Serije: šta gledate, šta vam se svidelo?

o true detektivu
aj reci mi da vrijedi, treba mi makar 1 glas :( stvarno nisam cuo nikog da je rekao nesto dobro o drugoj sezoni
ako nista, skinucu neki 1080p

A gledaj, onaj kome se dopada prva sezona obično hejta drugu...

Trenutno gledam The Wire. Serija prati priču bande koja drži kartel u ozloglašenom Baltimor City-u i tima detektiva koji ih lovi. Ko se razumije u te stvari vidjeće zašto serija ima tolike preporuke...

Poslednja izmena:
Fear the walking dead pilot mi je fino legao, napravili su dobru tenziju, oseća se nastanak apokalipse; postoji par škriputavih mesta, ali za sad je dobro krenulo, može da dopre do nivoa svog starijeg brata ako krene u pravom pravcu.
Serija je jadna, jedva da ima zombija u njoj.
Odgledah nedavno prvu sezonu serije "The Strain". vec na pola mi se smucila, no ipak odgledah do kraja.
Deda se uopste nije uziveo u ulogu, ocajno, koliko lose glumi. Ni Eph mi se ne dopada, vise mu lezi uloga nekog njanjavka kog je glumio u House of Cards), no heroja koji spasava svet.
Jedini lik cija mi se gluma dopala bio je Eichorst. Uz bolje razradjen scenario i bolji odabir glumaca, ovo je mogla biti dobra serija.

Druga sezona je malo bolja, imaju bolje efekte ali nista posebno.
Ehorst i Palmer su najbolji likovi u seriji, dedica Abraham i onaj Rus, kao i mali Zek su ocajni glumci. Ocajni. Ne znam kome je palo na pamet da angazuju ove budale?

Hm, sa Pravim detektivom 2 jos nisam počeo, ali ću, verovatno, kakva god da sezona bila, baciti pogled da ubijem znatiželju.
Fear the walking dead, počeh da gledam onako opušteno, uz tonu grickalica i bez ikakvog očekivanja.
Pilot epizoda podosta mi je pokvarila varenje, ali druga mi je poprilično dobro sela (nakon što sam se navikao na balvansku facu glavnog vođe)
Naravno, ima tu klišea, mnogo lošije napisanih dijaloga nego u WD i klimave glume, ali mi je držala pažnju, tako da ću, verovatno, u neimanju nečeg drugog da gledam, nastaviti sa ovim, pa šta mi džizs da.
Nemoguće je ne primetiti da su u ove dve epizode prvi pali crnci, te postali zombiji.Naravno, oni uvek budu koleteralna šteta i tu su samo zbog kontrasta.
Doduše... nišu štedeli ni na raznovrsnosti među ikovima, te tako na meniju imamo svežih Indijaca, Španaca, oh ono, pretpostavljam da če biti i kakvih Japanaca na švedskom stolu.

Prošlih meseci (napokon) overih i Šerloka, te sada imam čekati godinu-dve za nastavak. Verovatno sam bio jedan od poslednjih koji je pružio priliku seriji, jer kao poštovalac priča Konana Dojla i Bretovog otelotvorenja Holmsa, bio sam podozriv prema novoj, modernoj adaptaciji priče o slavnom istraživaču, iako cenim Benedikta i Frimena. Ono što sam dobio premašilo je sva moja očekivanja i obnovilo davnu ljubav prema Holmsu (iako sam ja oduvek bio onaj tip koji je između Šerloka i Herkula P. uvek birao ovog drugog). Ne pamtim da sam nekada u nekom tv formatu uživao više. Serija je uspela da na kostur primarne, svima dobro znane, priče nakalemi neku novu esenciju, koja ne da nije degradirala početni motiv, već ga je samo unapredila. Onako, generalno, koliko god ja voleo Dojlovo štivo, mišljenja sam da su i Bret i Benedikt prešišali i produbili književni lik (svaki na svoj način i u drugom smeru, tako da su poređenja nemoguća...)

Sada se nalazim na polovini Farga, i ako je sudeći po ovome što sam u prvih pet epizoda video, serija je na dobrom putu da sustigne film.

Poslednja izmena:
Da, jer to je inače jedini kriterijum po kojem serija može biti dobra.

Sta da ti objasnjavam kad si glup. Serija se zove fear the WALKING DEAD, a glavne stvari, zombija nema nigde u seriji. Znaci, zombiji su jedini smisao, glavna uloga i akteri u seriji,a njih jedva da ima. Ja sam video 5 do sada. Jedan sto ujeda bolnicara,lerdi, Glorija sto jede komana, onaj crnja iz skole i jedan rendom statista koju policajka je upucala u oko. Ako izbacimo rendom statiste, imas 2 zombija u celih 2 sata serije. Ekstra je serija, super.
Trebali su umesto zombija da stave onda neku opasnu kugu ili ebolu i to bi bilo mnogo bolje od ovog.

- - - - - - - - - -

Ko je ljubitelj zombi zanra i ko je odgledao vise od 2 takva filma, pogotovu od Romera, skontao je da je sva poenta zombi filma u velikom broju zombija koje ne mozes da istrebis i u nasilju.
Sto vise gore-a, nasilja i zombija koji prozdiru sve sto im je na putu. U skorije vreme trend je i da se ubacuju i preziveli koji ce uciniti sve da ti otmu hranu, a neki ce cak i gajiti ljude da bi ih jeli.
E, to je bajo moj dobar zombi film. Ova serija nema nista od toga. Ni krvi, ni brutalnosti, ni zombija.

Pogrešno tumačiš naslov, ovde, kao i u originalu (The walking dead), sintagma "živi mrtvaci" ne odnosi se na zombije, već na ljude koji su preživeli, u ovom slučaju, ljudi koji tek ulaze u apokalipsu i haos. Pretpostavljam da ono "Fear" se odnosi takođe na njih, da će, da bi preživeli, oni morati da iskoče iz svojih uloga običnih ljudi koje su do sada igrali. Ako si pratio originalni serijal, shvatio si valjda da veći problem predstavljaju ljudi sa kojima se glavni junaci sreću, a ne zombiji, koji znaju da naprave njesra al da se serija bavi samo zombijima bila bi dosadna, nešto već viđeno. Ovako se ljudska drama samo stavlja u drugačiji okvir.

A i zaista ne znam kako si očekivao odjednom najezdu zombija ako se ovde radi o genezi apokalipse. Ako se ide otpočetka logično da nije moguće da hiljade zombija preplavi grad. Pritom, point of view je smešten na običnu porodicu koja nije bila zainteresovana za vesti koje su i same vlasti gušile, za razliku od onog klinje npr koji je bio mnogo upoznatiji sa pričom

Poslednja izmena:
Vise sam ocekivao da vidim kako iz nekog vojnog kamiona ispada bure nekih hemikalija u reku ili na groblje pa ustaju mrci. Ili da neki lekar za proizvodnju bio oruzja ispusti epruvetu ili teroristicki napad. Ovi nam nista nisu dali kao objasnjenje kako je zombi posast krenula,a to bi trebala da je glavna tema ove spin off serije.
Sad ja treba da gledam kako je krenulo sve od sporednih incidenata pa do masove posasti bez objasnjenja pocetka. Iskreno mi puca Paja za dzankija i gomilu likova koji u 21 veku punog horor filmova ne znaju sta su zombiji. serija ocigledno ignorise i realnost, ako gledas tv videces koliko ima prepera, onih ludaka sto se spremaju za sudnji dan i apokalipsu. Ako bi iko znao sta se desava, to su ti ludaci. Scenario je los.

Back