• Dragi prijatelji, kreiran je nov forum "Socijalna zastita" na kome ce se pricati o svim pitanjima vezanim za ovu aktuelnu temu u drustvu

Шешељ напао новинаре Чонградин и Пантића

ziltoid

Ističe se
Poruka
2.569

Šovinističko orgijanje Vladimira Đukanovića​


Povodom jučerašnjeg gnusnog šovinistickog napada funkcionera SNS-a Vladimira Đukanovića na novinara nedeljnika "Vreme" Nedima Sejdinovića, ukazao bih na tri činjenice, koje ovakav postupak čine opasnim i razarajućim sa stanovišta osnovnih vrednosti našeg društva - stoji u saopštenju Predsednika Gradskog odbora Narodne stranke za Novi Sad Borislava Novakovića.

• Prvo, Vladimir Đukanović je jedan od najuticajnijih članova vladajuće SNS i blizak je saradnik predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića. Njegovo ponašanje, stavovi i postupci su putokaz, orijentir i instrukcija za mnoge članove SNS-a.

Verbalno nasilje koje je ispoljio prema Nedimu Sejdinoviću vrlo lako može da preraste u fizičko nasilje. Dakle, stvara se ambijent u kom je ugrožavanje bezbednosti novinara Vremena, ne samo moguće, nego opravdano i poželjno.

• Drugo, nazivajući Nedima Sejdinovića "novinarom praseće glave" i "srbomrzcem", Vladimir Đukanović se prepustio najogavnijem šovinističkom orgijanju. Potpuno je jasno da Vladimira Đukanovića novinar Vremena iritira, jer se zove Nedim, a preziva Sejdinović.

Označavajući Sejdinovića "srbomrzcem", on novinara Vremena u isti mah čini legitimnom metom, ali i amnestira potencijalne napadače.


Zašto bi bilo kažnjivo i društveno neprihvatljivo obračunavati se sa "srbomrzcem"?!

Vladimir Đukanović
Vladimir Đukanović

To je posredan, ali nedvosmislen poziv na linč!

• Treće, ponašanje Đukanovića nije incident koji proizvodi loše posledice na dnevnom nivou.
Naprotiv - širenje nacionalne mržnje i netrpeljivosti dalekosežno ruši temelje celog društva.

Zato pozivam tužilaštvo da reaguje i jasno stavi do znanja da šovinizam neće biti tolerisan.

U protivnom, tonemo u glib povišenih strasti i bezakonja sa nesagledivim posledicama - stoji na kraju saopštenja Predsednika Gradskog odbora Narodne stranke za Novi Sad Borislava Novakovića.
 

zemunski kej

Elita
Poruka
18.833
Nije bilo nikakvih prelazaka na ortodoksnu vjeru ne izmisljaj ustaso vec upravo suprotno Vatikan i rimski papa su katolcili ortodoksne
o tome svjedoce brojne pravoslavne crkve a koje su pretvorene u katolicke kao naprimer ova

https://www.zapadnisrbi.com/istorij...-rasrbljavanje/943-srbski-tragovi-u-dalmaciji


Pokatolceni Srbi su zadrzali neke od svojih obicaja kao slavljenje slave

https://www.bitno.net/vjera/duhovno...astitnika-koja-se-veze-i-uz-hrvatske-krajeve/

KRSNA SLAVA NERETVANSKIH KATOLIKA PRIJE DRUGOGA SVJETSKOG RATA
https://hrcak.srce.hr/file/345779

Podrijetlo običaja krsne slave kod dalmatinskih katolika
https://hrcak.srce.hr/274694

Kako je pokatoličena zapadna Hercegovina​

https://kovceg.tripod.com/pokatolicena_zap_hercegovina.htm

Kakvi neiteligentni dokazi! Vidi jednostavno da ti objasnim ~ kada se neko preziva Pavelic odmah znas da nije Srbin jel tako,kada se neko preziva Jovanovic znas da nije Hrvat pa makar se zvao Ante. Tako i ovaj Seselj ni jedan promil ne moze da bude Srbin . Ne postoji to prezime u srpskom narodu. Da su konvertiti govori i polozaj njihovog imanja u Veljom Poju koje je po katastru pripadalo manastiru Zavala u Popovom polju a tamo je zemja sve a ovi su prodali veru za komad obradive zemlje. U Hrvatskoj imas oko hiljadu porodica sa prezimenom Seselj a u Srbiji samo jedna ,Cak ih nema ni u Bih. Dokaz pogledaj telefonski imenik.Hrvatske ,Srbije ,Bih.
 
Da biste mogli da kreirate nove teme, trajno koristite svoje ime i ne pogađate stalno slike - kliknite ovde da se registrujete.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.