SFRJ - mitovi i istine. Šta je sve valjalo, a šta nije valjalo u SFRJ??

to je vec druga prica....jer da je imao volove bilo bi protiv svake genetike....nikad od vola nije moglo da se napravi magarac....ali od monarhiste jeste.
Magareća klupa je pak rezervisana za JNA generale.
Nije mogao svako da bude JNA general samo najbolji su tu birani.
A pobedili ih slovenački vatrogasci, i svaka ustaška šuša pride...:roll:
To su ti kadrovi, to je ta četvrta vojna sila u Evropi i svetu.
Zguzili su vas ko nikog.
I još ste podržavali Avgustovski puč, Gadafija, Kastra, Severnu Koreju i sve najgore klošare i gubavce u svetu.
Pa vas onako lepo izgazila Hilari Klinton. Sami ste krivi. A ne neka belosvecka zavera.

Magareća klupa je pak rezervisana za JNA generale.
Nije mogao svako da bude JNA general samo najbolji su tu birani.
A pobedili ih slovenački vatrogasci, i svaka ustaška šuša pride...:roll:
To su ti kadrovi, to je ta četvrta vojna sila u Evropi i svetu.
Zguzili su vas ko nikog.
I još ste podržavali Avgustovski puč, Gadafija, Kastra, Severnu Koreju i sve najgore klošare i gubavce u svetu.
Pa vas onako lepo izgazila Hilari Klinton. Sami ste krivi. A ne neka belosvecka zavera.
Sve istina, pomagali ste ustase da ubijaju vojsku, decu srpsku, makedonsku a malo teze crnogorsku, jer su i oni pomagali ustasama...

Jugodrvo propalo je naša forumaška fraza za propale firme...
Ne shvataj bukvalno.

:lol:
hahahahahahaha idioti imaju svoj jezik....sorry, ne razumem taj seljacko fasisticki jezik...

Sve istina, pomagali ste ustase da ubijaju vojsku, decu srpsku, makedonsku a malo teze crnogorsku, jer su i oni pomagali ustasama...
Ja ću tebe morati na ignore na kraju kako stoje stvari.
Ne popuštaš sa ovim opičenostima.:lol:

hahahahahahaha idioti imaju svoj jezik....sorry, ne razumem taj seljacko fasisticki jezik...
Tako je. Svi smo mi fašisti.:lol:

Odo, dosta je ludila za jedno veče...

Ja ću tebe morati na ignore na kraju kako stoje stvari.
Ne popuštaš sa ovim opičenostima.:lol:

Tako je. Svi smo mi fašisti.:lol:
alo bre budaletino, ako se druzis sa gomilom budala ne znaci da je forum i svet u stvarnosti vase igraliste i da vi odredjujete normalnost....je l tebi nije jasno da ovo sto si napisao znaci da zivite u virtualnom svetu samo vasem?

Da je to bolest?

Da ovo ispricas ili napises sto si piskarao u nekom normalnom okruzenju stavili bi ti ludacku kosulju....

Nemoguce! 73. ? zamisli.....Je l to kada su liberali vec predali kosovo i menjali ustav svake dve godine, a zakone svake tri da mogu da kradu?
Medjutim i pored toga nisu smeli to da rade javno nego isto kao i u drugim drzavama gde vladaju duboke drzave, polako ruiniranje i rad sto gore to bolje...sa epicentrom na 89. godini kada su ceo budzet preneli u ameriku....tacno se zna, ko, ciji kadar i zasto....da bi unistili dinar....ne znam tacno o kojoj se banci radi, ali je garant neka ustaska....

Sinko,i državi gde je svu vlast imala vaša nikad prežaljena ljubičica od sto kila nije bilo nikakvih ''liberala''...oni koji su tako etiketirani smenjeni su 72-e.
Toliko bi i sam mogao da znaš

Pa recimo da 90% srbije ne misli kao ti tvoji ortaci i ustase i arbanasi....
Za ovo znam, ali to je zato što smo mi otpadnici od Zapadne Civilizacije i jedna klošarska miloševićevska država još uvek mentalno.
Realnost je pak na našoj strani.
Te tvoje priče o vaskolikoj pljački u svetu su prosto sulude potpuno.
Nije Nemac opljačkao YUGO Zastavu pa sad pravi Mercedese.
Nije to tako. Drugačije je sve.

Za ovo znam, ali to je zato što smo mi otpadnici od Zapadne Civilizacije i jedna klošarska miloševićevska država još uvek mentalno.
Realnost je pak na našoj strani.
Te tvoje priče o vaskolikoj pljački u svetu su prosto sulude potpuno.
Nije Nemac opljačkao YUGO Zastavu pa sad pravi Mercedese.
Nije to tako. Drugačije je sve.
nego je zika pljackao, dok je u nemackoj njegov brat imao isti jugodrvo da prodaje resurse, a zika je na mesto uticaja dosao kao "komunista" preko dva svedoka ili ubijanjem komsije....pao meteor na komsiju...nista, ali nista ne znas....

