Šešelj: Nikolić i Vučić će priznati Kosovo

Mandrake

Domaćin
Poruka
4.865
Mislim da je ova tema sad aktuelnija nego ikad!

Završna reč vođe radikala u Hagu

Lider radikala Vojislav Šešelj je, tokom iznošenja završne reči na suđenju u Haškom tribunalu, optužio najviše funkcionere Srpske napredne stranje Tomislava Nikolića i Aleksandara Vučića da će prihvatiti nezavisnost Kosova i Metohije.

219829_vojislav-seselj03-foto-ap_f.jpg


Šešelj je juče rekao da će Nikolić i Vučić, koji su pre formiranaj SNS bili visoki fukcioneri SRS, "prihvatiti nezavisnost Kosova".


- Nikolić i Vučić će prihvatiti nezavisnost Kosova. Sadašnja vlast nije do kraja spremna da izda, a oni jesu - rekao je lider radikala.




Šešelj je optužio Vučića i Nikolića da su učestvovali u rasturanju SRS uz pomoć francuskog obaveštajca i poslanika Andro Dažana.


- Vučićev prijatelj - Dažan, francuski poslanik i obaveštajac, najveći je zaštitnik Stanka Subotića Caneta a on je i prijatelj Mila Đukanovića. Dažan je pomogao Nikoliću da rasturi SRS - rekao je Šešelj.


Lider radikala je kazao i da je Dažan umešan u organizovanje zločina u Srebrenici.
 
Poslednja izmena:
Naš narod kaže.... Gde ima dima, ima i vatre....
Tomislav Nikolić će potpisati nezavisnost Kosova


General Delić otkriva:


Tomislav Nikolić će potpisati nezavisnost Kosova

Tomislav Nikolić će potpisati nezavisnost Kosova, tvrdi general Božidar Delić, narodni poslanik i bivši član predsedništva Srpske napredne stranke.

- Imam pouzdane dokaze da je Nikolić pristao da, čim SNS formira vlast sa Demokratskom strankom, potpiše priznanje nezavisnosti Kosova. Boris Tadić je već uradio sve što su strani faktori tražili od njega kako bi Kosovo dobilo mnoge prerogative nezavisne države. Međutim, čak ni on nije spreman da u ime Srbije pristane na potpunu izdaju. Taj zadatak je pripao Nikoliću, rekao je general Delić na promociji knjige Predraga Popovića “Rečnik Aleksandra Vučića – istorija jedne opake bolesti”, koja je održana u Pančevu.

U punoj sali Gradske skupštine, govoreći o svojim razlozima za napuštanje Srpske napredne stranke, general Delić je istakao:

- Zbog svojih boraca, poginulih u odbrani Kosova i Metohije, kad sam video da su Nikolić i Vučić krenuli na put bez povratka, moja obaveza je bila da javno istupim i upozorim sve ostale poštene patriote koji su se učlanili u SNS. U toj stranci ima mnogo kvalitetnih ljudi, ali oni ne mogu da dođu do izražaja, pošto sve odluke donose isključivo Nikolić i Vučić. Posle mog povratka u SRS, nekoliko desetina hiljada ljudi je napustilo SNS, a liderski dvojac je već dokazao da nije sposoban da napravi kvalitetnu stranačku infrastrukturu. Njih dvojica su samo dokazali da su spremni da učine sve na štetu Srbije samo da bi dograbili vlast.

Predrag Popović, autor “Vučićevog rečnika”, rekao je da Vučić ni dolaskom na vlast ne bi mogao da napravi veću štetu Srbiji nego što je to uradio pokušajem puča u Srpskoj radikalnoj stranci.

- Vučić je uradio ogroman posao za režim Borisa Tadića. Pocepao je vodeću opozicionu stranku, u pogrešnom smeru kanalisao nagomilanu energiju građana nezadovoljnih rezultatima desetogodišnje vladavine DS-a i potpuno se stavio u službu interesa Tadića i zajedničkih mentora iz Brisela i Vašingtona, rekao je Popović.

O knjizi i njenom glavnom junaku Aleksandru Vučiću govorili su i narodni poslanik Petar Jojić i akademik Jovan Glamočanin.
 
Kolega Сталкер mi neće zameriti što iskopirah od njega :

Najgora od svih vrsta nepismenosti jeste politička nepismenost. Politički nepismena osoba ne čuje, ne govori, ne učestvuje u političkim dešavanjima. Ona ne zna da troškovi života, cena pasulja, ribe, brašna, stanarine, cipela, lekova, zavise od političkih odluka. Politički nepismena osoba je toliko glupa da je ponosna i busa se u grudi govoreći kako mrzi politiku. Taj imbecil ne zna da se iz njegovog političkog neznanja rađa prostitucija, napuštena deca, i najgori od svih lopova: loši političari, korumpirani i potkupljeni od strane lokalnih i multinacionalnih kompanija.

Bertold Brecht

_________________

...i tako .
 

Back
Top