Северина Вучковић: Срби праве проблеме и ратове, Вучић је за све крив

Као што рекох не разликујеш националност и асимилацију од конвертитства.
Ja sam pobornik toga da je bilo mnogo konvertita ali ima li kakav dokaz o porodici Vučković?. Neki Vučković bio četnik? Aljoša Vučković živi u Srbiji?
Prezime je deminutiv od imenice vuk, ima ga kod slovenskih naroda.

Ljudi trebate razumjeti da u svakoj zemlji Evrope bi neka pjevacica poput Severine dobila zabranu ulaska u tu zemlju.Zamislite situaciju da neka spanska pjevaica u Francuskoj soli pamet Francuzima o njihovoj istoriji i o tome kako su los narod ili da neka francuska pjevacica to radi u Spaniji odmah bi dobila zabranu ulaska u Spaniju kao nepozeljna osoba.U svim zemljama takvi ljudi su samo rado vidjeni gosti koji uzimaju pare u toj drzavi za svoj rad,nijedna drzava nece dozvoliti da im stranac neki soli pamet o njihovoj istoriji plus ta osoba tu uzima pare jos samo bi trebalo da soli pamet taj film nikada na Zapadu nije prolazio a vidim da se i Srbija konacno opametila

Po meni logicno je i prirodno da i Merlin dobije zabranu jer lik je stranac koji gostuje u Srbiji i uzima pare od koncerta i to je ok,ali lik je pljuvao po Srbima.Stranac koji ne voli Srbiju nema sta da trazi u njoj

A u svojim zemljama oni mogu da pricaju o Srbima sve najgore koga briga ali bitno je da Srbi sebe postuju,ako nece drugi i ne moraju

Ja sam pobornik toga da je bilo mnogo konvertita ali ima li kakav dokaz o porodici Vučković?. Neki Vučković bio četnik? Aljoša Vučković živi u Srbiji?
Ко ће то знати, наводно је и Аљоша Хрват. Можда би @Krishna могао дати одговор. Он прати истраживања о пореклу балканских породица.
Не може Северина бити конвертит, рођена је као Хрватица, предпостављам.

Зашто се ово извлачи данас кад је она то рекла непосредно по задржавању на граници?
Опет неко скретањепажње с битних тема.
Досада. На истоку ништа ново.

Ко ће то знати, наводно је и Аљоша Хрват. Можда би @Krishna могао дати одговор. Он прати истраживања о пореклу балканских породица.
Aljoši i Severini je poreklo iz istog mesta, ista porodica Vučković.
Ne može ona da bude konvertit, pitanje da li je neki predak i bio.

Aljoša Vučković je Hrvat rođen u Istri, ali mu je otac iz Dalmacije. Kad bi se pročeprkalo po porijeklu njegovih Vučkovića siguran sam da bi se našlo srpsko i pravoslavno porijeklo i da su nekad pokatoličeni, to važi za većinu katoličkih Dalmatinaca.

Ima puno pravoslavnih Srba Vučkovića. U krugu od 100 metara od mene ima 2 kuće Vučkovića. Oni nisu u rodu i imaju različite slave. Jedni su iz okoline Knina. A drugi iz Pomoravlja ali su starinom sa tromeđe Srbije, CG i Bosne (iz pljevaljsko-pribojsko-čajničke zone), u Pomoravlje su došli u doba kralja Milana.

Aljoša Vučković i Severina su porijeklom iz nekog sela kod Splita. U dalmatinskom zaleđu preciznije u okolini Knina je bilo pravoslavnih Vučkovića. Jesu li oni istog porijekla moglo bi se utvrditi samo preko testiranja na Y DNK. U bici za Sinj 1715. godine jedan od vođa vojske koja je odbranila Sinj od brojnije turske vojske koja je stigla iz Bosne je bio Pavle Vučković. U toj bici je učestovao i moj predak Ratko koji je imao čin poručnika u mletačkoj vojsci. U čast pomenute pobjede na Turcima se počela održavati 'Sinjska Alka.'

