Silazak Hrvata sa postolja jer je tamo bila Jugoslavija (Srbija i Crna Gora)

Stefan2828

Aktivan član
Banovan
Poruka
1.156
Što mislite o događaju iz 1995. godine u 7 misecu kada su Hrvati demonstrativno otišli sa postolja na europskom prvenstvu u košarci da ne bi morali slušati himnu Jugoslavije (Srbije i Crne Gore)? Triba uzeti u obzir da je to bilo prije Oluje i da je tada još trajao rat u kojem je pola Hrvatske bilo u ruševinama, srušeno, zapaljeno, granatirano, 1/3 Hrvatske pod okupacijom, tisuće hrvatskih civila i branitelja ubijeno, stotine tisuća Hrvata prognano. Ako moderator smatra da ovo nije tema za sport može je slobodno prebaciti na politiku.

Što mislite o događaju iz 1995. godine u 7 misecu kada su Hrvati demonstrativno otišli sa postolja na europskom prvenstvu u košarci da ne bi morali slušati himnu Jugoslavije (Srbije i Crne Gore)? Triba uzeti u obzir da je to bilo prije Oluje i da je tada još trajao rat u kojem je pola Hrvatske bilo u ruševinama, srušeno, zapaljeno, granatirano, 1/3 Hrvatske pod okupacijom, tisuće hrvatskih civila i branitelja ubijeno, stotine tisuća Hrvata prognano. Ako moderator smatra da ovo nije tema za sport može je slobodno prebaciti na politiku.
ovo nije za sport
ide na politiku

Vala ne bih ni ja slusa' tu nakaradnu himnu.

Samo Oj svijetla majska zoro

Hrvatska lisnica u hrvatskom džepu, hrvatska strojnica na hrvatskom ramenu a hrvatski klauni u hrvatskom cirkusu...

Nije srpski problem

Neka me neko ispravi ako grijesim - kako su tad sisli sa postolja, vise se na njega nisu ni popeli....

Neka me neko ispravi ako grijesim - kako su tad sisli sa postolja, vise se na njega nisu ni popeli....
Ne. U košarci su uglaavnom ispod petog mesta pa i gore. Da ne pričamo kako ih je Đorđević "ubio" tricom u poslednjoj sekundi 1997. To sam pratio u prenosu HRT. Nezaboravno:mrgreen:

Moj djed Zelenas i veteran Mojkovacke bitke mi je vazda reka'

"Drzi se sine Hrvata, nikad neces pogrijesit"
Šta reći, život piše romane. Sad Zagreb sa Brenom preva Jugoslovenku!
Split sa Alenom i Goranom, Pljuni i zapjevaj, Moja Jugoslavijo.
https://www.youtube.com/watch?v=2ZtJqEWbFXE

Ali još nisu dostigli vaše visine. Cetinje ugostilo Patrijarha koji je inaugurisao mitropolita. Zatim je Cetinje, tj. mitropolit Joanikije kao domaćin, imalo audijenciju NJKV princa naslednika:

rKxCoo6d_kzHFpxU_Egcx1NxgZXL74q2WRIwatX9rJB5rRHwOyl_YUp8f324lOHsz_2QSy1isdxTQqvEcW_cuCAYxbj38rqKSg=w850-rw

https://beta.rs/content/203470-princ-filip-karadordevic-posetio-cetinje

Zatim je Cetinje bilo domaćin crnogorskim četnicima!

GZ3yytFXcAAnjb9

Sve u svemu, sve se lepo odvija. :)

Šta reći, život piše romane. Sad Zagreb sa Brenom preva Jugoslovenku!
Split sa Alenom i Goranom, Pljuni i zapjevaj, Moja Jugoslavijo.
https://www.youtube.com/watch?v=2ZtJqEWbFXE

Ali još nisu dostigli vaše visine. Cetinje ugostilo Patrijarha koji je inaugurisao mitropolita. Zatim je Cetinje, tj. mitropolit Joanikije kao domaćin, imalo audijenciju NJKV princa naslednika:

rKxCoo6d_kzHFpxU_Egcx1NxgZXL74q2WRIwatX9rJB5rRHwOyl_YUp8f324lOHsz_2QSy1isdxTQqvEcW_cuCAYxbj38rqKSg=w850-rw

https://beta.rs/content/203470-princ-filip-karadordevic-posetio-cetinje

Zatim je Cetinje bilo domaćin crnogorskim četnicima!

GZ3yytFXcAAnjb9

Sve u svemu, sve se lepo odvija. :)
Ne pivaju to Zagreb i Split nego pojedinci iz tih gradova odnosno minorna manjina na nivou statističke greške. Zagreb ima 760 000 stanovnika a Split 160 000 stanovnika. To što par stotina ili par tisuća "ljudi" tamo pivaju te gluposti ne znači ništa. To nije ni 1% ukupnog stanovništva tih gradova.

Gledajuci odavde - bili su u pravu
Mislite li da srbija treba na istom postolju sa kosovom?
Srbija ima talentovane igrače za košarku, vaterpolo i odbojku tako im postolje ne moze tako često izmaći. U fudbalu nikad nismo bili ni blizu postolja , pa smo malerozni i nemači pojma teška kategorija.

Sećam se da je hrvatska tiskovina objavljivala redosled takmičara ali od 2-og mesta pa naniže.

Inače, čisto onako, vršilo se etničko čišćenje Srba pa zato bilo tih problema.

Back