Šešelj uslovljava nastavak sudjenja

Vesti Krstarice

Domaćin
Poruka
3.392
HAG, 6. maja 2011. (Beta) - Optuženi Vojislav Šešelj rekao je u četvrtak pred Haškim tribunalom da neće izvoditi dokaze odbrane, ako sud ne ispuni pet njegovih uslova.

Uslovi, koje je Šešelj izložio, u vezi su sa statusom njegovih pravnih savetnika Zorana Krasića i Borisa Aleksića, finansiranjem odbrane, dostavljanjem dokumenata i prevodom njegove dve knjige na engleski jezik.

Šešelj je kazao da će, ako mu uslovi budu ispunjeni, zatražiti dve godine za pripremu dokaznog postupka odbrane u kojem bi izveo 100 svedoka za 120 radnih sati, vreme jednako onom koje su potrošili tužioci.

Kao prvi uslov, naveo je da se njegovom pravnom savetniku Zoranu Krasiću vrati pravo uvida u poverljive dokumente, kao i da mu se dozvoli da prisustvuje iskazima zaštićenih svedoka. Šešelj je, kao drugi uslov, zahtevao da Tribunal obustavi disciplinski postupak protiv njegovog drugog pravnog savetnika Borisa Aleksića, koji je, kako je rekao, sudski sekretarijat pokrenuo pred komorom branilaca.

Lider Srpske radikalne stranke je, kao treći uslov, postavio da njegovim pravnim savetnicima bude isplaćeno milion i 300.000 evra za dosadašnji rad. Kao četvrti uslov, Šešelj je zatražio da mu bude dostavljena dokumentacija o tome zašto je tužilaštvo 2005. zatražilo da protiv njega bude pokrenut postupak za nepoštovanje suda i odluka kojom su sudije taj zahtev odbile.

Kao peti uslov bez čijeg ispunjenja neće izvoditi dokaze odbrane, Šešelj je naveo prevodjenje na engleski jezik njegovih knjiga "Ideologija srpskog nacionalizma" i "Rimokatolički zločinački poduhvat veštačke hrvatske nacije". Ukoliko Tribunal ispuni uslove, Šešelj je naglasio da će mu trebati dve godine za pripremu odbrane.

Kao peti uslov bez čijeg ispunjenja neće izvoditi dokaze odbrane, Šešelj je naveo prevodjenje na engleski jezik njegovih knjiga "Ideologija srpskog nacionalizma" i "Rimokatolički zločinački poduhvat veštačke hrvatske nacije".
Na stranu što je budala...
Ali sa ovim naslovima, pogotovo ovim drugim otvoreno dokazuje svoj šovinizam. A uz prvi, sve je samo dokaz da nacionalizma nema otkad ni viteštva recimo... Puki šovinizam, skriven iza davno nestalog pojma - nacionalizam...
I on i ostatak srpskih tzv. patriota.

Цитат Оригинал поставио jomini® Погледај поруку
Ali sa ovim naslovima, pogotovo ovim drugim otvoreno dokazuje svoj šovinizam. A uz prvi, sve je samo dokaz da nacionalizma nema otkad ni viteštva recimo... Puki šovinizam, skriven iza davno nestalog pojma - nacionalizam...

Sve zapadne drzave na koje mi danas pokusavamo da se ugledamo imaju visok stepen nacionalizma u drustvu. Amerika,Engleska,Italija,Nemacka,Spanija.... samo je kod nas zabranjeno biti nacionalista.Ja sam nacionalista i ponosim se time.Nisam rasista,nisam fasista,nisam sovinista i dosta je vise izjednacavanja nacionalizma sa ovim pojmovima.Ja sam nacionalista u najpozitivnijem mogucem smislu.

