Ултранационалиста
Iskusan
- Poruka
- 5.677
Izvini, a odakle ti link za ovo? To su bili uslovi od jula ove godine, a sada bi mozda bili drugaciji i treba videti koji su.
http://www.blic.rs/Vesti/Politika/5...je-daje-uslovne-garancije-za-pustanje-Seselja
Citala sam sve moguce skorije uslove i nigde se vise ovo ne navodi, vec da ce u skladu sa novonastalim stanjem biti odredjeni neki novi uslovi. Naravno da je nonsens drzati bolesnog coveka u kucnom pritvoru, niti je to moguce jer onda pustanje u svoju zemlju na lecenje nema nikakvu svrhu.
Ja se slazem da je on potpuno bespravno tamo i da i sam Hag ne zna kako da prizna svoj poraz koji je makar u njegovom slucaju ocigledan, ali ako uslovi budu bili zadovoljavajuci i pogodni stanju u kome se nalazi, sto znaci ne - drzanje u kucnom pritvoru i druge gluposti, onda treba prihvatiti to, jer je to ionako fakticki poraz medjunarodnog prava tj. "prava" a ovako bi bar bio pored porodice.
Cemu formalnosti? Jasno je da Hag ionako ne zna kako da ga pusti jer ne zeli da prizna svoj poraz, pa treba zanemariti to i biti sa porodicom.
Шешељ прихвата да му се одузме пасош, и ништа друго. Сви остали услови, полицијски надзор, кућни притвор, сарадња са Владом Републике Србије, забрана учешћа у политичком животу Србије и остале глупости којима се крше Шешељева људска и уставна права, су неприхватљиви.
Проблем лежи у томе што Хашки трибунал, због Владе Републике Србије и Американаца, не жели да се Шешељ бави политиком.
Ако Хашки трибунал толико жели да га пусти као што тврдиш, нека га ослободи и одустане од лажних оптужби. Једноставно.