Serije: šta gledate, šta vam se svidelo?

Serije: The punisher 10/10
Deca zla 8/10 drzi paznju i neizvjesna je do kraja
Senke nad balkanom 9/10 dosadilo mi je da cekam da izadje nova sezona sve zaboravim sta je bilo to isto vazi i za Ubice mog oca
The Wire 10/10
Zatvor Wentwort msm da se tako zove okej je ali previse mi je nasilna pocela sam bila da je sanjam i skacem u snu, pa sam prestala da je gledam al okej je
La casa de papel 9/10

Odgledao pre izvesnog vremena anthology horor serijal pod imenom Masters of horror. Svaka epizoda funkcioniše kao zaseban film od sat vremena. Sniman je dvehiljaditih, pritom se vidi da je donekle nedostajalo para za produkciju ali je sama produkcija ipak ispala dovoljno fina da može da se gleda.

Ne znam šta bih rekao o ovom serijalu nezavisnih horor epizoda. Iskreno, ako niste težak fan horora ovo vam neće prijati jer su skoro sve sezone prosečne, ili čak ispod-prosečne, ima mnogo klišea, loših rešenja, mnogo šta je uradjeno otrcano i preko volje, ali ipak ima i bar pet-šest sjajnih epizoda zbog kojih valja pogledati. Dakle - ako baš volite horor kao ja, možete da pogledate ovo, ako ne - preskočite jer će vas brzo napustiti entuzijazam.

Što je najjače koliko sam skapirao seriju su režirali sve sami majstori horor žanra, posvećenici, pa je pravo čudo da od tolikih epizoda ispade samo pet-šest baš jakih. Ali šta je tu je... ko voli horor, bar će donekle uživati.

Odgledao sam odličnu krimi-drama seriju Top boy. Ima pet sezona. Radnja se dešava u izmišljenom delu Londona pod nazivom Summerhouse, i prati život i delovanje dvojice glavnih likova - dilera droge Dushane Hill-a i Sully-a tokom dužih vremenskih perioda koji se smenjuju. Pored njih je tu i veoma hrabra, otresita lezbejka-diler Jaq, niz drugih dilera droge i kriminalaca i naravno suparnika, kao i klinci koji žive u sumornom Summerhouse-u sa svojim majkama i porodicama, uglavnom u vrlo neugodnim uslovima i svaki njihov dan predstavlja mogućnost ulaska u svet dilovanja droge.

Meni se serija veoma dopala, ko voli jake, u isto vreme spore i dinamične krimi drame u vidu serije mislim da će uživati u ovoj seriji. Od mene preporuka.

Blue Eye Samurai (2023) - 10/10
MV5BNDg5YjhiNmUtYjI5NC00MDEyLWI5MjUtZTRhM2EwZGZhNWM3XkEyXkFqcGdeQXVyMDc5ODIzMw@@._V1_FMjpg_UX1...jpg

( Током периода Едо у Јапану (17. век), полубелац, полу-јапански мајстор мачева Мизу тражи освету против четворице белаца који су илегално остали у Јапану током затварања његових граница од стране Токугава шогуната )

All the Light We Cannot See
Mini serija.. ratna istorijska drama, ocena 7,6
Glumci: Aria Mia Loberti,Louis Hofmann.Lars Eidinger

Serija je zasnovana na romanu nagrađenom Pulicerovom nagradom, All the Light Ve Cannot See,piscaEntonija Dora , priča priču o Mari-Lor, slepoj francuskoj tinejdžerki, i Verneru, nemačkom vojniku, čiji se putevi sudaraju u okupiranoj Francuskoj dok oboje pokušavaju da prežive razaranja Drugog svetskog rata.

Počela sam da gledam Gilded Age:
https://www.imdb.com/title/tt4406178/?ref_=hm_rvi_tt_i_1
Ocena na IMDB 8.0
Super glumci, kostimografila i scenografija ne znaš šta je kičastije i psihodeličnije. Radnja praktično da ne postoji, ali daleko od toga da je dosadno, nekako te uvuku u ta njihova prepucavanja da epizoda ti prođe za 15 min :lol: Ništa dubokoumno, ali baš zabavno.
I Kristin Baranski kao glavni psiho kontrol frik.

Back