Ako si ti pristao da ucestvujes na takvom turniru, onda si morao da budes i svestan mogucnosti epiloga koji je zaista bio na kraju.
Ako su Hrvati zaista zeleli da se drze principa, trebali su jasno pre turnira da kazu "Ili mi, ili SRJ, nema mesta za oboje".
Da i sam ne budem licemeran, isto misljenje imam i za nasu aktuelnu situaciju u vezi duela sa sportistima "Kosove".
Nismo mogli odustati od turnira zato što je to bilo jedno od prvih međunarodnih takmičenja di smo sudjelovali kao samostalna država i pritom je rat još trajao na našoj zemlji. Bilo je nužno biti tamo i ostvariti dobar uspjeh kako bi nas svit upoznao a samim tim možda i podržao još jače oko rata. Sport je jedan od najboljih alata za male i nove države da se afirmiraju na globalnom nivou. Zamisli da sada recimo Mađarska napadne Hrvatsku. Pa siguran sam da bi stranci više podržali nas nego njih jer bi mnogi navijači Real Madrida, Barcelone, Atletico Madrida, Sewile, Betisa, Bayerna, Borusije, Manchester Citya, Liverpola, Chelsea, Totenhama, West Hama, Evertona, Intera, Milana, Juventusa, Atalante, Lazija rekli pa ti Hrvati (Modrić, Rakitić, Brozović, Lovren, Ćorluka, Kranjčar, Vrsaljko, Mandžukić, Gvardiol, Kovačić, Perišić, Olić, Petrić, Tudor, braća Kovač, Boban, Šimić, Prosinečki, Šuker, Pašalić, Bokšić, Štimac, Bilić, Jarni) su dali mnogo za naše klubove a Mađari slabo i rijetko pa ajmo onda pomoći državi iz koje su bili svi ti naši veliki igrači.