Још прошле године смо изашли са конкретним планом економског развоја Србије који има три основна циља: побољшати стандард, сачувати домаћу привреду и повећати запошљавање. Да бисмо то урадили, потребне су нам у наредне три године шест милијарди евра за четири привредне гране: грађевину, пољопривреду, инфраструктуру и енергетику. Зато што те четири гране покрећу 90 одсто српске привреде и практично запошљавају целу Србију.
Одакле мислите да набавите тих шест милијарди?
- Ми те паре можемо да добијемо од својих логичних економских партнера, од држава заинтересованих да Србија у привреди добро ради зато што су њихове компаније већ присутне на тржишту Србије. То су с једне стране земље Европске уније, а с друге Руска Федерација. Ми ове паре можемо да добијемо из Русије. Сигуран сам, када би ДСС био на власти, ми бисмо могли да обезбедимо ових шест милијарди у периоду од три године, а оне би се директно упумпале у привреду Србије. Као пример тога, откад је почела криза, Русија је дала пет милијарди Украјини, две милијарде Исланду, а преговара са ММФ-ом да их кредитира с 20 милијарди евра. Ради се о једној врло реалној економској политици.
http://www.nspm.rs/hronika/nenad-popovic-srbiju-spasava-sest-milijardi-evra-iz-rusije.html
Због чега прозападна власт гура Србију у сиромаштво и пропаст?