Simboli i njihovo znacenje? Ume li ko ove da rastumaci? Sta znace odvojeno i zajedno?

JelenaVidojevic

Početnik
Poruka
12
A moze li se znati sta znaci ovaj znak? Negde ga nadjoh na netu pa me bas zanima??? Pise ispod njega "SELECTED VIDET LUMEN UNIVERSO" prevod nadjoh "IZABRANI VIDE SVETLO UNIVERZUMA" ali na znaku ovi simboli sta je to? Ovaj u sredini znam sta je to je grb te osobe, ovaj levo je od rozenkrojcera (krst i ruza) a ovi ostali simboli sta su oni??? Inace ova me osoba jako zaintirgirala i ima neku jako pozitivnu energiju, pa sumnjam da ucestvuje u bilo cemu negativnom? Jednostavno, mnogo je dobra osoba da bi bila deo necega zlog ili sta vec???

9EvJG.jpg

U gornjem desnom uglu je feniks. Simbol ponovnog rađanja i besmrtnosti.
Mada vidi da na sebi ima broj 33. To je čest broj u masoneriji i valjda označava najviši stepen ili tako nešto, nisam se previše bavio time.
U donjem levom uglu je majanski simbol, o njemu više ovde : http://en.wikipedia.org/wiki/Hunab_Ku
I dole desno su ukršteni ključevi koji označavaju svetog Petra. I kao takvi su glavni simbol Vatkiana.
santa-sede_stemma.gif

Hvala Vam puno. Jedino ste vi razumno nesto napisali kada sam zapocela temu, jer na vec nekim postojecim temama sve nesto ni tamo ni vamo :D A ovaj znak u sredini ima li on neku skrivenu simboliku? Znaci li nesto to sto su knjucevi naopako u odnosu na Vasu sliku koju ste okacili? Isto tako, taj hunab je sa kontra bojama? Jel ovo u centralnom grbu isto neka kornjaca ili slovo "Ž" cirilicno? Bilo bi logicno da je slovo jer ime te osobe pocinje sa Ž. Sto vise "saznam" manje znam heh :D

Poslednja izmena:
Hvala Vam puno. Jedino ste vi razumno nesto napisali kada sam zapocela temu, jer na vec nekim postojecim temama sve nesto ni tamo ni vamo :D A ovaj znak u sredini ima li on neku skrivenu simboliku? Znaci li nesto to sto su knjucevi naopako u odnosu na Vasu sliku koju ste okacili? Isto tako, taj hunab je sa kontra bojama? Jel ovo u centralnom grbu isto neka kornjaca ili slovo "Ž" cirilicno? Bilo bi logicno da je slovo jer ime te osobe pocinje sa Ž. Sto vise "saznam" manje znam heh :D
Znak u sredini me ne asocira na ništa posebno. Moguće da je ž, liči na ćirilično ž.
Sve je sa kontra bojama jer je taj ko je pravio "grb" stavljao slike u negativ, belo ma crnoj podlozi.
Svejedno je sa koje su strane okrenuti ključevi.
A ovo sa kornjacom je izgleda uzeto iz neke dečije knjige : http://www.wrightontimebooks.com/2009/07/06/what-is-that-turtle-logo-all-about/

Sve u svemu neko je sebi složio nekakav "grb", ne bih mu pridavao nikakvu veću važnost.

Nisam neki expert za heraldiku, ali evo sta sam ja zakljucio (na osnovu tvog teksta i priloga Vo Slavu).

Posto je ovo gore levo simbol Rozenkrojcera, gore desno definitivno masoni sa tih 33 i feniksom, ovo dole je ispao Vatikan (mada su mi ovi kljucevi sa prilicno upadljivim SS slovima i obrnutim krstom izmedju njih) ali se ne vidi sta je na vrhu izmedju kljuceva, a ovo dole su Maje koje recimo simbolizuju tradiciju magije naroda Juzne Amerike - ova osoba je zelela da predstavi da je ili pripadnik svih tih drustava, ili da je po rangu iznad njih (jer je njen simbol postavila iznad druga 4). Definitivno je ciljano i na pripadnost Iluminatima - to sam za sebe govori onaj tekst na latinskom.

