Шешељ: Арно Данжан заслужан за врбовање Вучића и Николића

Poruka
19.903

Bivši špijun u evropskoj odbrani

880106_arnodan.jpg


Biznismen Ratko Knežević tvrdi da je francuski obaveštajac Arno Danžan "omiljeni" prijatelj Mila Đukanovića i Stanka Subotića. Navodno je upravo on omogućio Subotiću da se uprkos poternici Interpola nesmetano kreće Francuskom, organizovao susret Đukanovića i predsednika Francuske Nikole Sarkozija, svesrdno pomogao da Tomislav Nikolić rasturi Srpsku radikalnu stranku i sve vreme održavao prisne kontakte i sa Čedomirom Jovanovićem i Bebom Popovićem, kao i sa Hašimom Tačijem. Ako je suditi po Kneževićevim iskazima, Danžan je u raznoraznim političkim i kriminalnim peripetijama na Balkanu odigrao ključnu, gotovo mitsku ulogu

Za "Vreme" iz Pariza

Ime Arnoa Danžana se u poslednja dva meseca u francuskim medijima uglavnom pominje povodom evropskih parlamentranih izbora na kojima je početkom juna kao kandidat vladajuće Unije za narodni pokret UMP predsednika Nikole Sarkozija osvojio jedno od sedamdesetak poslaničkih mesta u evropskom parlamentu. Međutim, kada se u bilo koji internet pretraživač ukuca njegovo ime, dolazi se do mnoštva podataka i starijih tekstova koji prenose zanimljive biografske detalje i razvoj karijere mladog Francuza.

Pod www.lemondedurenseignement.hautetfort.com, između ostalog, saznaje se da je Arno Danžan rođen 11. februara 1971. godine u mestu Luans (Louhans) u regionu Burgundije, te da je maturu položio 1989. posle čega se u Parizu upisao na fakultet političkih nauka na poznatom Institutu Sciences Po. Diplomirao je 1992, a magistrirao godinu dana kasnije. Potom je služio vojni rok i to u Školi za rezervne oficire u okviru podmorničke baze u Tulonu. Prema pomenutim izvorima, ipak se odlučuje za civilnu karijeru i polaže konkurs za ulazak u Ministarstvo odbrane, odnosno među obaveštajce poznate Direkcije za bezbednost Teritorije DGSE.

MLAĐANI OBAVEŠTAJAC
: Već 1994. godine, postavljen je za šefa francuske obaveštajne agencije u Sarajevu gde će se zadržati pune četiri godine, a zadatak su mu prikupljanje podataka, sprovođenje Dejtonskog sporazuma, bezbednosna pitanja kao i potraga za ratnim zločincima te praćenje islamističkih mreža. Prema članku objavljenom na sajtu www.bruxelles2.over-blog.com, Danžan je učestvovao u pregovorima oko Dejtonskog sporazuma i sa svoje 24 godine je tada bio najmlađi šef obaveštajne agencije bilo gde u svetu. Danžan više praktično nije napuštao region i ostao je vezan za njega do danas. Po povratku u Pariz radio je u kancelariji za Balkan pri Ministarstvu odbrane a učestvuje i u pregovorima u Rambujeu između delegacija Beograda i Prištine, dok je u junu 1999. jedan od glavnih savetnika prvog civilnog administratora na Kosovu Bernara Kušnera. Godinu dana kasnije Danžan se vraća ponovo u Pariz i postaje savetnik za Evropu i Rusiju tadašnjeg direktora francuske obaveštajne službe DGSE, ali nedugo zatim odlazi u Ženevu gde je na funkciji francuskog predstavnika u Ujedinjenim nacijama, zadužen za odnose sa humanitarnim i međunarodnim organizacijama.

Balkan ga ponovo privlači pa je 2005. godine savetnik ličnog izaslanika Havijera Solane, Fernanda Đentilinija. Posle automobilske nezgode nedaleko od Mitrovice, Danžan se vraća u Pariz direktno u kabinet tadašnjih ministara inostranih poslova Mišela Barnijea, pa zatim i Filipa Dust Blazija, i bavi se dosijeima vezanim za Balkan i Avganistan. Danžan će ostati vezan za Kosovo u koje u okviru Kontakt grupe do 2007. godine putuje preko 60 puta, a blizak je brojnim intelektualcima u Pokrajini i takođe nekolicini lidera OVK. I ako ga Hašim Tači veoma ceni, Danžan je istovremeno očuvao poverenje i u Beogradu jer je u trenutku proglašenja nezavisnosti bio neprekidno na relaciji Priština–Beograd.

