simbolika antihrista

truthSeeker

Primećen član
Poruka
862
666 je broj čoveka i broj zveri... ko je pametan nek sračuna...

zajednički broj čoveka i zveri je možda broj koji označava dominaciju zveri nad čovekom...

ajde da vidimo šta bi mogli da sračunamo.....

1) za đavola čovek je biće niže vrednosti..uostalom u pričama o đavolu ceo zaplet i počinje tako što se đavo naljuti jer Bog tretira jednako njega i biće tako primitivno kao što je čovek....dovedeno do ekstrema ovo znači da je za đavola broj čoveka nula...

kako sad broj đavola i broj nula da daju 666.... pa u 666 imamo 3 nule i 3 jedinice...a jedinice sede na nulama... tj. u 3 dimenzije 1 sedi na 0...
znači broj đavola bi mogao da bude 1 ili 111 ...ovo 1 ....pa đavo je prvostvoreni anđeo ...tj. broj jedan...takođe on bi da bude Bog

2) čovek ima 5 prstiju, 5 udova, 5 čula...
broj čoveka bi po toj logici mogao biti 555
opet 666 je zbir 555 i 111

300px-Da_Vinci_Vitruve_Luc_Viatour.jpg

ima neke logike....

ono što je zanimljivo je da u poslednje vreme i mamo neverovatno guranje simbola 666 u sve i svašta
najskoriji primer...svetsko prvenstvo u košarci...
znak Ok... je stilizovano 666... 0 i 3 kraja od šestica...

imajte u vidu da se logo ne pravi tek tako, nego uvek ima neku dublju simboliku....

Spain_2014_FIBA_Basketball_World_Cup_logo.jpg

zanimljivo je to kako druga ruka pravi okvir oko godine 2014 kojoj prethodi slovo N...
N na mestu meseca...možda novembar...

da li u novembru 2014 trebamo da očekujemo nešto...

dve ruke koje se bore da preuzmu loptu...lopta je simbolicki verovatno planeta Zemlja... znaci borba dve strane za prevlast nad Zemljom

prst je razdelnica koja razdvaja "spai" od N 2014
"spai" bi mogla da bude transkripcija za englesko "spy" tj. do novembra 2014 globalni rat iliti rat globalista za osvajanje sveta je špijunski tj. obaveštajni i kontraobaveštajni pre svega...
od novembra je N tj. nuklearni?

naravno ovo su samo asocijacije....

N može da bude i za New tj. Novo tj. Nuovo
tj. da označava početak novog poretka... tj. vladavinu broja 111...što je na slici prikazano tako što u tom periodi dominiraju 3 prsta tj. 3 jedinice... zanimljivo 0 su se pogubile negde....

od plave ruke koja je imala jedinice na nulama do narandžaste (boja vatre) ruke koja ima samo tri jedinice.....
dakle N 2014 je trenutak kada narandžasta ruka odbacuje plavu tj. tačnije nadvisuje je i preuzima loptu...iz vlasništva nad loptom (planeta Zemlja?) ispada simbolički tim koji sadrži i nule (ljude) a ostaje tim koji ima samo jedinice (zveri)....

takođe simbolika boja gde od plavog tima (plavo je boja nade i religije, a religija kojom manipulišu satanisti je oličena u 666) loptu preuzima narandžasti tim (satanisti direktno)..i plavi i narandžasti tim izviru iz ljubičastog centra...ljubičasto je boja zna se čija.... a i taktika da se kontrolišu obe strane u sukobu nije ništa novo....to je način da se ljudi prinude da biraju između dve opcije dizajnirane da ih vode u propast u ovom slučaju duhovnu propast...

N bi takođe moglo da predstavlja bića poznata u bibliji kao Nefilim...sinovi neba...pali anđeli...vanzemaljci ili demoni? možda njihov (izrezirani? ili stvarni?) dolazak i otvoreno preuzimanje vlasti nad planetom?
...
s obzirom da se radi o dve ruke koje se bore za loptu (planeta zemlja)
plavo bi mogli da budu Rusi
u tom slučaju simbolika bi mogla da predstavlja neočekivani nuklearni udar (N) u novembru 2014 (N2014) kojim Rusi ispadaju iz borbe za loptu (planetu)

ako ste vernici sada je možda trenutak da umnogostručite svoje molitve povodom sudbine planete tj. ljudskog roda...a naročito za opstanak i dobrobit Slovena tj. Srba, Rusa i ostalih
i svih dobrih i poštenih ljudi širom sveta...

interesuje me šta drugi ovde misle o simbolici antihrista i njenom sve prisutnijem popularisanju kroz skrivene simbole... pre svega o značenju broja 666...

