Serije: šta gledate, šta vam se svidelo?

Zavrsio sa trecom sezonom Lutera:

Luther-ad.jpg

Znatni upgrade u odnosu na drugu sezonu, koja je mozda i najslabija u celoj seriji (jedino me kraj odusevio i ona scena u kamionu).

Generalni utisak je da je ovo defintivno jedna od boljih novijih krimi serija.

Prve dve epizode treceg serijala su malo tanje, kao neka vrsta zahuktavanja, a onda poslednje dve razvaljuju.
Ova treca sezona je u rangu prve, mada mi je ipak prva mozda za nijansu bolja.

Ono sto Lutera cini specificnim, to je to "koketiranje" sa likovima i sa njihovim psiholoskim profilom.
Naime, svi likovi su prikazani i sa svojim vrlinama i manama, sa svojom svetlom i tamnom stranom, pocev od Lutera, zatim Riplija, pa sve do negativaca u seriji. By the way, negativci u ovoj seriji su jako vesto kreirani, svaki je poseban i upecatljiv.

Recimo, imamo lik onog vigilantea, koji na pocetku biva donekle simpatican, jer se obracunava sa nepravdom i kaznjava kriminalce koji su izigrali pravdu, ali kako vreme odmice, sve vise se otkriva njegova prava strana, a to je zelja za paznjom javnosti, zelja da bude heroj.
Dakle, likovi su od samog starta dvosmisleni (pocev od Alis) i zato su jako intrigantni, sto daje dodatni smek seriji.

I ovoj sezoni imamo neke fenomalne obrte, sto drzi dinamiku serije, ali je mozda Kros malo i preterao u nekim situacijama.
Moram reci i da je Idris Elba sjajan glumac i da mu je u ovoj seriji dat neophodan prostor da izdominira svakim kadrom.

Sve u svemu, ja izuzetno zadovoljan i cekam taj film koji je najavljen.
A suska se i da ce Alis mozda dobiti neku posebnu seriju, u kojoj bi se malo detaljnije razradio njen lik ;)

999398_642474882431894_1789420908_n.jpg

Poslednja izmena:
Reci mi da li tokom ostalih sezona on crkava od kancera, al' nikako da crkne?
Prva sezona mi deluje kao šarada za mlađu tinejdžersku populaciju..... i ne vidim da priča može da ima neki značajniji obrt i razvoj (možda grešim).

Ne, kako to obicno biva, oseca se solidno nakon prvog kruga hemoterapije. Kancer se vraca u poslednjoj sezoni koja se upravo prikazuje.

Serija je o propasti dobrog coveka koji je gurnut preko ivice i postaje sve vece zlo kako serija dalje odmice. Tako da ne znam kakav obrt ocekujes.

Ne, kako to obicno biva, oseca se solidno nakon prvog kruga hemoterapije. Kancer se vraca u poslednjoj sezoni koja se upravo prikazuje.

Serija je o propasti dobrog coveka koji je gurnut preko ivice i postaje sve vece zlo kako serija dalje odmice. Tako da ne znam kakav obrt ocekujes.

pa čovek se samogurnuo. pošto svi vole da zauzimaju neku perspektivu iz realnog života, u realnom životu koliko ljudi se odlučuje kad sazna da ima ozbiljnu bolest da se bavi kriminalitetom i tobože obezbedi svoje?
u početku serija je zabavna upravo zbog te groteske, kako tunjavi i uplašeni voleter pokušava da pliva u ulozi opasnog kriminalca... stavrno sam se smejao prvim epizodama... scena sa kadom - haha - neprocenjivo, mislim off, ali neprocenjivo... e onda u suštini sve kreće da se vrti u sitnim okvirima što se ne primećuje kad se gleda ovako na kilo... na momemtan sam mislio da će ovi da naprave imperiju i neko toalno ludilo na širem planu... ono se je.bataju sa onim crnjom i slično...
otprilike da je dovoljno ko u španskoj seriji sagledati prvih nekoliko i poslednjih nekoliko... čisto ako te kopka "jel se uzimaju na kraju" tj. šta je pisac hteo da kaže :D

pa čovek se samogurnuo. pošto svi vole da zauzimaju neku perspektivu iz realnog života, u realnom životu koliko ljudi se odlučuje kad sazna da ima ozbiljnu bolest da se bavi kriminalitetom i tobože obezbedi svoje?
u početku serija je zabavna upravo zbog te groteske, kako tunjavi i uplašeni voleter pokušava da pliva u ulozi opasnog kriminalca... stavrno sam se smejao prvim epizodama... scena sa kadom - haha - neprocenjivo, mislim off, ali neprocenjivo... e onda u suštini sve kreće da se vrti u sitnim okvirima što se ne primećuje kad se gleda ovako na kilo... na momemtan sam mislio da će ovi da naprave imperiju i neko toalno ludilo na širem planu... ono se je.bataju sa onim crnjom i slično...
otprilike da je dovoljno ko u španskoj seriji sagledati prvih nekoliko i poslednjih nekoliko... čisto ako te kopka "jel se uzimaju na kraju" tj. šta je pisac hteo da kaže :D

Nije on poceo da se bavi kriminalom da obezbedi svoje, nego da plati lecenje za sebe, a ovo je ono kao usput, kao neka zamisljena izlazna cifra Ali sto bi rekao Chris Rea - That golden bridge is just around the bend. A tu je i mnogo drugih razloga zbog cega je prsao. Ali to je Amerika, tamo imas milione ljudi u zatvoru, to su milioni motiva za bavljenje kriminalom. A vec sam pominjao onaj nas slucaj iz Srbije, odakle su cak mislim uzeli ideju. Zbog cega je taj nas cuveni doktor genije za hemiju poceo da se bavi kriminalom, to niko do danas nije objasnio, sta mu je to trebalo.

Ovo.
Upravo sam danas razmisljao gledajuci poslednju epizodu,kako sam mogao preskociti 3 sezone pre ove i opet ne propustiti nista..

E nije, ovde grešiš.
Skoro sam odgledao seriju i još mi je u svežem sećanju.
On u početku uopšte nije hteo da ide na lečenje, smatrao je to pespotrebnim i uzaludnim mrcvarenjem koje će na kraju dovesti do istog ishoda.
Nema ljutiš, čisto komentar.

Ja sam davno gledao prvu sezonu. Ali koliko se secam nije hteo da ide zato sto nema para, a to mu je bio samo izgovor pred porodicom. Kao sto mu je i ta cifra za porodicu samo izgovor...

Ova posl sezona Dextera mi nije bas nesto. Michael C Hall glumi lose, ali mi najvise smetaju dijalozi - ne znam ko ih pise ali kao da pojma nema kako to da radi.

Trenutno mi je omiljena serija definitivno The Newsroom. Pretposlednja epizoda je bila savrsenstvo (s02e05), morala sam da je pogledam odmah 2x. Ali naravno dobra je i poslednja. :)

Sinoc sam skontala da se nastavlja Breaking Bad. Ok je, nisam odusevljena, mada rano je jos se nista ne desava. Fali mi Mike, meni je on uvek bio omiljeni.

Ova posl sezona Dextera mi nije bas nesto. Michael C Hall glumi lose, ali mi najvise smetaju dijalozi - ne znam ko ih pise ali kao da pojma nema kako to da radi.

Trenutno mi je omiljena serija definitivno The Newsroom. Pretposlednja epizoda je bila savrsenstvo (s02e05), morala sam da je pogledam odmah 2x. Ali naravno dobra je i poslednja. :)

Sinoc sam skontala da se nastavlja Breaking Bad. Ok je, nisam odusevljena, mada rano je jos se nista ne desava. Fali mi Mike, meni je on uvek bio omiljeni.
Odgledao sam 5 epizoda 8.sezone.

Nije loša, bolja od prošle, smaračke/glupe sezone.

Dijalozi su prosek, kakvih ima, veruj mi da ovi dijalozi kod Dextera ne smetaju prosečnom gledaocu, koji i ne vidi nikakav iseci/nalepi motiv. Jbg, meni je kul dokle god Deks ubiva na mrtvo ime.:mrgreen:

Back