Moljac64
Elita
- Poruka
- 16.586
dakle da rezimiramo mi koji smo imali priliku da radimo i zivimo u sfrj bilo je ovako, ja pricam za sedamdesete i osamdesete sezdesetih sam bio jos mali
-radilo se u fabrikama
-islo se u kafanu da se slusaju saban, mitar, brena, dragana, braca ahmedovski jasar i ipce
-srbi, hrvati, bosnjaci itd. su se bar koliko toliko slagali medjusobno
-solidan standard zivota
srbi koji sada zive u dijaspori (primarno nemacka/austrija)
-rade u fabrikama ili na gradjevini, uglavnom radnicke poslove
-mitar, brena, saban, jasar, dragana i drugi sada redovno nastupaju u kafanama sirom dijaspore
-svi nasi se tamo dobro slazu sa nasim komsijama
-dobro zive
moja teorija je da ce sada nova generacija srba odrasla u dijaspori odrasti isto kao sto smo mi stariji odrasli u vreme sfrj, tj. krug se nastavlja, a cela sfrj je "pomerena" u nemacku/austriju
trenutno kad se saberu svi ex yu narodi ima nas priblizno milion ipo kada saberemo nemacku i austriju, i to samo prijavljenih, da ne racunam ove druge. a kako populacija tih zemalja bude rasla rasce i broj srba
autorska tema
sta mislite o ovom?
-radilo se u fabrikama
-islo se u kafanu da se slusaju saban, mitar, brena, dragana, braca ahmedovski jasar i ipce
-srbi, hrvati, bosnjaci itd. su se bar koliko toliko slagali medjusobno
-solidan standard zivota
srbi koji sada zive u dijaspori (primarno nemacka/austrija)
-rade u fabrikama ili na gradjevini, uglavnom radnicke poslove
-mitar, brena, saban, jasar, dragana i drugi sada redovno nastupaju u kafanama sirom dijaspore
-svi nasi se tamo dobro slazu sa nasim komsijama
-dobro zive
moja teorija je da ce sada nova generacija srba odrasla u dijaspori odrasti isto kao sto smo mi stariji odrasli u vreme sfrj, tj. krug se nastavlja, a cela sfrj je "pomerena" u nemacku/austriju
trenutno kad se saberu svi ex yu narodi ima nas priblizno milion ipo kada saberemo nemacku i austriju, i to samo prijavljenih, da ne racunam ove druge. a kako populacija tih zemalja bude rasla rasce i broj srba
autorska tema
sta mislite o ovom?