Poslednja izmena:
Volim ja ove teme, zanimljive su, intrigantne, ali često mi se desi da na pola tih tekstova moj balon tolerancije pukne i jednostavno odustanem od čitanja, ne mogu dalje žvakat koliko zapetljaju neki ljudi i jbg.

Ovo sa 666 je zanimljivo jer smo mi naučeni da je to "zanimljivo", a meni je još zanimljivija ona teorija da se hebrejski loše preveo i da u biti do dan danas taj jezik/pismo nisu dešifrirani kako treba, makar mi mislimo da "u glavnini" jesu, pa i biblija može imat krivi prijevod ali jedna od zanimljivijih crtica iz te cijele priče je kriva interpretacija tog "vražjeg broja" za kojeg neki ljudi iz te branše tvrde da je "taj" broj zapravo 616

Ako je tako...onda numerolozi moraju malo mjenjat matematiku :D

Meni je svaka simbolika intrigantna, volio bi da nemam poremećaj pažnje i da steknem akademsko znanje semiotike ali to će ostat samo želja, no svejedno smatram da ljudi koji dizajniraju logotipove ko te šta si stavio ne rade to iz toliko duboke matematike. Logo po meni je samo vizualni podržaj, ko neki refleks, kondicioniranje, asocijacija, zato su većinom jednostavni u 3-4 boje i imaju relativno jasne linije i oblike, da taj pečat u glavi ostane duže da se ne pobrka u nekoj drugoj ladici di ne treba.

Ali i tu smo opet podložni sugestijama. Ja nisam nikad ništa pomislio o logu Starbucksa...pa sam čitao blog od nekog lika koji tako dešifrira redom sve logiće i u svakom nađe neku vradžbinu (numerologoija, saturn kult, vamo tamo) i njegova teorija da je logo Starbucksa sirena koja drži svoje noge raširene jeli...tebi kao mušteriji

wZ79Dgz.png

I sad je ta asocijacija zauvijek zavarena u mojoj glavi i kad god vidim Starbucks logo vidim kako žena širi noge :D

Antihrist, ili religiozno politicka sila koja ce staviti sve sto moze pod embargo i sanckije da niko nemoze d a kupi i prodaje (sankcije) KO NE BUDE STA:

Off 13:15 I bi joj dano da dade duh ikoni zverinoj, da progovori ikona zverina, i da učini da se pobiju koji se god ne poklone ikoni zverinoj.
Off 13:16 I učini sve, male i velike, bogate i siromašne, slobodnjake i robove, te im dade žig na desnoj ruci njihovoj ili na čelima njihovim,
Off 13:17 Da niko ne može ni kupiti ni prodati, osim ko ima (1.)žig, ili (2.)ime zveri, ili (3.)broj imena njenog.

Znaci imamo tri stvari tri uslova.

Ko ne prihvati sva tri ili bar jedan od tih tri uslova, bilo iz ubedjenja ili cisto jer se to zahteva od njega iako nije ubedjen u tu stvar, bio to pojedinac ili drzava, nad njime ce biti sprovedene totalne ekonomske sankcije, i pretnje ubijanjem ili ratom.

Ta zver ili antihrist ce biti poslednji papa, koji ce na religoznom polju zahtevati njegovo priznanje i koji ce sve odvesti u propast.

Prvi uslov je 1. zig zveri a zig zveri ce biti dan koji ce zver traziti da svi prihvate koji je njeno delo: NEDELJA.
Komentar kardinala Gibonsa o nedelji:
Nedelja je katolicka ustanova..
zahtevi svetkovanja nedelje mogu se zastiti samo nacelima katolicke crkve.
Od pocetka pa do kraja svetog pisma ne postoji nijedan stih, koji ovlascuje prenos sedmicnog dana Bogusluzenja od sedmog dana sedmice na prvi dan sedmice.
I gle, celi civilizovani svet klanja se u odanoj poslusnosti neredbi Katolicke crkve.
(Archbishop T. Enright, in American Sentinel, p. 173 Kansas City, mo)
-------------------------------------------------------------------

Drugi je 2. ime zveri. Ime zveri, jeste prihvatiti papski autoritet i priznati ga kao vrhovnog hriscanskog vodju.