Ta SFRJ nikome nije bila duzna, jer je imala para da servisira sve kredite dok nisu dosli vasi amerikanci i sve opljackali....naravno, za interes engleske monarhije...:hahaha: :hahaha: :hahaha:

Eh,dobro me ovo nasmejalo...

Servisirala je dugove tako što se uvaljivala u novi kredit.

Milka Planinc je javno priznala 82-e da SFRJ NE MOŽE da plati dospele obaveze,kamate na kredite.

I 83-e isprosjačila novi kredit i čak otpis nekih pozajmica.

Od tog doba SFRJ je bila druga država na svetu po svom spoljnjem dugu...dug SFRJ si mogao da kupiš na berzi po ceni od 30 centi za dolar jer su svi znali da SFRJ NE MOŽE nikada to vratiti sa svojom ekonomijom/privredom...

Sinko,i državi gde je svu vlast imala vaša nikad prežaljena ljubičica od sto kila nije bilo nikakvih ''liberala''...oni koji su tako etiketirani smenjeni su 72-e.
Toliko bi i sam mogao da znaš
a ja i ti ne mozemo da budemo na "sinko" jer si lazovcina koja se sluzi gebelsovom metodom, a tema je zato i otvorena da mozete da lazete decu....

Mislis na onu milku planinc koja je lagala ustase u nemackoj da mogu da svrate na kafu 71.?

To sve govori u prilog istini da jugoslavijom nisu vladali komunisti vec ta ustasko, cetnicko, albanska mafija....i to od 68. i svi kao komunisti....posto su ubili onoga ko je mogao da ih raskrinka....

Pa što ti onda size liješ za ljubičicom plavom od sto kila i propalom državom?

Sa Brionskim plenumom počelo je rasturanje SFRJ i to ne samo SFRJ nego i same Srbije nastavilo se sa amandmanima 71 da bi Brozovim ustavom ili Titovim 74 to konačno završeno. Broz je ovo sve izmanipulisao da Jugoslavija postoji dok je on živ a posle da se raspadne zajedno sa Srbijom. Da bi ovo mogao sve da sprovede u delo morao je prvo da ukloni dva njemu suprostvljena Srbina koja su se tome protivila Krcuna i Rankovića. Jednoga je likvidirao a drugoga je izolovao od političkog delovanja.Očito da je se radilo sve na štetu Srbije ali to kao da ovi naši sadašnji političari srpski nemogu da shvate pa veličaju tog Vatikanskog podlaca koji i verovatno nije ni bio komunista nego jezuit pod maskom komuniste.I pticama na grani je jasno da je Broz bio najveći satrap srpstva.

Ne znaš ko se protivio amandmanima i Ustavu iz 74-e,ko je i na robiju otišao zbog toga?

Nece da bidne....nego ce biti kao i 90tih da neki stambolici i minici podrze ustase i smene rankovica....pa se onda dovedu seljanke iz kragujevca da prodaju kosovo....zajedno sa ustasama i siptarima koji su radili zajedno decenijama....
kao slucajno ceo siptarski politicki vrh se skoluje u zagrebu....i dzabe mi ovaj selja gasi nalog...gasio bi mi i vezu da moze, nego moze samo do naloga koji je na forumskoj strani....

Pa što ti onda size liješ za ljubičicom plavom od sto kila i propalom državom?

Sa Brionskim plenumom počelo je rasturanje SFRJ i to ne samo SFRJ nego i same Srbije nastavilo se sa amandmanima 71 da bi Brozovim ustavom ili Titovim 74 to konačno završeno. Broz je ovo sve izmanipulisao da Jugoslavija postoji dok je on živ a posle da se raspadne zajedno sa Srbijom. Da bi ovo mogao sve da sprovede u delo morao je prvo da ukloni dva njemu suprostvljena Srbina koja su se tome protivila Krcuna i Rankovića. Jednoga je likvidirao a drugoga je izolovao od političkog delovanja.Očito da je se radilo sve na štetu Srbije ali to kao da ovi naši sadašnji političari srpski nemogu da shvate pa veličaju tog Vatikanskog podlaca koji i verovatno nije ni bio komunista nego jezuit pod maskom komuniste.I pticama na grani je jasno da je Broz bio najveći satrap srpstva.

Ne znaš ko se protivio amandmanima i Ustavu iz 74-e,ko je i na robiju otišao zbog toga?
Tebe i razumem nikad nista drugo nisi ni znao, ali ove mladje ne razumem, mogu da procitaju imaju i gde, ali za kikiriki prodaju srbiju....

alo bre budaletino, ako se druzis sa gomilom budala ne znaci da je forum i svet u stvarnosti vase igraliste i da vi odredjujete normalnost....je l tebi nije jasno da ovo sto si napisao znaci da zivite u virtualnom svetu samo vasem?

