Шешељ: Литијум нам треба више од хлеба, пројекат мора да буде обновљен

Nikita Kulganov

Buduća legenda
Poruka
27.905
Najpoznati svetski smouki litijumolog - Litijum Srbiji treba vise od hleba, projekat mora biti obnovoljen \

https://www.politika.rs/scc/clanak/532605/litijum-projekat-seselj

Он је истакао да су становници Горњих Недељица продали куће и имања за велики новац, изнад њихове стварне вредности и да су се након тога појављивали на протестима против Рио Тинта, рачунајући да ће држава то да им врати.

„Литијум је огромно богатство које припада читавом народу, а не тим људима који живе на тим имањима. Они су обештећени много изнад цене и купили су земљу на другом месту. Демагошка је теза да нас ти људи хране, јер они производе за себе и своју породицу и мало тога за тржиште”, сматра лидер радикала.

Шешељ је истакао како је рудна рента од три одсто исувише ниска и заложио се за то да буде повећана на најмање 10 процената, а за неке руде и 20 одсто „Мора Србија да развија рударство и индустрију.
Не можемо да дозволимо да кад треба каменолом да се отвори људи демонстрирају и блокирају га, а хоћемо путеве. Отпор тим стварима је споља инструментаилзован, јер у Србији има око 800 еколошких удружења, која примају новац из инсостранства”, рекао је Шешељ.

Он сматра да експлоатација литијума мора да се обавља по највишим еколошким стандардима и да не сме ни кап загађене воде да оде у Дрину. „Литијум нам треба више од хлеба, јер кад имамо довољно литијума имаћемо запослене људе и хлеба у изобиљу. Али не сме се извести ни грам литијума, него мора овде да буде употребљен за производњу електричних аутомобила и баретија за телефоне”, преноси Танјуг.
263220_seselj-u-skupstini-04-tanjug-rade-prelic-1000x0_orig.jpg

fRVk9lMaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1bHNjbXMvWlRZN01EQV8vNGE4ZmNiYjJhZDQ0ZGZiNDA0MGEyZmRiNDU...jpg

images.jpg

Seselj je i kod Marica odrzao naucno predavanje o kopanju litijuma u Srbiji ( naravno da nije izmisljao nista iz glave, nego on ima tim stucnjaka litjumologa iz njegove strane koji su izradili elaborat kopanje litijuma po najvisim ekoloskim standardima ). Tako da je Seselj predlagao da se na Zlatiboru izbetonira neka rupa i da se tu baca otpad od litijuma, a posle da se to reciklira.....
Da li ce sada javnost u Srbiji promenuti svoje misljenje o kopanju litijuma, posto je Seselj izneo neke nove momente ?
:think:

DarkMoon

Elita
Poruka
20.877
Najpoznati svetski smouki litijumolog - Litijum Srbiji treba vise od hleba, projekat mora biti obnovoljen \

https://www.politika.rs/scc/clanak/532605/litijum-projekat-seselj

Он је истакао да су становници Горњих Недељица продали куће и имања за велики новац, изнад њихове стварне вредности и да су се након тога појављивали на протестима против Рио Тинта, рачунајући да ће држава то да им врати.

„Литијум је огромно богатство које припада читавом народу, а не тим људима који живе на тим имањима. Они су обештећени много изнад цене и купили су земљу на другом месту. Демагошка је теза да нас ти људи хране, јер они производе за себе и своју породицу и мало тога за тржиште”, сматра лидер радикала.

Шешељ је истакао како је рудна рента од три одсто исувише ниска и заложио се за то да буде повећана на најмање 10 процената, а за неке руде и 20 одсто „Мора Србија да развија рударство и индустрију.
Не можемо да дозволимо да кад треба каменолом да се отвори људи демонстрирају и блокирају га, а хоћемо путеве. Отпор тим стварима је споља инструментаилзован, јер у Србији има око 800 еколошких удружења, која примају новац из инсостранства”, рекао је Шешељ.

Он сматра да експлоатација литијума мора да се обавља по највишим еколошким стандардима и да не сме ни кап загађене воде да оде у Дрину. „Литијум нам треба више од хлеба, јер кад имамо довољно литијума имаћемо запослене људе и хлеба у изобиљу. Али не сме се извести ни грам литијума, него мора овде да буде употребљен за производњу електричних аутомобила и баретија за телефоне”, преноси Танјуг.
Pogledajte prilog 1283804
Pogledajte prilog 1283805
Pogledajte prilog 1283806
Seselj je i kod Marica odrzao naucno predavanje o kopanju litijuma u Srbiji ( naravno da nije izmisljao nista iz glave, nego on ima tim stucnjaka litjumologa iz njegove strane koji su izradili elaborat kopanje litijuma po najvisim ekoloskim standardima ). Tako da je Seselj predlagao da se na Zlatiboru izbetonira neka rupa i da se tu baca otpad od litijuma, a posle da se to reciklira.....
Da li ce sada javnost u Srbiji promenuti svoje misljenje o kopanju litijuma, posto je Seselj izneo neke nove momente ?
:think:
Vazno da Seselju raste trba sve i vise...

Poruka
3.477
Sam rec ti kaze, a Srbija je puna samoukih naucnika, ginekologa, filozofam proktologa....
pise smouki ne samouki ... (ono citaj kako je napisano) :)
pomislio sam da je to neki 'dimljeni' litiumolog (ako i ta rec postoji...) valjda je geolog.

S1MCRO

Elita
Poruka
15.716
Gledam sad ovo gostovanje, Šešelj ladno kaže da je radio na tome da Volvo otvori fabriku automobila u Inđiji.