Treci je 3. broj imena njezina jeste prihvatiti neku od Papskih titula ili sve paske titule a ima ih vise.

Borj 666 oznacava najvazniju papsku titulu, a ona jeste: ZAMENIK SINA BOZJEG ISUSA HRISTA: latinski VICARIVS VILLI DEI
rn53c5f2cc.jpg

http://www.pacinst.com/nslaw/chapter3/666.jpg

Ove slike mnogo govore:

http://www.google.de/imgres?imgurl=...r=429&page=1&start=0&ndsp=53&ved=0CI4BEK0DMCI

Novi svetksi poredak ima za cilj da priremi put jednoj religiji i jednom vodji...

http://www.ekumenizam.com/2011/06/rimski-papa-na-celu-svih-hriscana/

Poslednja izmena:
inače ovo što sam pisao 111 može čak predstavljati i sveto trojstvo...mada mi je negde logičnije ono što sam gore napisao...

a narandžasti tim koji preuzima loptu mogu biti i Rusi jer natandžasta ruka na slici ima crvene korene....

tako da je sve u domenu slobodnih asocijacija...
osim za upućene koji znaju...

Novi svetksi poredak ima za cilj da priremi put jednoj religiji i jednom vodji...

hm, za sad smo svedoci štancovanja religija i nekih ne previše uspešnih pokreta ka ujedinjenju......
ne vidim pojavu neke religije koja bi preuzela primat...

Papa ima vise titula zvanice i nezvanicne.

Evo zvanicne:

Biskup Rima,
Vikar Isusa Krista,
Nasljednik prvaka apostola,
Summus Pontifex, vrhovni poglavar cijele Crkve
Zapadni patrijarh,
Primas Italije,
Nadbiskup i metropolit rimske crkvene pokrajine
Suveren države Vatikan,
Servus Servorum Dei (Sluga sluga Božjih)

- - - - - - - - - -

Poslednja izmena:
inače ovo što sam pisao 111 može čak predstavljati i sveto trojstvo...mada mi je negde logičnije ono što sam gore napisao...

a narandžasti tim koji preuzima loptu mogu biti i Rusi jer natandžasta ruka na slici ima crvene korene....

tako da je sve u domenu slobodnih asocijacija...
osim za upućene koji znaju...

hm, za sad smo svedoci štancovanja religija i nekih ne previše uspešnih pokreta ka ujedinjenju......
ne vidim pojavu neke religije koja bi preuzela primat...

Ti nevidis ali to ce biti Rim, papstvo:

To je cilj novog svetksog poredka:

http://www.ekumenizam.com/2011/06/ri...svih-hriscana/

- - - - - - - - - -

Poslednja izmena:
Ti nevidis ali to ce biti rim, papstvo:

To je cilj novog svetksog poredka:

http://www.ekumenizam.com/2011/06/ri...svih-hriscana/

- - - - - - - - - -

ne verujem...
Vatikan nema nikakav ugled među mlađim svetom...
biće nešto novo, neki new age pokret, nešto što deluje veoma cool i primamljivo širokom broju ljudi...... nešto što će biti senzacionalno i spektakularno forsirano preko medija....

a katolici će biti razrušeni da bi mogla da se preuzme njihova infrastruktura....
da bi to bilo moguće verovatno ta religija ima dizajn koji prividno nastavlja hrišćanstvo ili predstavlja učenje kao izvorno hrišćanstvo...možda se pojavi nekakav tumač biblije koji će činiti čuda ili tako nešto...

Brojevi u Bibliji imaju svoje znacenje. Broj 6, oznacava coveka koji je pohulio na Boga, kao svog tvorca, . Tri sestice cu covek koji je pohulio i na Oca, i na Sina, i na Svetog Duha.
Covek moze da pohuli na Oca i Sina, i da ta hula bude oprostena, ali hula na Svetog Duha je neoprostiva i konacna otpadija celog covecanstva,( a sa covekom koji je svestenik cele tvorevine, i stvoren da prinese tvorevinu Bogu), i celog kosmosa od Boga.