TERENAC: Pre dve godine i prilikom ulaska Danžana u političke vode u Francuskoj, kada je bio kandidat za poslanika na parlamentarnim izborima, dnevnik "Figaro" je u maju 2007. pod naslovom "Arno Danžan, od opsade Sarajeva do bitke za Bres" pisao kako je bivši obaveštajac proputovao celu bivšu Jugoslaviju, išao do najzabačenijih mesta, susretao se sa nacionalistima sa svih strana, prikupljao informacije i regrutovao nove agente. Pariski list "Mond" je takođe u broju od 30. maja 2007. godine naveo da je Danžan učestvovao u pregovorima između srpske vlade i albanske gerile, a da je dugo godina pratio trag Karadžića i Mladića. Patriota i opčinjen redom i radom, uspeo je da se njegovo ime u Hrvatskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Makedoniji i na Kosovu izgovara s poštovanjem. "Mond" je tada citirao i Vetona Suroja, koji je pre dve godine Danžana ocenio kao "ekstremno preciznog analitičara velikih sposobnosti, koji svoje informacije nije crpeo iz papira, već iskustva na terenu. Sretao se sa svima, od seljaka do uticajnih političara." POSLANIK: Iako je Arno Danžan za oko 600 glasova izgubio šansu da postane desničarski poslanik svog rodnog kraja pre dve godine, ulazak u politički život obeležio je njegov izbor na evropskim parlamentarnim izborima u junu ove godine. Kao kandidat UMP-a osvojio je kao treći na listi poslanički mandat. Regionalni dnevnik Republikan Loren (Le Republicain Lorrain) objavio je 15. jula tekst pod naslovom "Bivši špijun u evropskoj odbrani". Naime, Arno Danžan je postavljen na čelo specijalne komisije za pitanja odbrane u Evropskom parlamentu koja nosi naziv "Bezbednost i odbrana". On je na čelu ove komisije nasledio Nemca iz redova demohrišćana Krala fon Vogaua. List "Politička profesija" precizira da je ova specijalna komisija za bezbednost i odbranu u sastavu Evropske komisije za inostrane poslove u parlamentu i da već nekoliko godina igra ključnu ulogu kada je reč o svim pitanjima evropske bezbednosne i odbrambene politike. Na internet sajtu evropskog parlamenta www.europarl.europa.eu istaknuta je njegova kraća biografija pa čak i mejl adresa.

http://www.vreme.com/cms/view.php?id=880106
 
  • Podržavam
Reactions: 27E
Lepa ekipica se skupila....

Та екипица води ово друштво у провалију.Сада кад је провалија постала увелико видљива, у свој својој неспособности и затупљености нуде "решења" као кад се наркоману у кризи нуде још веће количине дроге како би "преживео".

Не да ће да експлодира српска евро-тиква од наредне године,када иде наплата дугова као резултат накарадних тежњи у претходних 10 година,него ће бити и глади и болести на сваком ћошку и нова цепања државе, приде.Иста прича се дешава на југу Србије као што је била на Космету пред ЕУропску окупацију.Опет су тамо ЕУропски папски посмтрачи и опет иду приче о коришћењу "прекомерне силе" и угрожавању Шиптара и потурица,док се тамо ствара нарко-муџахединска герила.

Уместо да се сви моментално протерају,без било какве приче,и реши питање једном за сва времена ове пошасти у Србији,власти(по вољи отупеле већине) раде на плану ЕУ у даљем растурању ,пре свега породице,па онда друштва и државе.

Али,Срби то хоће,томе теже,то ће и добити.
 
Уместо да се сви моментално протерају,без било какве приче,и реши питање једном за сва времена ове пошасти у Србији,власти(по вољи отупеле већине) раде на плану ЕУ у даљем растурању ,пре свега породице,па онда друштва и државе.

Али,Срби то хоће,томе теже,то ће и добити.

Ma kako da se svi momentalno proteraju, s kime, sa cim?
 
Ma kako da se svi momentalno proteraju, s kime, sa cim?

Ма,не брини се ти ништа.Ако би постојала већинска воља и одлучност,то би се без проблема одрадило и решило питање дестабилизационих фактора у овом посрнулом ЕУропејском друштву.
 
....
-------------
.....svesrdno pomogao da Tomislav Nikolić rasturi Srpsku radikalnu stranku i sve vreme održavao prisne kontakte i sa Čedomirom Jovanovićem i Bebom Popovićem, kao i sa Hašimom Tačijem.

---------------

:zper::zcepanje:

Опа бато...кренуло је кренуло...:klap:...разоткривање лоповског двојца гробар - бајчетинске секте :ok::whistling:

И да...занимљиво друштво имају гробар и љигави смучић : Чеда, Беба...па и Хашим Тачи:think:

Миссим, мора да је Хашим смучића обавештавао и да је зато овај пајац недавно на КиМ-у "обећавао" српској заједници да ће им они "изградити" већ изграђен пут...нема друге:think::whistling:
 
Ma za ovu dvojicu su i Hašim i Čeda i Beba gospoda. Ovi bi ga budu bitni i opasni a ne znaju gde su šuplji. Kad već hoće da se prave evropejci i pošteni ljudi onda nisu smeli da ostave onoliki prljav veš za sobom ... ispaliće se kad tad a cenim veoma brzo.

