Shabby chic

T0Nee.jpg

@ siju i miju
Sablone mozes da kupis u prodavnicama tipa uradi sam i u bolje snabdevenim farbarama. Imas ih i po boljim hobby shopovima (creatinas, destefiko), ali su tu malo skuplje. To nisu neke posebne sablone za git, vec sablone koje mozes da koristis i sa farbom, struktur pastama... Samo je pitanje da li ces naci motiv koji ti odgovara, jer izbor bas i nije veliki.
U principu sve sto ti treba za shabby chic je: dve boje, sveca i smirgla i sablon koji nije neophodan.

@ siju i miju
Sablone mozes da kupis u prodavnicama tipa uradi sam i u bolje snabdevenim farbarama. Imas ih i po boljim hobby shopovima (creatinas, destefiko), ali su tu malo skuplje. To nisu neke posebne sablone za git, vec sablone koje mozes da koristis i sa farbom, struktur pastama... Samo je pitanje da li ces naci motiv koji ti odgovara, jer izbor bas i nije veliki.
U principu sve sto ti treba za shabby chic je: dve boje, sveca i smirgla i sablon koji nije neophodan.
Diiiiivnaaa siiii ! Hvala puno !
Da li si ti nekad nešto radila slično ili si koristila šablone za neko farbanje,bojenje ? sad mi pade na pamet da mogu da ih iskoristim za zid,umesto valjka za "molovanje" .Al nikako da odem da ih tražim,znam samo 1 prodavnicu u Bg,a to je na Tošinom bunaru,a to mi daleko :(

Nisam jos radila, kupila git i sablone i nikako da pocnem... Ustvari ne znam da li treba skidati sablon odmah ili sacekati da se git malo prosusi? Jel znas mozda kako?
Farbati mozes sve, to sam probala.
Iz creatinasa mozes da narucis preko njihovog sajta, imaju svasta i dosta su povoljni. Ja sam sablone kupila u Uradi sam, a videla sam da ima i u Mr Bricolage.

Pošalji mi linkove kasnije gde mogu da naručim šablone.Mislim da šablon može da se skine odmah,jer je git dovoljno čvrst ! ali toja samo mislim kao :) imaš na fb stranicu Biljana shabby,ima i svoj blog http://biljanashabby.blogspot.com/2010/08/tutorial-shabby-chic-vjesalica.html ona je opisala proces,ali sad nisam sigurna da li se skida odmah.U suštini,ja bih probala na nečemu,ne odmah na išmirglanom dvetu(mada sam pročitala da neki koriste i podlogu pre giti,ali i ne mora).Jedva čekam da ukrasin nešto,ima jako dobrih straica na fb,u glavnom Italijani prednjače,kao da neguju ljubav prema tom stilu.

Staviću ovih dana još slika gde se od najobičnijih komoda koje se izbacuju iz kuće napravi nešto prelepo !
Kažem ja drugu da mi nabavi kredenac da njega srdim i ofarbam,hoću da kupim,a on mi kaže da je njegov drug takav isti kredenac bacio i založio vatru :)
a kako se može lepo srediti,ako ništa -dobro ofarbati.

Ovo je neka kombinacija,da li dekupaža ili čega već,ne znam
7IoVZ.jpg

Pogle ovo :)
nBsD4.jpg

fStzp.jpg

mJJdY.jpg

zdBnM.jpg

Oa1Tl.jpg

P5wsM.jpg

hNUpD.jpg
ovaj ram u sredini-takav sam kupila,planiram da ga farbam u boju slonove kosti.

yUzHR.jpg

Odoh da spavam.Pozdravljam te.Nadam se da ćemo se lepo družiti na ovoj temi.

Hvala za link. I meni se cini da mora odmah da se skida sablon, probacu u svakom slucaju.

www.creatinas.in.rs - slab im je izbor sablona, ali ima raznih zanimljivih stvarcica za hobiste (cetke, boje, salvete, lakove...)

http://www.kreativnihobi.com/index.php?page_id=214&lang=srpski ovo ti je link za sablone u Destefiku (Tosin bunar), oni imaju veci izbor, a salju i postom pozoves ih i narucis.

Nadam se da sam pomogla, a druzicemo se svakako jos na ovom forumu.

Odlucila sam da uradim sat u shabby stilu, pa ako uspe stavicu fotku:bye:

evo ti predloga za sat,mada ovde ima i lepljenja pirinač papira,ali je skroz zanimljiv.Hvala za sajtove,na jedan sam ulazila i ranije,ovaj na T.bunaru,ali nisam videla cene :( na nekom madjarskom sajtu nadjem da su nešto manje od 5 e.ali su baš dobri.
I2tPI3H.jpg

Poslednja izmena:

Back