Šest hiljada školskih olimpijaca

Smartanabil

Buduća legenda
Poruka
28.091
1653497941709.png

Zrenjanin – Deveta Sportska olimpijada školske omladine Vojvodine (SOŠOV), manifestacija koja je praktično najmasovnije pokrajinsko školsko sportsko takmičenje, završena je svečanom dodelom medalja i priznanja u zrenjaninskoj „Kristalnoj dvorani”.
Prva Sportska olimpijada organizovana je 1970. godine u Novom Sadu. Do 1989. godine školska sportska olimpijada organizovana je još pet puta, da bi potom usledila pauza od dve i po decenije bez ovog takmičenja. SOŠOV je obnovljen 2014. godine, kada je takmičenje održano u Somboru. Sledeća školska olimpijada održana je 2018. godine u Novom Sadu, uz učešće oko 3.800 osnovaca i srednjoškolaca iz AP Vojvodine, kao i oko 600 nastavnika i profesora. Deveta Sportska olimpijada školske omladine Vojvodine po broju prijavljenih učesnika, najmasovnija je do sada. Mladi sportisti na raspolaganju su imali svu sportsku infrastrukturu grada Zrenjanina, a pojedina takmičenja održavana su i u seoskim školskim sportskim salama u Kleku, Aradcu, Ečki, Mihajlovu i Botošu.
Bilo je to četiri dana velikih izazova, a zahvaljujući dobroj organizaciji sve je proteklo u najboljem redu, rečeno je na završnoj svečanosti kada su najuspešnijima među oko šest hiljada učesnika dodeljene medalje.

https://www.politika.rs/sr/clanak/508119/Sest-hiljada-skolskih-olimpijaca
 

Top