Hula na Svetog Duha, je nista drugo nego kad razbijemo i poslednje trunke slike Bozije po kojoj smo stvoreni u nama, to je onda kada proglasimo zlo za dobro, a dobro za zlo i pocnemo ga proganjati. Kad konacno trijumfuje takav sistem na zemlji, gotovo ne ostane pravednih ljudi, i Sveti Duh, bice povucen sa zemlje, ceo kosmos će poceti da se raspada, zvezde će se urusavati pred covekovim ocima, atmosfera i Sunce ce se poremetiti, kise nece padati, provalice se vulkani, mora i reke ce se izliti, usled jakih zemljotresa, ljude će prosto gutati tlo itd.. I to ce biti tako strasno, da će Bog morati da skrati dane, i ubrza vreme, da iako ce to trajati nesto vise od tri godine, delovace kao da je proslo samo nekoliko trenutaka, a samo taj mali broj pravednika ce biti spasen, kao sto su Lot i njegova porodica bili spaseni u Sodomu.

i Hristos ce se vratiti, i nastace nova zemlja i novo nebo

Poslednja izmena:
Brojevi u Bibliji imaju svoje znacenje. Broj 6, oznacava coveka koji je pohulio na Boga, kao svog tvorca, . Tri sestice cu covek koji je pohulio i na Oca, i na Sina, i na Svetog Duha.
Covek moze da pohuli na Oca i Sina, i da ta hula bude oprostena, ali hula na Svetog Duha je neoprostiva i konacna otpadija celog covecanstva,( a sa covekom koji je svestenik cele tvorevine, i stvoren da prinese tvorevinu Bogu), i celog kosmosa od Boga.

Hula na Svetog Duha, je nista drugo nego kad razbijemo i poslednje trunke slike Bozije po kojoj smo stvoreni u nama, to je onda kada proglasimo zlo za dobro, a dobro za zlo i pocnemo ga proganjati. Kad konacno trijumfuje takav sistem na zemlji, gotovo ne ostane pravednih ljudi, i Sveti Duh, bice povucen sa zemlje, ceo kosmos će poceti da se raspada, zvezde će se urusavati pred covekovim ocima, atmosfera i Sunce ce se poremetiti, kise nece padati, provalice se vulkani, mora i reke ce se izliti, usled jakih zemljotresa, ljude će prosto gutati tlo itd.. I to ce biti tako strasno, da će Bog morati da skrati dane, i ubrza vreme, da iako ce to trajati nesto vise od tri godine, delovace kao da je proslo samo nekoliko trenutaka, a samo taj mali broj pravednika ce biti spasen, kao sto su Lot i njegova porodica bili spaseni u Sodomu.

Бојим се да се већ то дешава.

hm, zanimljivo....
6 je broj čoveka po tebi...
a koji je broj zveri
rećenica koja uvodi 666 govori o tome da je to broj čoveka i broj zveri a da neko pametan tu treba da sračunanešto mislim broj zveri...
kakvo računanje je u pitanju?

Hula na Svetog Duha, je nista drugo nego kad razbijemo i poslednje trunke slike Bozije po kojoj smo stvoreni u nama, to je onda kada proglasimo zlo za dobro, a dobro za zlo i pocnemo ga proganjati.

kao zapadni mediji i političari na primer...

Kad konacno trijumfuje takav sistem na zemlji, gotovo ne ostane pravednih ljudi, i Sveti Duh, bice povucen sa zemlje, ceo kosmos će poceti da se raspada, zvezde će se urusavati pred covekovim ocima, atmosfera i Sunce ce se poremetiti, kise nece padati, provalice se vulkani, mora i reke ce se izliti, usled jakih zemljotresa, ljude će prosto gutati tlo itd.. I to ce biti tako strasno, da će Bog morati da skrati dane, i ubrza vreme, da iako ce to trajati nesto vise od tri godine, delovace kao da je proslo samo nekoliko trenutaka, a samo taj mali broj pravednika ce biti spasen, kao sto su Lot i njegova porodica bili spaseni u Sodomu.

neće se to desiti...
čak ni u Americi mnogi ne veruju u laži koje se plasiraju...

otkud ti cela ova priča i tumačenja?
kako da znamo da nisi jedan od onih koji svesno ili nesvesno plasiraju laži?

mislim gde se konkretno u novom zavetu daje tumačenje svetog duha kakvo ti ovde daješ?

