shadowrun 2063 - the beginning

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Imate utisak kao da su se sva čudovišta iz kraja, ili bar većina zaputila prema vama. Imate jako problema da se držite na odstojanju od njih i morate non stop da trčite kako bi se što prije dovukli do šahta. Ipak nakon bar desetine ubijenih uspjevate da se potrpate u prolaz i zatvorite ga za sobom, a potom odahnete svi znojavi i prestravljeni.

Nakon kraćeg odmora krećete kanalizacijom i izlazite na površinu. Niste baš sigurni gdje se nalazite ali nakon malko muke uspjevate da se orijentišete. Krećete prema najbližem ulazu u kompleks koji je u susjednom bloku.

Ovoga puta bez većih problema dolazite do ulaza gdje nalazite napola razvaljena vrata. Stepenice vode naniže u polumrak, a sablasna tišina je sve što se čuje sa druge strane.

Vidite hodnik i sporedne prostorije kao i na nacrtanom planu. Podzemlje je prilično veliko i vi krećete polako prema glavnoj prostoriji. Ono što već postaje problem je da svakih desetak metara iskače po čudovište koje pokušava da vas iznenadi i uhvati nespremne. Nekad je to sprijeda, nekad sa strane ili otpozadi. U svakom slučaju to vas već skoro icrpljuje i vi osjećate kako vas umor stiže i osjećate kako vaša čula pomalo otupljuju, pridodavajući sve to već postojećoj sveprisutnoj paranoji.

Nakon jos nekolko skretanja i pobijenih kreatura dolazite do ulaznih vrata glavne prostorije. Oprezno ste ušli i vidite ogromnu prostoriju koja je mozak kompleksa. Pored velikih kompjutera i bolničko laboratorijske opreme vidite i tri čudovišta koja kreću na vas.

sandman je u trku skidala ranac i bacila ga killy-u.

stigla je do najpogodnijeg terminala. "čuvajte mi telo! hoću ga u celom komadu, kad se diskonektujem!!!" sela je i naslonila se na terminal i gurnula kabl u utičnicu iza uveta.

kad se konektovala lodovala je prvo svoj avatar i sve borbene programe, koje je ikad posedovala. zatim je aktivirala program copy-cat ... pored nje se pojavila kopija njenog avatara, kojom je mogla da upravla sa daljine.

zatim je aktivirala najbolji mask program i ona sama je izbledela i postala providna, tj. nevidljiva za sve šta je moglo da naiđe.

Šifra je majstorski postavljena i treba ti vremena da je zaobiđeš. Ipak tvoje majstorstvo na kraju preovladava i uspjevaš da dođeš do podataka o projektu kao i svim potrebnim najpovjerljivijim informacijama.

Nakon što se isključiš vidiš njih četvoricu iznad tebe kako te sa zanimanjem posmatraju. Ukratko ti kažu da su se malko namučili sa čudovištima i da više nemaju municije osim jednog Mosesovog redenika koji, ako se bude rastegao može da bude dovoljan za još dva čudovišta. Džoi je takođe cjelo vrijeme bio sa vama i pored početnog straha ipak se do sada pokazao kao pouzdan pomoćnik u tamanjenju čudovišta.

sandy je zbunjeno žmirkala u wolf-a.

"jeli ti, a zašto ti držiš moj donji veš u ruci?" odjednom je prebledela i zavirila u svoje crne i tesne pantalonice i konstatovala, da nije imala donji veš na sebi. "WOLF!!!" skočila je na noge i krenula da bije wolf-a, kad se setila, da nije ni obukla donji veš ovog puta.

onda se smirila i pogledala u killy-a: "predlažem da idemo na krov!"

Kad je cou Wolfa sta prica sokirano je odgovorio.
"Sta ja nasao sam ih u torbi.Jesi li ti lud kad sam mogo da je skine?"

Kad ga je Sandy bocnula u rebro odmah se dovatio moba i pozvao korporaciju i reko im da posalju helis na krov ove zgrade.
Kad je zavrsio okrenuo se ka Sandy.
"Sledeci put me samo zamoli."

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back