Zapravo ja bih rekao da ovo treba da znaci da je osoba Iluminat. Poznato je da oni zapravo upravljaju mnogim drugim udruzenjima i religijsko-okultnim drustvima.

Sve u svemu meni se ova kombinacija uopste ne svidja - ja imam jaku odbojnost prema svim tim drustvima/organizacijama, osim za Maje - o tome ne znam skoro nista pa ne mogu ni da zakljucim o cemu se radi. Prema tome mi se ne dopada ni osoba koja bi zelela da bude ili je iznad takvih drustava/organizacija.

A zasto je tajna o kome se radi ako je grb dostupan na Internetu? Verujem da bi ti neko po imenu same osobe mnogo bolje rekao o kome se zapravo radi (mislim, kakav je kao osoba u smislu ove i ovakve simbolike) - iako je forum pa i ovaj podforum prilicno prolupitis ovde ima jako informisanih ljudi iz sfere okultnog, a time i tajnih organizacija.

Hvala Vam puno zaista ali ne zelim da otkivam ko je. Mozda sam svakako preterala raspitujuci se. Bas me zaintirgiralo itd. Znate, kada sretnete osobu koja zraci nekom energijom, jednostavno, necim pleni i privlaci, cudno je sve to tj. nikada mi se ranije nije desilo. Ja sam udata zena, nije u tom nekom smislu, da neko ne pomisli sta pogresno. Ovo me bas zato i zainteresovalo jer sam slucajno videla ovo jer mi je greskom dat pristup u fejs i meil itd. Ma nije ni bitno ali hvala vam puno. Za razliku od nekih drugih na drugim "temama" vi ste mi konkretno odgovorili i dali proverljive informacije sta koji simbol znaci. Ja mislim da je to neka zanimacija bezazlenog karaktera i da nema tu nista toliko misticno i da nije neko famtomsko zlo u pitanju. Neko mi cak rece "zmijsko oko" da vidi na grbu hehhhh ja ili sam corava ili nema ni zmije ni oka :D jedino za maceve niko nista a valjda i oni nesto znace? To mi je logicno da se stiti - brani neko i oko maslina mi neko rece i svidja mi se one su navodno simbol istrajnosti itd. Hvala puno :D

Nasla sam preko gugla nesto o Uranu u astrologiji i to mi se jedino uklapa skroz za ovom osobom. Mozda ipak nije sve neka glupost ali opet, iskreno, pre mi se cini da je to Ž cirilicom neko Uran jer nema toliki krug dole.

***Uran u horoskopu - astrologiji i mitologiji
Uran, jedna od tri transcedentne planete, predstavlja višu oktavu Merkura (Merkur na kvadrat) i nije lična planeta. Vrlo je bitan ako ima jake kontakte sa ličnim planetama. U horoskopu predstavlja osobenjake, ljude koji su potpuno drugačiji od proseka. Ljude budućnosti i koji teže da budu sve osim proseka i uglavnom i odu u neki ekstrem. Uran daje neku vrstu genijalnosti. Telepatske sposobnosti.
Potreba za velikom slobodom u svakom smislu (kretanja, govora, mišljenja, svega). Za ravnopravnost (komunizam). Stresne situacije (kada nam se nešto desi neočekivano i mi nismo u tom trenutku spremni da to prihvatimo, bilo pozitivno ili ne). Predstavlja sve vrste revolucija, revolucionarna otkrića, savremenu tehnologiju, revoluciju u pravom smislu, štrajkove i pobune, Univerzum, Kosmos.***

Poslednja izmena:
Pozdrav svima...tema je stara ali posto ne znam gde da postavim pitanje, pokusacu ovde pa se nadam da ce neko mozda naici i odgovoriti...Koja je simbolika znaka na slici koju cu priloziti...unapred najlepse hvala na odgovoru

Pogledajte prilog 1670183
Jel mogu da te zamolim da postaviš jasniju ili oštriju sliku, na ovoj se ništa ne vidi, samo belilo je neko?
Dobrodošao na forum...

