Шешири

Пилипенда

Veoma poznat
Poruka
13.813
Тројица стоје као на слици, први види двојицу пред собом (2 и 3), други само једног (3), а трећи само зид испред себе.
Од пет шешира, три црвена и два плава, насумично им се сваком натакне на главу по један шешир и од њих се тражи да одговоре имају ли на глави црвени или плави шешир.
Први каже: „Не знам.“
Други каже: „Не знам.“
Трећи каже: „Знам!“
Који шешир има на глави трећи и како је сигуран у то?

sesiri.jpg

Ајд сад да га малко искомплицирамо, да не отварам нову секс тему. :lol:
Елем, слична прича, али сад их је четворица и имају шешире, два плава и два црвена, постављена као на слици. Они, наравно, не знају ко носи који, сем што виде то што виде и што знају да су им на главама два плава и два црвена шешира. Речено им је да ћуте ако нису сигурни који шешир је на њиховој глави, а да се јаве само кад су потпуно сигурни да знају који шешир им је на глави. (Наравно, претпоставка је да су сви логичари тј. да нико није дебил па да не закључи оно што је логички јасно.)
Питање је може ли ико од њих са сигурношћу знати који му је шешир на глави и ако може, ко је то од њих четворице?

sesiri2.jpg

Ајд сад да га малко искомплицирамо, да не отварам нову секс тему. :lol:
Елем, слична прича, али сад их је четворица и имају шешире, два плава и два црвена, постављена као на слици. Они, наравно, не знају ко носи који, сем што виде то што виде и што знају да су им на главама два плава и два црвена шешира. Речено им је да ћуте ако нису сигурни који шешир је на њиховој глави, а да се јаве само кад су потпуно сигурни да знају који шешир им је на глави. (Наравно, претпоставка је да су сви логичари тј. да нико није дебил па да не закључи оно што је логички јасно.)
Питање је може ли ико од њих са сигурношћу знати који му је шешир на глави и ако може, ко је то од њих четворице?

Pogledajte prilog 1664453
Не може нико да зна,чак ни први.Да други и трећи имају исту боју шешира,онда би 1.сигурно знао.

Други зна да има плави шешир, јер је испред њега црвени, а да и он има црвени, први би знао да има плави. Надам се да сам разумљиво објаснио :D
Више него разумљиво, за оне који су те схватили. :lol:

Back