@psmaniac

Aljoša Vučković i Severina su porijeklom iz nekog sela kod Splita. U dalmatinskom zaleđu preciznije u okolini Knina je bilo pravoslavnih Vučkovića. Jesu li oni istog porijekla moglo bi se utvrditi samo preko testiranja na Y DNK. U bici za Sinj 1715. godine jedan od vođa vojske koja je branila i odbranila Sinj od brojnije turske vojske koja je stigla iz Bosne je bio Pavle Vučković. U toj bici je učestovao i moj predak Ratko koji je imao čin poručnika u mletačkoj vojsci. U čast pomenute pobjede na Turcima se počela održavati 'Sinjska Alka.'

@psmaniac
Немам шта додати, сем захвалности на твојој ажурности да нам презентујеш податке.
Требао би ти то претворити у неку књигу да остане поколењима.

Хрватска глумица и певачица се, попут јахте, отиснула у политичке воде и решила да, гледајући право у камеру, овог пута, пошаље поруку Србима како треба да размишљају

Северина Вучковић је била гост подкаста Кликс студио у коме је говорила о заустављању на граници Хрватске и Србије што јој је, по свему судећи, нарочито тешко пало и нарочито олакшало новчаник. Од тог тренутка Северина Вучковић се, попут јахте, отиснула у политичке воде и решила да, гледајући право у камеру, овог пута, пошаље поруку Србима како треба да размишљају.

Како тврди, при доласку инспектора на граници, уследио је низ неугодних питања о Сребреници, Јасеновцу и Олуји.

- Када је дошао инспектор рекао је да је слушао моје изјаве о геноциду у Сребреници и питао ме шта мислим о томе. Затим ме питао шта мислим о Јасеновцу. Одговорила сам му да мислим да су сви они у Јасеновцу, само су живи - рекла је Вучковићева притом се смејући.

Према њеним речима, инспектор је на крају питао о Олуји и силованим женама.

- Рекла сам да је за све крив Вучић. Он је карикатура од човека - каже Вучковићева.

Она наводи да јој није било јасно како инспектори могу постављати таква питања и која је сврха.

- Рекла сам им да су најгори делинквент у овом нашем кварту. Ви сте упетљали у све ратове. Ви сте почели први, Босну сте уништили. Ви сте у Хрватску ушли, ту је био рат. Сад ево у Црној Гори. Ви правите проблеме свугде - закључила је Вучковићева.

https://www.politika.rs/scc/clanak/...-prave-probleme-i-ratove-vucic-je-za-sve-kriv

Pogledajte prilog 1646823

Dakle, kad pevaljka komentariše politiku...
Више ми се свиђа у порнићу тако конкретније и поштеније говори.
Крив је и онај наш да је чукао како треба не би тако причала о Србима.

Aljoša Vučković je Hrvat rođen u Istri, ali mu je otac iz Dalmacije. Kad bi se pročeprkalo po porijeklu njegovih Vučkovića siguran sam da bi se našlo srpsko i pravoslavno porijeklo i da su nekad pokatoličeni, to važi za većinu katoličkih Dalmatinaca.

Ima puno pravoslavnih Srba Vučkovića. U krugu od 100 metara od mene ima 2 kuće Vučkovića. Oni nisu u rodu i imaju različite slave. Jedni su iz okoline Knina. A drugi iz Pomoravlja ali su starinom sa tromeđe Srbije, CG i Bosne (iz pljevaljsko-pribojsko-čajničke zone), u Pomoravlje su došli u doba kralja Milana.
То све јесте тако али после Јасеновца и неких ствари то је више небитно.
Шта год он био после гога више није и не може бити.

Национална припадност. Родитељи Срби. Предак Вучковић био четнички војвода.
Ma gdje su ti dokazi neko da potvrdi ?? Najbolje pitajte Nedu Ukraden da nam kaźe nešto o tim Vučkovićima . Jesu li Srbi ili nisu. Iz istog su kraja obje.

Зашто се ово извлачи данас кад је она то рекла непосредно по задржавању на граници?
Nije, zaista je pre 1 dan opet pricala o tome u nekoj emisiji.

Ma “evocirala je uspomene” na TV u BiH pa to ponovo izjavila….

Back