Ej, Šešelj, čovek koji je 90ih govorio kako naša ekonomska saradnja sa EU može da bude eventualno u vidu izvoza naših puževa koje oni vole da jedu. Koji je vikao kako ne sme nikakav strani kapital da dođe u Srbiju nego se treba isključivo oslanjati na sopstvene snage a njegovi radikali plašili ljude da će dolazak velikih trgovinskih lanaca da uništi male trgovce.

Nataša Rostova

Buduća legenda
Poruka
38.773
Kanda smo ipak onim švabovima izašli u susret .

Nije pitanje rudne rente, već da li ide komlentna industrija uz Li

Ako moramo da ga "delimo" sa švapskim poslušnicima onda ne da nam ne treba, već dok god postoji ikakva opcija da Švabe i njihove podguzne muve imaju koristo bolje jesti korenje nego kopati litijumsku rudu

Poruka
21.068
Kanda smo ipak onim švabovima izašli u susret .

Nije pitanje rudne rente, već da li ide komlentna industrija uz Li

Ako moramo da ga "delimo" sa švapskim poslušnicima onda ne da nam ne treba, već dok god postoji ikakva opcija da Švabe i njihove podguzne muve imaju koristo bolje jesti korenje nego kopati litijumsku rudu
Treba jedino brinuti da Srbija ima koristi.

Nataša Rostova

Buduća legenda
Poruka
38.773
Ceska ima daleko vise litijuma od Srbije i nemaju nameru da ga kopaju.

Ako hoce da povecava rudnu rentu neka krene sa Borom. Kada dovede sve rudnike u red moze da razmislja o otvaranju novih.

I te kako kopaju

https://www.mining-technology.com/projects/cinovec-lithium-and-tin-project/

Nije pitanje kopanja, ni zagađenja već ko to kontroliše i za čije babe zdravlje i rudna renta je potpuno nevažna.. ako neko laprda o njoj znači da zamazuje oči, a to očigledno ova debela mešina radi

Poruka
21.068

Nataša Rostova

Buduća legenda
Poruka
38.773
Kakva crna “rudna renta”, mora da se otvore fabrike baterija i električnih kola, tek kad krene da se to poreže dobije se renta kako treba.

Čim ovaj trovač laprda o rudnoj renti, a slušala sam ga kako predlaže da dođu Nemci, sem toga AV pre neki dan potpisa sa onom nemačkom ružnom ambasadorkom neki Ugovor kao neka ekologija i sve mi to sumnjivo

I Kurti se primirio izgleda da nas opet ta švapska banda koja skače po trgovima uvalila u opciju "samo da švabe imaju korist"

Da li je ta bagra normalna, nikad mi neće biti jasno.. da sam vlast sve bi ih potrpala u taj rudnik... hebo im švabo s.ve po spisku da im .. kada umesto mozga imaju kašu

T

Tango Six

Gost

Nataša Rostova

Buduća legenda
Poruka
38.773
Kao što rekoh, ne odustaju i sve ća uraditi (vidi pod divljanje Kurtija Aljbina, tablice, pucnji u dečaka na Badnji dan i slično.)

https://balkangreenenergynews.com/g...to-curb-chinas-global-influence-handelsblatt/

Germany supports lithium mine project in Serbia to curb China’s global influence – Handelsblatt​

December 13, 2022

The plan for a lithium mine in Serbia is among the important projects for curbing China’s global influence and one of the ways for Europe to secure the supply of the crucial raw material, according to a secret list that Germany’s government drafted and sent to the European Commission in support of the EU’s geopolitical initiative Global Gate.​

snowtrooper

Legenda
Poruka
62.627
I te kako kopaju

https://www.mining-technology.com/projects/cinovec-lithium-and-tin-project/

Nije pitanje kopanja, ni zagađenja već ko to kontroliše i za čije babe zdravlje i rudna renta je potpuno nevažna.. ako neko laprda o njoj znači da zamazuje oči, a to očigledno ova debela mešina radi

Nasli su vecu kolicinu litijuma u nekom nacionalnom parku, to znam da su zabranili.
U Srbiji su u sred nacionalnog parka napravili mini hidroelektranu i unistili reku, sve je otislo u cevi.

Za debelog se slazim, verovatno se prepucavaju ko ce da se ugradi ili prikrivaju neku vecu pizdariju.

Nataša Rostova

Buduća legenda
Poruka
38.773
Nasli su vecu kolicinu litijuma u nekom nacionalnom parku, to znam da su zabranili.
U Srbiji su u sred nacionalnog parka napravili mini hidroelektranu i unistili reku, sve je otislo u cevi.

Za debelog se slazim, verovatno se prepucavaju ko ce da se ugradi ili prikrivaju neku vecu pizdariju.

Kakav nacionalni park i ostale magluštine .. to ti je samo mehanizam kojim se manipuliše .. naravno da će se kopati Li u Češkoj, ako im se izmakne Srbija, a nadam se da hoće.

Problem je veliki u današnjici imati značajna rudna bogastva ako nemaš nuklearne bojeve glave na svojoj teritoriji, pa makar i nekog tuđeg dobrog domaćina koji će jednako dobro voditi računa da se to "pametno" iskoristi kao i sam vlasnik

Ako želiš da imaš nacionalni park, onda se vrati na izvorna podešavnja, volovske zaprege, konje i slične izvore energije, a ako si na tim podešavanjima očas posla eto neke hijene da ti zgrabi to što imaš

Ja sam toliko protiv eUropljana zato što oni smatraju da je ovo "njihovo" i da smo mi samo ovde neki kolateral a ne vlasnici i da nemamo pravo da to koristimo i odlučujemo

Zato ne mogu da razumem one idiote od pre godinu dana koji ne razumeju da su samo najobičnije oruđe u rukama grabljivaca .. zaista toliko nizak IQ me zaista iznenađuje pa i kod par hiljada kretena