Poslednja izmena:
hm, zanimljivo....
6 je broj čoveka po tebi...
a koji je broj zveri
rećenica koja uvodi 666 govori o tome da je to broj čoveka i broj zveri a da neko pametan tu treba da sračunanešto mislim broj zveri...
kakvo računanje je u pitanju?

Jovan Bogoslov je tu govorio i o Neronu, ili nekom drugom rimskom caru. Zver, u Bibliji predstavlja bezbozni politicko-drzavni sistem moci i kontrole, Kao sto je Rimsko carstvo bilo zver, kojim je upravljao imperator. Na celu poslednjeg ljudskog bezboznog politickog-drzavnog sistema stace konacni Antihrist, za koga će ljudi misliti da će moći da im ispuni sve želje i nadanja.

kao zapadni mediji i političari na primer...
Ne samo zapadni, bice to globalno, ali kako se vidi zapad prednjaci kad je u pitanju hranjenja raznih zveri, pa i te konacne

neće se to desiti...
čak ni u Americi mnogi ne veruju u laži koje se plasiraju...

otkud ti cela ova priča i tumačenja?
kako da znamo da nisi jedan od onih koji svesno ili nesvesno plasiraju laži
Kakve veze imam ja sa Amerikom i lazima koje se tamo plasiraju

Tako svhatam sveto pismo, proroke, Isusove reci koje je rekao, apostolima pre nego sto je predat, ono sto je dao Jovanu u Otkrovenju. Ta propast ce poceti, kada zacari poslednji Antihrist na celu poslednje Zveri, a tada će Isus Hrist poslati Svetog Iliju da objavi zatvaranje neba, tj povlacenja Svetog Duha sa zemlje, kao sto je i objavio u Izraelu, zatvaranje oblaka, dugu susu i glad. A Svetog Duha, koji životvorac, i kojim se sve odrzava u kosmosu, Otac preko SIna prosto ''udise'' u kosmos. Ako to prestane, sve se raspad i pocinje da umire. Bog odrzava svet Setim Duhom, ali time ce i pripremiti Hristov drugi povratak, i stvaranje nove zemlje i vaskrsenje mrtvih.

mislim gde se konkretno u novom zavetu daje tumačenje svetog duha kakvo ti ovde daješ?

Sveti Duh je Bog, prisustvo Boga ne zemlji, o njemu je govorio i Isus i svi apostoli, govori se i u starom zavetu i u psalmima, koje moje tumacenje, ako bi Otac prestao da ''udise'' Sveti Duh preko Sina u kosmos, sve pocinje da se nekontrolisano raspad i umire, sva materija i vidljiv svet, koji je Svetim Duhov i stvoren i odrzava se.

Poslednja izmena:
Niko ne moze da predvidi dogadjaje u buducnosti sa sigurnoscu pa ni u najblizoj, pa cak ni prognozu vremena. Ne verujem u simboliku nimalo.

Za ovo ostalo, eto molitve uvek ostaju kao izraz jedne dobre zelje, izmedju ostalog, prema buducnosti nas samih, zemlje, pa ako hoces i covecanstva.

Chicago Bullsi su isto tako masonsko-iluminatski klub, pa nije Jordan slučajno plazio jezik (nečastivi simbol) i imao onako smrknutu facu, 23 dres - 2x3=6, imao je i kao 45 4+5=9 naopako 6, koliko su Bullsi naslova osvojili? 6, 2 puta po 3.

qNnTb5i.jpg

Logo od Bullsa je vidimo robot-mađioničar koji čita neku okultnu knjigu i baca zle čari na Ewinga i Barkleya. Prosto ne može bit prostije i jasnije.

