SINASTRIJA-Velike razlike u godinama i sta ih spaja

Vesnan

Početnik
Poruka
13
:) Tragajuci za odgovorom sta je uticalo da mi se po prvi put u zivotu(nikada nisam bila u vezi ni sa 1 god mladjim muskarcem) desi veza sa dosta mladjim i zato, pozelela sam da otvorim ovu temu...ovo je nasa karta..:bye:

smalbc.gif

Poslednja izmena:
Hvala cverglan na objasnjenju..bas je tako kako si ga opisao...jos neko mi je rekao da je karmicka veza u pitanju...meni nije jasno sta ko treba kome da vrati...nista se tu nije posebno desilo...on me je u startu nekom iskrenoscu osvojio i kako sam ja nesto drugacija ...cak i da nikada nikoga nije tako zeleo kao mene...bilo je tu i na duhovnom nivou privlacenja,ali je sve to u stvari bila jedna velika LAZ...vidjali smo se na 10-15 dana i tada je samo bio sex ...posto smo iz poslovnog okruzenja dolazio je kod mene ali je uvek delovao cutljivo,stidljivo,i sa velikim nabojem emocija...delovao je kao blokiran...i sve je bilo videcemo se...pa se ne vidimo...cudan tip..i na kraju kada sam pozelela nesto vise on je KAO isto hteo ali nikakako da se desi....onda sam mu postavila pitanje zelili da budemo zajedno ili ne rekao je da psihicki nije spreman za vezu i kako gde mi se zuri...i ja sam samo odustala a vidim ni on se nesto nije potresao i nije me vise ni zvao...Mislim da me je ipak lagao kada je rekao da sam nesto posebno u njegovom zivotu...a mozda se oduzio taj dug i sve nestalo..

i na kraju kada sam pozelela nesto vise on je KAO isto hteo ali nikakako da se desi....onda sam mu postavila pitanje zelili da budemo zajedno ili ne rekao je da psihicki nije spreman za vezu i kako gde mi se zuri...i ja sam samo odustala a vidim ni on se nesto nije potresao i nije me vise ni zvao...Mislim da me je ipak lagao kada je rekao da sam nesto posebno u njegovom zivotu...a mozda se oduzio taj dug i sve nestalo..

Meni je ovo sa karmickim vezama smesno.Izvini ali po tvom postu vidim da je u pitanju obicna seksualna veza koja je trajala nekoliko dana,svako otisao na svoju stranu i to je to.Karmicke veze vežu za ceo zivot i one nemaju veze sa seksom ,vec su u pitanju duboka dusevna prozivljavanja i takve veze se ne mogu potvrditi sinastrijom.

Cverglanu Mars u Devici ne znaci da je osoba seka persa vec da svoju životnu energiju trosi na simboliku datog polja.Ovaj decko je intelektualni tip i uci ce u religiju.Verovatno i sada peva u crkvenom horu.

Ja imam drugačiji 'problem', a to su stariji partneri. Moj aktualni je 23 godine stariji, a prethodni su mi bili oko 10-11 godina stariji.
Mislim da je tu ključan moj natalni So0Sa.
A moram reći da nam je seks odličan, doista nemam primjedbe.

S ovim trenutnim mi veza traje godinu dana, a s ovima od prije, od 6 mjeseci do 3 godine... nema pravila, samo znam da s vršnjacima jednostavno nemam 'klik'

Veliku razliku u godinama najcesce daju saturn i jarac. Gledamo u kakvom su odnosu vladari 5. i 7. polja sa saturnom i jarcem, zatim je bitan polozaj sunca i marsa ako govorimo o muskim partenrima. Nekada starijeg partnera moze da donese i sam tranzit saturna kroz 5. polje. (to je npr. bio moj slucaj). A ako se takva situacija ponavlja najcesce nije samo u pitanju tranzit vec i podrzavanje postavki planeta i polja u samom natalu.

Korana postavi natal.

Da,u losem neki hladan opor seks,ako ga uopste i ima,sterilnost.Jos ako je osoba pod uplivom Device,ajoj! :neutral:

Nije dobro kad je Mesec na Marsu uvek ima neke sile i nikad se ne zavrsi kako treba,konjukcija je gora nego kvadrat.Mada ako su Mars i Venera u konjukciji a na njih dolazi Mesec,i moze Venera da izvuce lose stvari,mada ce Mars kad tad buknuti. :evil:

Da,u losem neki hladan opor seks,ako ga uopste i ima,sterilnost.Jos ako je osoba pod uplivom Device,ajoj! :neutral:

Nije dobro kad je Mesec na Marsu uvek ima neke sile i nikad se ne zavrsi kako treba,konjukcija je gora nego kvadrat.Mada ako su Mars i Venera u konjukciji a na njih dolazi Mesec,i moze Venera da izvuce lose stvari,mada ce Mars kad tad buknuti. :evil:

meni je sextil, baš me briga... :manikir:

mars i venera jesu u međusobnoj konjukciji, tu dolazi mesec na marsa, pa veneru... :sad2:
a i mars i venera su u ovnu... :rida:

Vladar 5. mi je Ve u 8. u Lavu, a vladar 7. Me u 9. u Vagi - u sekstilu su. Nijedan nema kontakt sa Saturnom.

Sa jedini aspekt pravi sa So, konjunkciju, a Jarac mi je ukliješten u 1. kući.

Naravno da život ne dirigiram po natalnoj karti, nego to ide nekako simultano. Zapravo sam svom frendu astrologu postavila pitanje zašto me privlače stariji, a on je kazao da Sa daje starije zrelije osobe, a meni je nakačen na So, što je budući suprug ili slika muškarca kakvog tražim (a naravno predstavlja i oca i moj ego).

Mars mi je u 10 u Sco (90 Ve). 10 je kuća Jarca, ako se to može tako gledati.

Sa starijima se jednostavno bolje kužim, nema tu kalkulacija. Mlađi su mi najčešće dosadni, djetinjasti, prerasla sam ih, smiješno mi je kad se prave važni, čak i kad su iznimno obrazovani, jer iza toga nema iskustva i dubine. Možda zvuči bahato, ali svatko sebi traži sreću, ja nikoga ne sudim za njihove odabire.

Osim toga, ako Sa boji So u natalu, onda takva osoba sigurno sebi traži sličnu, neku koja isto ima Sa u aspektu sa So (moj aktualni ima Sa90So), ili joj je istaknut u chartu. Zrelost dakako nije stvar godina, ali eto u mom se slučaju namjestilo da jest. Znam da ima mnogo ljudi koji su postigli zrelost i intelektualnu širinu u mladosti, ali očito na takve još nisam naišla. Dotad, volim ove 10 i više godina starije...

Da,Saturn tu uvjek umjesa prste.Ako muskarac ima zenu(ili duzu partnersku vezu)stariju ili mladju oko 7 god od sebe,uvjek je tu u natalu kod njega kvadrat Saturna i Mjeseca,u sinastriji ,moguca konjukcija Venere i Saturna koja drzi vezu obicno 7 godina,a cesto se radnja dogadja u XII kuci da se bas sve i ne vidi,jer veze sa velikim razlikama u godinama treba drzati u tajnosti zar ne???

Back