Hm, sa Pravim detektivom 2 jos nisam počeo, ali ću, verovatno, kakva god da sezona bila, baciti pogled da ubijem znatiželju.
Fear the walking dead, počeh da gledam onako opušteno, uz tonu grickalica i bez ikakvog očekivanja.
Pilot epizoda podosta mi je pokvarila varenje, ali druga mi je poprilično dobro sela (nakon što sam se navikao na balvansku facu glavnog vođe)
Naravno, ima tu klišea, mnogo lošije napisanih dijaloga nego u WD i klimave glume, ali mi je držala pažnju, tako da ću, verovatno, u neimanju nečeg drugog da gledam, nastaviti sa ovim, pa šta mi džizs da.
Nemoguće je ne primetiti da su u ove dve epizode prvi pali crnci, te postali zombiji.Naravno, oni uvek budu koleteralna šteta i tu su samo zbog kontrasta.
Doduše... nišu štedeli ni na raznovrsnosti među ikovima, te tako na meniju imamo svežih Indijaca, Španaca, oh ono, pretpostavljam da če biti i kakvih Japanaca na švedskom stolu.
Prošlih meseci (napokon) overih i Šerloka, te sada imam čekati godinu-dve za nastavak. Verovatno sam bio jedan od poslednjih koji je pružio priliku seriji, jer kao poštovalac priča Konana Dojla i Bretovog otelotvorenja Holmsa, bio sam podozriv prema novoj, modernoj adaptaciji priče o slavnom istraživaču, iako cenim Benedikta i Frimena. Ono što sam dobio premašilo je sva moja očekivanja i obnovilo davnu ljubav prema Holmsu (iako sam ja oduvek bio onaj tip koji je između Šerloka i Herkula P. uvek birao ovog drugog). Ne pamtim da sam nekada u nekom tv formatu uživao više. Serija je uspela da na kostur primarne, svima dobro znane, priče nakalemi neku novu esenciju, koja ne da nije degradirala početni motiv, već ga je samo unapredila. Onako, generalno, koliko god ja voleo Dojlovo štivo, mišljenja sam da su i Bret i Benedikt prešišali i produbili književni lik (svaki na svoj način i u drugom smeru, tako da su poređenja nemoguća...)
Sada se nalazim na polovini Farga, i ako je sudeći po ovome što sam u prvih pet epizoda video, serija je na dobrom putu da sustigne film.