shaking monitor

me_me_me

Početnik
Poruka
36
kupio sam samsungov tft monitor(syncmaster710n) i nakon jednog dana slika je pocela da trepti(treperi), drhti...pojma nemam....kao da slika veoma brzo osciluje...i to tako traje nekih 15 min, pa prestane......monitor je poprilicno izolovan od nekih drugih uredjaja, osim zvucnika....ne znam sta da radim sa tim...nema opcije degaus i neki su mi rekli da namestim refresh i tamo stoji 60hz.....ljudi, pomagajte......please

ali pri ovoj rezoluciji(1280 1024) max je 72...kad promenim rezoluciju i stavim na max 85 monitor pokaze "not optimum mode;kaze da treba da vratim rezoluciju na onu koja mu odgovara i da stavim na 60hz"...kad sam iskulirao to monitor se ugasio i ostalo je samo to upozorenje...?

me_me_me:
kupio sam samsungov tft monitor(syncmaster710n) i nakon jednog dana slika je pocela da trepti(treperi), drhti...pojma nemam....kao da slika veoma brzo osciluje...i to tako traje nekih 15 min, pa prestane......monitor je poprilicno izolovan od nekih drugih uredjaja, osim zvucnika....ne znam sta da radim sa tim...nema opcije degaus i neki su mi rekli da namestim refresh i tamo stoji 60hz.....ljudi, pomagajte......please
nikako ne bi smeo da treperi na 60hz!nesto nije u redu s njim,mozda i graficka zeza,tft-u ne treba veliko osvezavanje kao crt-u

Back