Sićušna ptica u latici cveta kao u kadi

Moje ime je Đurđija

Domaćin
Moderator
Poruka
4.847
Sićušna sunčana ptica se kupa u latici cveta - kao u kadi.. :D 💕

sl-01.png


Fotograf divljih životinja Rahul Singh uspeo je da napravi mnogo neverovatnih snimaka različitih životinjskih vrsta. To uključuje slonove, jelene, šakale, majmune i nosoroge. Ali njegova prava strast je snimanje fotografija raznobojnih ptica koje može naći da se gnezde u njegovom rodnom gradu. Ovo je trenutak koji ga je iznenadio.

sl-02.jpg


„Posetio sam mesto gde su rasli grmovi ovih ukrasnih banana da bih fotografisao sunčane ptice koje sišu nektar iz njih. „Sve je išlo kao i obično kada sam, odjednom, bio iznenađen time da je grimizna sunčana ptica (lat. Aethopyga siparaja) počela da se kupa u vodi koja se nalazila u latici cveta banane. Crveni cvet sa laticama na ovim fotografijama se zove cvet banane i sakupio je vodu iz rane jutarnje rose u jednoj od svojih latica.

sl-03.jpg


Mala grimizna sunčana ptica, koja raste svega do 10 cm, maksimalno je iskoristila ovu priliku da se rashladi tokom vrelog dana. Nakon uzimanja nektara, mini ptica pevačica se ohladila u latičavoj 'kadi'. Ovo je za fotografa Rahula bio čudesan trenutak u životu, za sve godine posmatranja ptica, nikada nije video ništa slično.

sl-04.jpg


„Bio sam bukvalno zapanjen kada sam video ovo neobično ponašanje, držao sam dugme okidača na fotoaparatu pritisnuto dok se ptica kupala." Rahul je zatim postavio fotografije na svoj Instagram profil. Očigledno je bio oduševljen što je bio na pravom mestu u pravo vreme da uhvati ovaj magični trenutak. „Ovo je zaista bio trenutak koji se dešava jednom u životu“, rekao je Rahul. „Neverovatno je kako priroda može da nas iznenadi."

______________________________
(izvor: sonyaz.net)
 

Top