Kazu i da su reptili ziveli na Zemlji pa otisli na Alfa Kentauri i nama primitivnim ljudima ostavili Zemlju.
Ovo je njihova Zemlja onda, i mi nismo nista vise nego domaca zivotinja koja je nekom usla na posed, a zna se sta se radi sa takvom zivotinjom.

ne verujem...
Vatikan nema nikakav ugled među mlađim svetom...
biće nešto novo, neki new age pokret, nešto što deluje veoma cool i primamljivo širokom broju ljudi...... nešto što će biti senzacionalno i spektakularno forsirano preko medija....

a katolici će biti razrušeni da bi mogla da se preuzme njihova infrastruktura....
da bi to bilo moguće verovatno ta religija ima dizajn koji prividno nastavlja hrišćanstvo ili predstavlja učenje kao izvorno hrišćanstvo...možda se pojavi nekakav tumač biblije koji će činiti čuda ili tako nešto...

Pa nece oni postati religija novog svetksog poretka kroz ugled, vec kada upotrebe sve moguce tirkove, i prevare, medije itd, onda ce primeniti silu, sankcije, ubijanje itd.

A silu c dobiti kako kaze u otrkivenju od vleikog brata i EU.

Pa nece oni postati religija novog svetksog poretka kroz ugled, vec kada upotrebe sve moguce tirkove, i prevare, medije itd, onda ce primeniti silu, sankcije, ubijanje itd.

A silu c dobiti kako kaze u otrkivenju od vleikog brata i EU.
ne znam...
protestanti se sigurno nikad neće vratiti pod okrilje Vatikana...
a mnoge ključne zemlje danas su dobrim delom protestantske...

mislim da će pre biti neka new age glupost neki lažni mesija koji će činiti čuda...
a koga će prihvatiti i katolici i protestanti....
mora biti neko ko će biti cool omladini...kome će se svi obradovati...koga će preko televizora godinama puštati u kuću i zavoleti ga...
znači neće uopšte doći iz religije...nego će ga religije prihvatiti zbog čuda koje čini i jer su religije pripremljene da ga prihvate preko ubačenih ljudi...
da bi im skrenuo pažnju sa sebe kao ličnosti moraće nečim drugim da pridobije njihova srca...

evo kandidat koji mi pada na pamet...

u skladu sa mojim prvim postom obratite pažnju na 5:22... to je trenutak kada približava ruku kameri i upisuje simbol koji je 666
da li ste osetili nešto u tom trenutku? da li mislite da je moguće energetski delovati na ljude preko video snimka?

šta je bolje nego mađioničar za cilj koji antihrist ima?
trikovima stalno drži pažnju ne na njemu direktno, nego na onome što radi, a proizvodi vaše oduševljenje i divljenje...
posao mu je takav da ga ljudi lako zavole i cene
a on može da uživa impresionirajući ljude (nije li to poenta sujete, pa svakako i đavola kao pretpostavljam najsujetnijeg bića)

simbol TV Discovery gde se pojavljuje je slovo D koje drži planetu....D kao Devil?
engl. "cover" znači (medijski) pokriti događaj, ali i prekriti, sakriti

Discovery je simboličko ime... TV koja će da otkrije nešto...ali takođe D is Cover je TV koja će da pokrije i prikrije dolazak "D Is" (Dark Isus ili Devil Isus)

ko je on? Dynamo...to se u špici zapisuje tako što se ovo A u sredini reči vizuelno izdvaja tako da stoji na znaku na karte ... A kao antihrist?
čita se D-aj-namo tj. u slobodnom prevodu "D ja ime"

Daj namo je možda i njegovo mitološko ime Dagon ili kod nas Daj-bog a kod Kelta Dagda je po svemu sudeći jedan od drevnih Nuommo tj. Nommo bića koja su bila raniji bogovi
doduše Dajbog tj. Dagda kao i Dagon je bio vrlo pozitivan bog...bog koji daje...koji je ljude naučio nekim stvarima možda pisanju, obradi zemlje...i slično
ovo ne mora biti taj bog...može biti i igranje na kolektivnu podsvest i tragove ranijeg obožavanja

eto načina kako bi milioni ljudi širom sveta rado primali đavola u kuću...neprimetno korak po korak on bi imao sve više uticaja na njih...
a nama ne bi bilo jasno što su ljudi sve lošiji...
uostalom ako bi neko i ukazao da je on Antihrist, svi bi ismejali takvu tvrdnju...

mislim to je samo ideja....
verovatno je Dynamo samo mađioničar...
ali to je način koji ja očekujem a ne kroz neku mladima dosadnu religiju...

