Shta mislite o knjigama Aleksandre Dima - oca i sina?

  • Začetnik teme Simona_89
  • Datum pokretanja
Aleksandar Dima {otac} je pisac mog detinjstva sve sam njegove knjige procitao a napisao ih je mnogo.Ali ipak najbolja njegova knjiga je :"Grof Monte Kristo".
Ako si zainteresovan{a} za zavrshetak sage o musketarima procitaj knjigu : "Vinkont de Brazhelon"
Josh jedna manje poznata ali izuzetna knjga Aleksandra Dime je:"Chellini" o cuvenom italijanskom skulptoru, za vreme renesanse, Benvenutu Chelliniju.
Njegov sin Aleksandar Dima -mladji je bio vishe cuven po dramskim adaptacijama.Jedan od njegovih cuvenih radova je :"Dama sa Kamelijama".
Pozdrav Beowulf,
 
Vrlo je dobar pisac (mislim na oca), obožavala sam ga :) Leti vrlo rado čitam nešto od njega :) Aramis mi je bio omiljen junak.. ;) Što se tiče sina - hm, dešava se da toliko uđem u knjigu da ne primećujem šta se dešava oko mene. Tako sam se osećala dok sam čitala Damu sa kamelijama, počela sam da je čitam i odjednom, kad se završila poslednja stranica, zapazila sam da je već malo mračno, šest posle podne, a ja nisam to ni primetila. Sjajan osećaj :) Osim toga, iz njihovih knjiga uvek saznam nešto o istoriji :) Lepe, zabavne, avanturističke, istorijske knjige :)
 
Volim knjige Dime i oca i sina. Vecinu sam procitala.
Ne znam da li znate, ali Dima otac je pisao na specifican nacin. Imao je u okruzenju mlade pisce, postavljao okosnicu knjige, a pomocnici su pisali delove. On je naknadno vrsio male korekcije, prilagodjavajuci ta poglavlja svom stilu pisanja.
Zbog toga nije bio omiljen kod svojih savremenika pisaca, ali se nije mnogo uzbudjivao oko toga.
 
Нико није приметио да је падеж погрешно употребљен у наслову (или можда род)?

А и не може се чак ни рећи - књиге Александра Диме, оца и сина, јер то није једна особа. Може само Александра Диме - оца и Александра Диме - сина.
 

Back
Top