Шешељ се у овој години враћа Из Хага

RSmusliman

Domaćin
Poruka
3.743
Веселин Шљиванчанин се ове године сигурно враћа из Хага, а постоји могућност да се тако нешто посрећи и лидеру СРС Војиславу Шешељу, који је у Схевенингену скоро осам година Из Хага се у овој години враћа сигурно Шљива, а ако Бог да, и Шешељ! Овим речима је Тома Фила, један од адвоката пред Хашким трибуналом, прокоментарисао наше питање ко би од оптужених пред Трибуналом за ратне злочине почињене на просторима бивше Југославије могао да се врати у Србију.

"Сви остали ће морати да чекају 2012. годину јер осим Шљиванчанина, који би требало да изађе јер му је остало још две трећине казне да одслужи, што по правилима Трибунала значи да би могао да буде пуштен на слободу, остаје суђење Шешељу, где би пресуда могла да буде у његову корист "каже Фила.

Према речима Душана Игњатовића, директора Агенције за сарадњу са Хашким трибуналом, у овом суду се тренутно налази 39 оптужени, а да би се комплетирала бројка од 41 оптуженог, у Трибуналу би требало да се појаве још Горан Хаџић и Ратко Младић.

" Од овог броја 25 њих је српске националности, а поступак се тренутно води против 36 лица, док је 13 лица пред жалбеним већем и сви су српске националности "каже Игњатовић и додаје да је немогуће предвидети ко би могао да се врати из Хага у 2011.

Исти одговор чуо се и из прес службе Трибунала.
" Од оснивања 1994. године, хашки суд правоснажно је осудио 43 Срба, 14 Хрвата, петорицу муслимана и по једног Црногорца, Албанца и Македонца. Неки оптуженици, као што је Слободан Милошевић, који је био највиши по „рангу“ оптужених, нису дочекали крај суђења јер су преминули "кажу у Трибуналу.

По најавама главног тужиоца Сержа Брамерца, трибунал ће радити до 2014. године, до када би требало да буду окончани сви поступци. Хашки трибунал нема нових истрага, али и даље се трага за двојицом бегунаца, Гораном Хаџићем и Ратком Младићем. Из Хага је више пута најављено да ће се тој двојици судити пред међународним судом чак и ако буду ухапшени после затварања трибунала.

На чекању

Средином 2010. тужиоци су окончали и доказни поступак против Војислава Шешеља, оптуженог за ратне злочине у БиХ, Хрватској и Војводини. Ово суђење је од тада „на чекању“ услед разних процедуралних компликација и наставиће се следеће године.

http://www.in4s.net/index.php/magaz...godini-vraa-sigurno-ljiva-a-ako-bog-da-i-eelj
 
Vraca se provereno.z:lol:
seselj-umro-ajde.jpg
z:p

Sta ce ove svinje izdajnicke pored vojvodinog odra ?z:((
 
Ахаха..... која фрка....... нико не сме ни да коментарише ову тему........ааааааааааа ..... умрећу од смеха............
Мито друже, ко се боји од ових што према истраживањима имају 5.00 %, а на многим локлним изборима ни цензус не могу да пређу.
Ма хај`те молим вас.
 

Back
Top