serovanje preko interneta

• Začetnik teme Začetnik teme oma
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Mislim da to bas nece ici...
Ako si mislio na stampu necega na nekom udaljenom racunaru , koliko znam, ne mozes da taj udaljeni stampac proglasis za "network" stampac"

U mom poslu cesto imam potrebu da nesto odstampam na stampacu u nekoj drugoj firmi, u drugoj drzavi. U tom slucaju mogu biti dva scenarija (u oba koristim NetMeeting):
1. Korisnik je primio moj poziv , ili me je pozvao).
Kada se konektujemo, mogu da preuzmem kontrolu (serovanje), posaljem zeljeni fajl na njegov racnar, odstampam tamo taj fajl. (ili on sam to uradi nakon sto primi moj fajl) - to nije ono sto tebi treba, predpostavljam

2. Korisnik je postavio NetMeeting na "Remote controled" (znaci ne mora da bude prisuran, njegov racunar ce automatski odgovoriti na moj poziv).
Pozovem njegov racunar, automatski se startuje "sharing" i dodeljuje mi se kontrola (nakon sto unesem username i password). Prenesem fajl na udaljeni racunar, otvorim i stampam na nekom od racunara na tom udaljenom racunaru.

Sve u svemu, direktan sharing stampaca ne znam kako bi izveo jer mislim da ne moze.
Verovatno bi se dalo napraviti nekim zaobilaznim putem (sa HTML strane), da izaberes fajl sa svog diska koji zelis da odstampas tamo, pri cemu ces prakticki poslati taj fajl na server. Tamo bi neki CGI program bio startovan koji bi konacno odmah i stampao to sto je primio... Ima nekih varijanti, ali nije bas jednostavno

Back