Da je to bolest?

Da ovo ispricas ili napises sto si piskarao u nekom normalnom okruzenju stavili bi ti ludacku kosulju....

Ladno si me prijavio ko pičkica neka, a vređaš sve u 16...
Nisi ti čist ni malo.

1653169445334.png

Da je to bolest?

Pazi svi vi SRJ komunisti živite u nekom vašem svetu koji je dosta različit od mog.
Za vas sam sigurno lud, ali ni vi za mene teško možete biti realni očigledno. (namerno ne koristim uvredu da mi ne bi obrisali post)

5.oktobar je bio oslobođenje naroda od jedne zločinačke komunističke vlasti i sada normalno živimo kao deo Zapadne Civilizacije, kapitalizma i svega svetlog, čestitog i poštenog. U međunarodnoj zajednici sa Evropom, SAD i najboljim i najuređenijim zemljama sveta, na putu ka EU i NATO.
O NATO takođe imam super mišljenje. Antikomunistički savez koji brani Civilizaciju od pakla SSSR Gulaga.

Komunizam je po meni najveće zlo u istoriji, gore čak i od nacizma. Da da, ja komunizam smatram gorim čak i od nacizma ili fašizma.
Mada ni nacizam i fašizam nisu isto iako ih je tvoj Staljin zajedno trpao.
Pazi Evropski parlament i Savet Evrope su izjednačili komunizam sa fašizmom i nacizmom i sve ih svrstali u totalitarne zločinačke ideologije i režima.
To je moja glavna vodilja. Rezolucija EU parlamenta. Ne neke kafanske priče i prdenja ispred prodavnice.

Evo ovde bih završio celu priču. 5.oktobar dan oslobođenja od komunizma. To što su fabrike privatizovane i što je ekonomija otvorena je naravno predivno.
Većina nije uspela da se privatizuje i izbori na tržištu pa su završile u kanti za smeće i ni to nije loše. Znači te Titove fabrike su bezvredne i zato su i propale i sad smo se ratosiljali mrtvog tereta i možemo normalno da živimo.
Sad kad su te smrdljive bezvredne fabrike koje su uništavale narod zakatančene imamo normalne uslove za lep život kao deo Zapada i lepo možemo otvarati firme i raditi sa Zapadom.

A za te gubitnike tranzicije koji kukaju poput tebe me pravo da kažem nije birga.
Ne treba mnogo na vas obraćati pažnju. Vi ste ono hah bezveze ljudi takoreći.

P.S: Prijavi i ovaj post da vidim da li će da obrišu.:lol:

Pusti, igraću se još malo sa njim
Ako mi dosadi obor ofc.

SFRJ je servisirala dugove tako što se uvaljivala u novi kredit.

Milka Planinc je javno priznala 82-e da SFRJ NE MOŽE da plati dospele obaveze,
kamate na kredite.

I 83-e isprosjačila novi kredit i čak otpis nekih pozajmica.

Od tog doba SFRJ je bila druga država na svetu po svom spoljnjem dugu...
Dug SFRJ si mogao da kupiš na berzi po ceni od 30 centi za dolar jer su svi znali da SFRJ
NE MOŽE nikada to vratiti sa svojom ekonomijom/privredom...

Bravo @antoanko !:ok:

Kad je u stvari SFRJ počela da propada i da se raspada?

Šta mislite?

Kad su novine 73-e pisale o tome(koliko su mogle i smele) cenim da je počelo i ranije....

Ah,...novine su zabra...pardon, ''ukinute'' posle kratkog perioda izlaženja :mrgreen:
Novine su zabranjene ili ukinute?
Zaista?
Koje tačno novine?
Ili možda sve novine i svi štampani mediji?

Novine su zabranjene ili ukinute?
Zaista?
Koje tačno novine?
Ili možda sve novine i svi štampani mediji?

Revija 92

Izlazila neko vreme (72-75-e) pa je nestala iz prodaje...

Pisala mnogo o kriminalu a kriminala bilo premnogo,...ali se o mnogo čemu nije smelo pisati...i šta onda uraditi? :mrgreen:

Ukinuti novine...

Pod izgovorom ''narod mnogo čita o kriminalu pa se njemu i odaje,vide u novinama pa onda 'oće svi da kradu'':hahaha:

Ali kako da napišeš da je ''važan drug'' pokrao pare,oštetio preduzeće,opljačkao društvenu imovinu?Sve sami drugovi ''članovi''...

Sitnog kriminala je isto bilo mnogo...

Prilozi

• DSCN3753.JPG
    DSCN3753.JPG
    174,9 KB · Pregleda: 12

Back