Sex i religija.

Thought

Aktivan član
Poruka
1.278
No ovakav slican razgovor bi bio i na forumu religija, a ono sta mene konkretno interesuje je kako religija gleda na sex kroz duhovne oci,
da li je sex duhovna hrana i lek, ili je sex duhovni otrov i propast?

Ja mislim da ne treba spajati duhovnost sa sexsom, sex ne može biti duhovna hrana već telesna. A duhovno bi onda bilo sve što je vantelesno. Samo je naš jadničak duh unutar tela koje mi zadovoljavamo sexom i raznim drugim stvarima koje ne dopiru do njega. Da sex obogaćuje duh, bilo bi produhovljenih ljudi na svakom koraku...

*Mihal*

Domaćin
Poruka
4.181
Ja mislim da ne treba spajati duhovnost sa sexsom, sex ne može biti duhovna hrana već telesna. A duhovno bi onda bilo sve što je vantelesno. Samo je naš jadničak duh unutar tela koje mi zadovoljavamo sexom i raznim drugim stvarima koje ne dopiru do njega. Da sex obogaćuje duh, bilo bi produhovljenih ljudi na svakom koraku...

Sex kao i hrana, ima ga i zdrav i nezdrav, pitanje je koji od ova dva mi konzumiramo,
dodushe mozemo malo i onog nezdravog 'gricnuti', no ne treba preterati zbog kako telesnog tako i dushevnog zdravalja ... ;)

Maršalov Prijatelj

Veoma poznat
Banovan
Poruka
10.509
Posteni deo svog zivota proziveo sam u raznim odnosima sa relegijama, svasta naucio o ljubavi, o istini, o zivotu, ... no ono o cemu nista nisam naucio od religije je o sexu.

Koliko god da su religije razlicite, neprijateljski natrojene medjusobno, nasilne ili pacificki opredeljene, jedna stvar u kojoj ce se skoro sve sloziti je - sex je losh, sex treba izbegavati, sex je nebitan za duhovni rast pojedinca, sex je stetan u svakom obliku, apstinencija je zakon!

Sta se to tacno krije iza te religijske netolerancije prema sexu?
Da li tu postoji mozda i ponesto istine da je sex nesto sto ne valja u zivotu 'duhovnih' ljudi?
Da li sex postaje neprivlachan i nezanimljiv na odredjenoj tacki duhovnog sazrevanja?
Da li je sex samo telesno zadovoljstvo ili mozda je i hrana za duhovni razvoj?
Da li bi mozda covecanstvu trebala i takva religija gde bi se sex prakticirao izmedju clanova kao sredstvo za duhovni rast i prosvetljenje?

...

Ako kojim slucajem moderatori zakljuce da je tema za religijski forum, onda bolje nek je izbrishu je sa odgovorima koje bi tamo dobio sam 100% upoznat. :)

Dogma je uvijek bila okrenuta protiv čovjeka. Sa jedne strane vrte priču o idelanom biću koje je kreiralo čovjeka pa ženu a sa druge strane dozvoljavaju si da vrše prepravke volje istog tog idealnog bića.

Religija:
Bog je stvorio prvo muškarca pa ženu
Biologija:
Tijekom embrionalnog razvoja svi smo prvo žene pa tek možda muškarci

Religija:
Masturbacijom smanjujemo želju ka suprotnom spolu te su se vršile cirkumizacije oba spola i time uništavalo uživanje sa svojim tijelom i umanjivalo uživanje u spolnim odnosima.
Biologija:
Masturbacijom pojačavamo želju ka suprotnom spolu koristeći svoju maštu u dobi kada smo nespremni za odnose ili kasnije kada smo bez partnera iz bilo kog razloga. Amputacija niti jednog dijela tela ne može biti zdravije od prirodnog.

Religija:
Seks služi samo za nastavak čovječanstva i zbranjeno je korititi kontracepciju ili abortirati
Biologija:
Seks je nešto o čemu razmišljamo i kad fizički nismo spremni na isti, kondomi spriječavaju u velikoj mjeri neželjene situacije a abortus je medicinsko pitanje i tiče se zdravlja žene.

Gospoda iz crkve bi mogla jednom dat odovore o pojavama poput homoseksualnosti i pedofilije u svojim vantjelesnim i vanvremenskim životima

Poslednja izmena: