Severni tok 2: Senat SAD kaže "ne"!

@Storage Temptation

ovi tvoji "zapadni drugari" (nosfinoscev) igraju na pogrešnu kartu i to nam ide u prilog.

Dok se oni predstavljaju kao neki dobrostojeći dr. mr. iznad nivoa običnog sveta i putuju po svetu gde od celog Pariza slikaju tanjir sa kajganom (dnevnica) dotle ja igram na kartu magacionera & kasira, (čovek iz mase) koju ćemo osvestiti i izvesti na pravi put, trnovit doduše i nimalo popločan najlepšim pločicama kao što to vi lažno nudite, čak nije ni ravan ima puno uzbrdo da se ide, po najvećoj vrućinčini, ubrzanim korakom sa maskom na licu, vodu ko je poneo poneo ko nije nek se vrati, ali na kraju puta čeka 39 devica, ona jedna nije to više od sinoć...fala na čitanju... maja sa nbgd, čisto da se zna...
 
Poslednja izmena:

PUTIN O SANKCIJAMA "SEVERNOM TOKU 2": To je besmisleno - praktično smo ga završili!​

Novosti onlajn
10. 06. 2021. u 08:32

ODUSTAJANJE Amerike od sankcija protiv gasovoda „Severni tok 2“ ne znači da je došlo sistemske promene u spoljnoj politici Vašingtona, već su te sankcije izgubile smisao imajući u vidu da je projekat praktično gotov, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin.​

ПУТИН О САНКЦИЈАМА СЕВЕРНОМ ТОКУ 2: То је бесмислено - практично смо га завршили!

Foto: Tanjug/AP Photo


- Sada je već bilo besmisleno dalje se suprotstavljati se i uvoditi sankcije, jer smo izgradili gasovod – prvi krak je gotov - rekao je Putin za rusku TV.
Prema rečima ruskog lidera sve što su radile SAD u odnosu na gasovod išlo je u prilog samo njima. Sve što su do sada radili očigledno je bilo u suprotnosti sa interesima evropskih država, rekao je on.

Američki državni sekretar Entoni Blinken rekao je juče da američka administracija priznaje da je završetak izgradnje gasovoda „Severni tok 2“ zapravo već realnost i da se stoga fokusira na to kako da u aktuelnoj situaciji podrži interese Ukrajine i niza drugih istočnoevropskih zemalja. ...
 
Aмериканци: Гасовод је завршен џабе смо уводили санкције.
Џег: Гудбај гасоводе, гудбај.
Тако је причала и за јужни турски а мени неки дан долази стручна комисија јесам ли интересант за комерцијални гас са тог тока.
Цег је навијач никако реални прогнозер.
 
I ova Amerika postala neka krajnje neozbiljna zemlja.
Prvo udare sankcije protiv Nordsteam 2, pa ih sad ukinu, pa bi sad da pregovaraju da i oni nesto dobiju od Nemacke u zamenu za skidanje sankcija.
Ko ih je terao da te sankcije i uvode kad nemaju plan B u slucaju da se istih niko ne pridrzava?
Luda kuca...
 
I ova Amerika postala neka krajnje neozbiljna zemlja.
Prvo udare sankcije protiv Nordsteam 2, pa ih sad ukinu, pa bi sad da pregovaraju da i oni nesto dobiju od Nemacke u zamenu za skidanje sankcija.
Ko ih je terao da te sankcije i uvode kad nemaju plan B u slucaju da se istih niko ne pridrzava?
Luda kuca...
Sve je deo plana. Seti se da je beli čovek Prefrigan, i zato je jedina svetska supersila
 

Sjeverni tok 2 počinje pripreme za punjenje gasom


Ruski prijekta Sjeverni tok 2 počinje sa pripremama 11. juna za punjenje cjevovoda prirodnim gasom, saopšteno je dan prije iz Gazproma koji vodi ovaj projekat, prenosi agencija Reuters.

Podmorski segment prvog kraka gasovoda Sjeverni tok 2 tehnički je završen, a puštanje u rad započeće danas, saopštila je kompanija Sjeverni tok 2 AG, operater gasovoda.

“Cjevovod je završen 4. juna. Povezani su podmorski dijelovi gasovoda položeni između ruske i njemačke strane. Početak punjenja gasovoda počinje 11. juna”, navodi se u saopštenju Gazproma objavljenom u četvrtak, 10. juna.

Iz kompanije su dodali da su radovi na polaganju cijevi na drugom kraku Sjevernog toka 2 u toku.

Sjeverni tok 2, koji prolazi koritom Baltičkog mora od Rusije do Njemačke, zaobilazeći Ukrajinu, suočio se s kritikama Sjedinjenih Država koje kažu da će povećati evropsku zavisnost od ruskog plina.

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je prošle sedmice da je projekt spreman za početak ispumpavanja plina u Njemačku i da će završni potez biti završen jer nova američka administracija traži dobre odnose s "ključnim partnerima u Evropi".

Iz menadžmenta Sjevernog toka 2 rečeno je da su radovi na drugom cjevovodu još uvijek u toku. Putin je prošle sedmice rekao da je Rusija trebala završiti drugi plinovod u roku od dva mjeseca.

"Sve aktivnosti su u skladu s odgovarajućim dozvolama", navedeno je iz menadžmenta Sjevernog toka 2.

Kada se završi Sjeverni tok 2, udvostručiće godišnji volumen postojeće rute na 110 milijardi kubnih metara prirodnog gasa.

https://www.slobodnaevropa.org/a/sjeverni-tok-rusija-gas-njemačka-sad/31302056.html
 
.
Руси никада нису имали комерцијални проблем у преносу гаса кроз Украјину.

Проблем је настао и пре украјинског Мајдана јер Украјина није плаћала на време.

Руси су у једном тренутку смањили количине само на количине намењене транзиту, али су Украјинци те количине преусмерили за своју потрошњу.

Наравно, остали корисници на току остали су без очекиваних количина гаса и тада је настала идеја о заобилажењу Украјине.

Руси никада нису имали проблем да гас испоручују и преко Украјине и наставиће и даље да користе тај правац.

Северни ток само избија из руку Украјини (читај: САД) уцењивачки потенцијал.

.
 

Back
Top