Шта о овом јадном двојцу више рећи , а остати "некажњен":mrgreen:...миссим баш се уздржавам:sad2:

Добро је говорио Шешељ, паметно, смирено... само аргументи и чињенице...
А тај Арно Данжан је шуња овуда због Трепче - јер Французи желе Трепчу...


Па не знам колико су баш и они паметни ако у овоме очекују да ће их бајчетинци прогурати у њиховом науму..?.:dash:

Могли су то и паметније да одиграју:whistling:
 
Добро је говорио Шешељ, паметно, смирено... само аргументи и чињенице...
А тај Арно Данжан је шуња овуда због Трепче - јер Французи желе Трепчу...



Moже само да се шуња .
Трепчини власник пре II св. рата била је фирам из Британије “Selection Trust Ltd”

PRIPADNICI KFOR-A ZAUZELI TREPCU
14. avgust 2000.
trans.gif

trans.gif

trans.gif
trans.gif
Pripadnici KFORa preuzeli su industrijski kompleks Trepce u Zvecanu, zbog kako je zvanicno obrazlozeno - ekoloskih razloga. U ponedeljak ujutru oko 3 i 30 h vojnici medjunarodnih snaga najpre su opkolili zgrade kompleksa, a potom uz pomoc helihoptera zauzeli pogone, glavne zgrade i ulaze u rudnik. Iz helikoptera su bacani i leci kojima su stanovnistvo i radnici obavesteni da ce Drugi engleski kraljevski puk neko vreme patrolirati tim podrucjem “radi odrzavanja bezbednog i sigurnog okruzenja, a kao podrska UNMIK-ovog prisustva u topionici”.
 
Moже само да се шуња .
Трепчини власник пре II св. рата била је фирам из Британије “Selection Trust Ltd”

PRIPADNICI KFOR-A ZAUZELI TREPCU
14. avgust 2000.
trans.gif

trans.gif

trans.gif
trans.gif
Pripadnici KFORa preuzeli su industrijski kompleks Trepce u Zvecanu, zbog kako je zvanicno obrazlozeno - ekoloskih razloga. U ponedeljak ujutru oko 3 i 30 h vojnici medjunarodnih snaga najpre su opkolili zgrade kompleksa, a potom uz pomoc helihoptera zauzeli pogone, glavne zgrade i ulaze u rudnik. Iz helikoptera su bacani i leci kojima su stanovnistvo i radnici obavesteni da ce Drugi engleski kraljevski puk neko vreme patrolirati tim podrucjem “radi odrzavanja bezbednog i sigurnog okruzenja, a kao podrska UNMIK-ovog prisustva u topionici”.

То се зове подела ратног плена ...

Исто као што су "Петооктобарски Револуционари" Кризним штабовима заузимали све што се заузети могло, тако и Енглези заузеше Трепчу ...

:dontunderstand::dontunderstand::dontunderstand:

Ни једна окупација није вечито трајала, па неће ни ова ...
 
А о чему онда пишеш ???

:dontunderstand::dontunderstand::dontunderstand:

izgleda da je ramazan mene "udario", pa nisam jasan...
hebes novine kojima je seseljeva izjava vredna pojave u istim.
a hebes i forumase koji veruju u autenticnost izjave
valjda sam sad jasniji.
ja nikada ne citam izjave nekih osoba iz razloga da cu mozda promeniti svoje misljenje o nekom slucaju. eventualno razlog moze biti provera one "....za ovo zadnje nisam siguran"
 
izgleda da je ramazan mene "udario", pa nisam jasan...
hebes novine kojima je seseljeva izjava vredna pojave u istim.
a hebes i forumase koji veruju u autenticnost izjave
valjda sam sad jasniji.
ja nikada ne citam izjave nekih osoba iz razloga da cu mozda promeniti svoje misljenje o nekom slucaju. eventualno razlog moze biti provera one "....za ovo zadnje nisam siguran"

Па видим ја, исцрпљен си постом, јел ...
Конфузан си ...
Ајде сачекај да се смркне,
мезни нешто (као и сви остали вампири),
па прочитај шта си написао ...

Никада не читаш поједине изјаве,
а дајеш себи за право да их коментаришеш ???


А и то око "хебања форумаша који верују ...) ти је онако баш јако, јел ...

:roll::roll::roll:
 
Kako te udario ramazan kad si celu noć mogao da jedeš? Pa tek je 10, šta ćeš popodne :D

mislio sam na post koji je napisan za vreme posta, ne na ovaj.
mar_comm
Никада не читаш поједине изјаве,
а дајеш себи за право да их коментаришеш ???

prihvatam da nije fer kritikovati nesto sto nisi procitao, kao sto sam ja uradio.
ali reci mi dali ti trebas citati svaku izjavu seselja da bi znao da li je u pravu ili ne??
mislim da je samo gubljenje vremena, njegov "stil" je poznat a i "nacin" razmisljanja.

pogledaj samo naslov klipa
trulez antisrpske masinerije... hahahahaa
 

Back
Top