada vrlo brzo i uspešno okončali pregovore.

- Naš početni zahtev je bio povećanje plata od 400%. Vlada nam je u početku ponudila povećanje od 300%, ali su na kraju prihvatili našu kompromisnu ponudu od 350% pod uslovom da socijalna pomoć za nezaposlene ostane zamrznuta nekoliko godina.

Krivokapić je na kraju dodao da apsolutno podrža štrajk prosvetara i njihovu borbu za bolji život.

- Njihovom zalaganju ja dugujem celokupno svoje obrazovanje i uspešnu karijeru nezaposlenog radnika – završio je Krivokapić.

IZVOR

:hahaha: Hahaha, koja fora, je*o te ! Alal im q... :mrgreen:
 

Top