Poslednja izmena:
Poštovani truthSeeker,

Ako hoćete da saznate istinu (kako Vaš nickname sugeriše) da biste razumeli i prihvatili istinu, onda ne možete promašiti.

interesuje me šta drugi ovde misle o simbolici antihrista i njenom sve prisutnijem popularisanju kroz skrivene simbole... pre svega o značenju broja 666...

Ako hoćete da razumete značenje biblijskih simbola, onda je potrebno da se upoznate sa tekstom...

Rev 1:1 Otkrivenje Isusa Hrista, koje dade Njemu Bog, da pokaže slugama svojim šta će skoro biti, i pokaza, poslavši po anđelu svom sluzi svom Jovanu,
Rev 1:2 Koji svedoči reč Božiju i svedočanstvo Isusa Hrista, i šta god vide.
Rev 1:3 Blago onome koji čita i onima koji slušaju reči proroštva, i drže šta je napisano u njemu; jer je vreme blizu.

Predlažem Vam da pročitate poslednju biblijsku knjigu Otkrivenje, sa molitvom Bogu da je razumete.

(ne bi trebalo da započinjete čitanje Božje reči a da ne zamolite Boga da Vam da Svetog Duha da biste pravilno razumeli značenje)

Ako čovek traži istinu, onda treba da bude otvoren da čuje šta mu Bog govori iz Božje reči.

Neka Bog pomogne Vama i svima koji traže istinu da možete da razumete sva Božja upozorenja

Svako dobro

Poslednja izmena:
*Simbolima je predstavljena buduća realnost!

- Prva zver
- Druga zver = postaje ikona (slika) zveri (prve zveri)!
- Vavilon veliki
- Žig zverin
- Pečat Božji
...

Da biste razumeli značenje ovih simbola, morate tražiti objašnjenje tih simbola u Svetom pismu.

Evo primera...

Imate kurvu koja sedi na vodama mnogim.

Rev 17:1 I dođe jedan od sedam anđela koji imahu sedam čaša, i govori sa mnom govoreći mi: Hodi da ti pokažem sud k-urve velike, koja sedi na vodama mnogima.

Šta znači ovaj simbol vode i šta znači "vodama mnogima"? Potražite odgovor u 15. stihu ove isti glave!

Rev 17:2 S kojom se kurvaše carevi zemaljski, i koji žive na zemlji opiše se vinom kurvarstva njena.
Rev 17:3 I uvede me duh u pusto mesto; i videh ženu gde sedi na zveri crvenoj koja beše puna imena hulnih i imaše sedam glava i deset rogova.
Rev 17:4 I žena beše obučena u porfiru i skerlet i nakićena zlatom i kamenjem dragim i biserom, i imaše čašu u ruci svojoj punu mrzosti i poganštine kurvarstva svog;
Rev 17:5 I na čelu njenom napisano ime: Tajna, Vavilon veliki, mati kurvama i mrzostima zemaljskim.
Rev 17:6 I videh ženu pijanu od krvi svetih i od krvi svedoka Isusovih; i začudih se čudom velikim kad je videh.
Rev 17:7 I reče mi anđeo: Što se čudiš? Ja ću ti kazati tajnu ove žene, i zveri što je nosi i ima sedam glava i deset rogova.
Rev 17:8 Zver koju si video beše i nije, i izići će iz bezdana i otići će u propast; i udiviće se koji žive na zemlji, kojima imena napisana nisu u knjigu života od postanja sveta, kad vide zver koja beše, i nije, i doći će opet.
Rev 17:9 Ovde je um, koji ima mudrost. Sedam glava, to su sedam gora na kojima žena sedi.
Rev 17:10 I jesu sedam careva. Pet je njih palo, i jedan jeste, a drugi još nije došao; a kad dođe za malo će ostati.
Rev 17:11 I zver koja beše i nije, i ona je osmi, i jeste od sedmorice i u propast ide.
Rev 17:12 I deset rogova, koje si video, to su deset careva, koji carstva još ne primiše, nego će oblast kao carevi na jedno vreme primiti sa zveri.
Rev 17:13 Ovi jednu volju imaju, i silu i oblast svoju daće zveri.
Rev 17:14 Ovi će se pobiti s Jagnjetom i Jagnje će ih pobediti, jer je Gospodar nad gospodarima i Car nad carevima; i koji su s Njim, jesu pozvani i izabrani i verni.
Rev 17:15 I reče mi: Vode, što si video, gde sedi k-urva, ono su ljudi i narodi, i plemena i jezici.
Rev 17:16 I deset rogova, što si video na zveri, oni će omrznuti na kurvu, i opustošiće je i ogoluzniti, i meso njeno poješće i sažeći će je ognjem.
Rev 17:17 Jer je Bog dao u srca njihova da učine volju Njegovu, i da učine volju jednu, i da dadu carstvo svoje zveri, dok se svrše reči Božije.
Rev 17:18 I žena, koju si video, jeste grad veliki, koji ima carstvo nad carstvima zemaljskim.