Цитат Оригинал поставио jomini® Погледај поруку

Sve zapadne drzave na koje mi danas pokusavamo da se ugledamo imaju visok stepen nacionalizma u drustvu. Amerika,Engleska,Italija,Nemacka,Spanija.... samo je kod nas zabranjeno biti nacionalista.Ja sam nacionalista i ponosim se time.Nisam rasista,nisam fasista,nisam sovinista i dosta je vise izjednacavanja nacionalizma sa ovim pojmovima.Ja sam nacionalista u najpozitivnijem mogucem smislu.
Nema nacionalizma, samo šovinizam.
Nacionalizam je tih. Šovinizam je bučan. U Srbiji su oni koji ćute nacionalisti, a oni koji galame - šovinisti.

Nema nacionalizma, samo šovinizam.
Nacionalizam je tih. Šovinizam je bučan. U Srbiji su oni koji ćute nacionalisti, a oni koji galame - šovinisti.

Ne kazem ja da su nacionalisti svi koji se tako izjasnjavaju.Svakako ima onih koji bi pod izgovorom nacionalizma radili nesti sto to nije.Meni smeta izjednacavanje pravog nacionalizma sa gore pomenutim i koriscenje izraza "nacionalizam" u negativnom kontekstu.

A haski tribunal je nadlezan da sudi za sovinizam koji se pojavljuje u naslovima necijih knjiga??? Da ne mesamo babe i zabe...

dokle li ce seselja odvesti njegov karakter tesko je reci....pa on je toliko drzak i prepotentan da samo moze da olaksava savest svih onih koji likuju sto je u pritvoru...pa on jos zeli i da zaradi od svega ovoga--i on i njegovi pravni savetnici....pazi jos da mu i knjige prevode...ako je ovo istina to je samo jos jedan dokaz da je sud u hagu teska farsa...i sluzi iskljucivo u politicke svrhe..ali ne samo velikih igraca i drzava vec sluzi i srpskoj vlasti...

Пренето

Прво и основно, Воја мора да победи своју сујету и да престане да мисли да је најпаметнији на овом свету. Да престане да тера инат са судом, да се окрене искључиво својој одбрани и то тако да што пре заврши и врати се у Србију.
Судија Антонети је свакоме ко је реалан и смирен, и довољно паметан и спреман да послуша добронамерне савете, уствари изложио концепт одбране који треба да примени Воја. Судија говори са аспекта столице и реда коме припада, он боље зна око чега су се прегањали и око чега се веће дели. Пажљиво слушајући Антонетија лако се долази до тога како глобалисти тумаче Идеологију Велике Србије. Значи то треба јасно у одбрани разјаснити тим мајмунима да то тумаче као што Французи, Немци, Американци тумаче своје националне интересе, указати на посланичке групе у европском парламенту које су десничарске па чак и фашистичке, дати доказе шта говоре десничари посланици по европским парламентима и доказати да Воја много блаже и људскије говори од њих. треба им у очи бацити примере њиховог понашања, како Америка може свуда по свету да покаже угрожавање њених интереса а Срби не могу да се залажу за своју заједничку државу.
Да скратим, судија је тачно по тачкама навео питања којима Воја треба да се бави у својој одбрани. Према томе треба да селектује своје сведоке и да се на њима задржи искључиво.
Воја сада мора потпуно да престане са зајебанцијама око финасирања, превода књига, и којекавих браниоца и правног тима. Да престане да се зајебава ако хоће да што пре дође овде и поведе све нас у промену овог петоколонашког режима. Ако пак гледа само своје себичне интересе некаквог доказивања његове умештности, тврдоглавости, истеривању правде и исмејавању неспособнних тужиоца, онда је и он исти као и сва ова опозиција у Србији. Брате када се врати нека онда потеже тужбе за надокнаде и паре, за преводе и остале зајебанције.
Колико је само пута овај судија у току досадашњег процеса поручивао Воји које доказе да достави, на шта да се усмери али је овај све то подништавао. Мислио сам да је Воја у праву, да га судија навлачи, да Воја као правник зна шта треба чинити.... После свега ипак схватам да је судија био искрен према Воји. Нећу никада заборавити када је судија захвалио неком тужиоцу који је напуштао Хаг. У судници између осталог је рекао да му је посебно тешко што одлази бар тај тужиоц јер је један од ретких са којим је могао да разговара на свом француском језику. Овај детаљ говори паметноме много!

Back