E bas sam se obradovala ovako brzom odgovoru... hvala! evo postavicu ponovo jasniju sliku...
Pogledajte prilog 1670196
Pa, vidi... Mene ovo najiskrenije podseća na neku varijantu Jin i Janga, ali možda i grešim...

A koja je svrha predmeta, ako smem da pitam?... Naušnica? Minđuša?

Pa, vidi... Mene ovo najiskrenije podseća na neku varijantu Jin i Janga, ali možda i grešim...

A koja je svrha predmeta, ako smem da pitam?... Naušnica? Minđuša?
Hvala puno na odgovoru, pa cak i da gresis 🙂 a reci mi please lik koje zivotinje bi ovo mogao biti...nema veze i da pogresis 🙂 a svrha je sledeca...predmet je nadjen, naisla sam na njega na ulici...Moje pitanje se odnosi na znakove na putu na koje nailazim često u poslednje vreme...Ne sećam se od kada sam počela da podižem i uzimam novćiće na koje neretko svi nailazimo na ulici...pokupila bih ih uvek i radovala sam im se, neko vreme bih ih čuvala u torbi ili kod kuće a onda bih ih ostavljala negde da ih neko drugi ko im se raduje poput mene pronadje i uzme...Novčići me nisu čudili, samo su me radovali, mislila sam da je to sreća..čak se i na pticu koja me je pokakila u letu nisam naljutila, mada to se samo jednom desilo koliko se sećam. Ni to me nije čudilo. E, kad sam počela da nailazim na karte iz špila za igranje, i to sa različitim brojevima i simbolima, to je već počelo da me začudjuje. Dešavalo se učestalo u toku jedne ili dve godine. Nisam se raspitivala o mogućoj simbolici i značenju, ali jesam smatrala da su to bili neki znakovi. Pitala sam par ljudi da li im se to nekada desilo, niko od njih nije imao takvo iskustvo lično niti je čuo da neko nailazi na karte...Naravno, jasno je da je ko zna koliko ljudi prošlo pored tih istih karata, neki su možda primetili, neki nisu, neki su se možda isto kao i ja zapitali da li je to neki znak...Nisam dugo naišla na karte u poslednje vreme, ali u kratkom vremenskom razmaku nedavno našla sam, odnosno naišla na putu, na ulici, na nekoliko stvari za koje se pitam da li su neki znakovi...uglavnom su delići nakita, poput talismana, privesci rekla bih sa narukvica ili slično...svaki put bih podigla, uzela i ponela par koraka, a onda ostavila, jer u tim trenucima pomislila bih da mozda ne valja uzimati...skoro sam našla ovaj privezak i jako me zanima sta je...uzela sam ga ali samo slikala i ostavila...

Black_star, a sta kazes, lik koje zivotinje bi ovo mogao biti...kao sto rekoh, nema veze i da pogresis 🙂probaj, please
Iskreno da ti kažem, mene ovo ne podseća ni na jednu životinju. :D

Možda ne vidim dobro, vidim beli krug i u njemu rupu.
Da li je fotografija mutna, da li hoćeš da kažeš na belilu kruga ima nešto što ja ovde jednostavno ne mogu da vidim, pa je to slučaj?
Vidim samo belinu na konkretnoj fotki, nikakvu životinju. :P
To, ako bi upotrebili maštu, može da liči na nešto kako bi Pikaso video neku životinju... :lol: Ali ne, zaista ne...:)

Da li je fotografija mutna, da li hoćeš da kažeš na belilu kruga ima nešto što ja ovde jednostavno ne mogu da vidim, pa je to slučaj?
To, ako bi upotrebili maštu, može da liči na nešto kako bi Pikaso video neku životinju... :lol: Ali ne, zaista ne...:)
😊😊

Kakav Pikaso,kakvo bjelilo? :)
Ja vidim sliku obicnog psa na medaljonu sa rupom.

Back