Ako znate da je žena simbol crkve u pismu, onda razumete da k-urva predstavlja crkvu koja proganja svete ljude - svedoke Isusa Hrista (6. stih)!

Nije teško razumeti... ali je teško odbaciti predrasude!

Poslednja izmena:
Antihrist, ili religiozno politicka sila koja ce staviti sve sto moze pod embargo i sanckije da niko nemoze d a kupi i prodaje (sankcije) KO NE BUDE STA:

Off 13:15 I bi joj dano da dade duh ikoni zverinoj, da progovori ikona zverina, i da učini da se pobiju koji se god ne poklone ikoni zverinoj.
Off 13:16 I učini sve, male i velike, bogate i siromašne, slobodnjake i robove, te im dade žig na desnoj ruci njihovoj ili na čelima njihovim,
Off 13:17 Da niko ne može ni kupiti ni prodati, osim ko ima (1.)žig, ili (2.)ime zveri, ili (3.)broj imena njenog.

Znaci imamo tri stvari tri uslova.

Ko ne prihvati sva tri ili bar jedan od tih tri uslova, bilo iz ubedjenja ili cisto jer se to zahteva od njega iako nije ubedjen u tu stvar, bio to pojedinac ili drzava, nad njime ce biti sprovedene totalne ekonomske sankcije, i pretnje ubijanjem ili ratom.

Ta zver ili antihrist ce biti poslednji papa, koji ce na religoznom polju zahtevati njegovo priznanje i koji ce sve odvesti u propast.

Prvi uslov je 1. zig zveri a zig zveri ce biti dan koji ce zver traziti da svi prihvate koji je njeno delo: NEDELJA.
Komentar kardinala Gibonsa o nedelji:
Nedelja je katolicka ustanova..
zahtevi svetkovanja nedelje mogu se zastiti samo nacelima katolicke crkve.
Od pocetka pa do kraja svetog pisma ne postoji nijedan stih, koji ovlascuje prenos sedmicnog dana Bogusluzenja od sedmog dana sedmice na prvi dan sedmice.
I gle, celi civilizovani svet klanja se u odanoj poslusnosti neredbi Katolicke crkve.
(Archbishop T. Enright, in American Sentinel, p. 173 Kansas City, mo)
-------------------------------------------------------------------

Drugi je 2. ime zveri. Ime zveri, jeste prihvatiti papski autoritet i priznati ga kao vrhovnog hriscanskog vodju.

Treci je 3. broj imena njezina jeste prihvatiti neku od Papskih titula ili sve paske titule a ima ih vise.

Borj 666 oznacava najvazniju papsku titulu, a ona jeste: ZAMENIK SINA BOZJEG ISUSA HRISTA: latinski VICARIVS VILLI DEI
Pogledajte prilog 337599

http://www.pacinst.com/nslaw/chapter3/666.jpg

Ove slike mnogo govore:

http://www.google.de/imgres?imgurl=...r=429&page=1&start=0&ndsp=53&ved=0CI4BEK0DMCI

http://www.ekumenizam.com/2011/06/rimski-papa-na-celu-svih-hriscana/

666 je simbol nesavrsenog coveka.

Da li ti mislis da si savrsen?

Poslednja izmena:

Back