Ovo je bilo ludilo od serije... pre 30 godina : ) Ali to je serija o klincima...
Verano azul
http://www.imdb.com/title/tt0077094/
![]()
Vidi ovo
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Spanish_television_series
e, hvala, to sam tražio

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ovo je bilo ludilo od serije... pre 30 godina : ) Ali to je serija o klincima...
Verano azul
![]()
Vidi ovo

Mislim da sam ovo gledala kao mala... deda mi je malo poznat... je l tu ima neki debeli klinac koga zovu "Pirana"?Ovo je bilo ludilo od serije... pre 30 godina : ) Ali to je serija o klincima...
Verano azul
![]()
Vidi ovo
Mislim da sam ovo gledala kao mala... deda mi je malo poznat... je l tu ima neki debeli klinac koga zovu "Pirana"?

Skoro sam poceo da gledam La femme Nikita, seriju koju je 90-tih TV Pink emitovao do iznemoglosti. Onako, sta ja znam, nije lose, ali ipak, vreme ju je pregazilo.
Izgubila je bitku protiv modernih akcionih serija, narocito protiv Prison Break-a i 24.
Kad sam video SAMCRO ocekivao sam da gledas SOA, kad ono Nikita, 24, Prison Break...![]()
Honduras... da te obavestim, dao sam shansu Wire, da ne ispadne da sam tvrdoglav, i evo jedva se dovukoh do kraja 3-ce epizode... ovo ne moz' da se gleda, za nekog ko je odrastao na Homicide-u & Oz-u... ovo je presporo, dijalozi su spori... radnja jednosomerna... u Homicide, si svaku epizodu imao novi case, novo ubistvo za crack it down... zivopisni likovi, dijalozi zivi, kamera koja se stalno krece, vrti... ovo je prestaticno...
... evo konsultovao sam i godfather-a.... Gentleman, three words - Tempo... Tempo ... Tempo!
Pozvratila sam se seriji zbog koje sam u djetinjstvu imala traume-Sivom Domu
razmisljala sam da napisem neku dubokoumnu analizu i to ,ali neka uradi to neko ko je pametniji...ja cu samo ovako da ispiskaram nesto sa vrha jezika...
smiejsno je sto se ovakva serija nije ni u Americi davala tada ,a ni posle (jedino freaks and geeks, ali to ide na komicnu notu)...cak mi ni lecic nije smetao, ova uloga mu je legla kao rukavica...malo mi je u pocetku bio problem sto samo nagomilava likove koji nisu nesto bitni,ali na kraju se sve to lijepo zaokruzi. scenario jep erfektan, nema praznog hoda, sve ima nekog smisla, realne situacije 9mada mislim da je tada bilo mnogo gore nego sto je priakzano) , o likovima ne saznajemo preko nekih pateticnih monologa, nego treba ukljuciti sve vijuge, detalji su u pitanju...nekako u pocetku sve djeluje mnogo razbacano, ali odradjeno je perfektno zapravo...
pitam se sta se desilo sa ovim glumcima...neki od njih su sad potpuni anonimusi (debos,kec) , a neki su iritantni bez granica ...ovdje su odlicni(kojo,branko vidakovic i mima karadzic,...sa njegovim "na, na")...ni djevojke nisu lose, svaka na svoj nacin...tek su one potpuno nestale...
I ne mogu da se 'otmem ' utisku da su ovi iz doma mnogo normalnija nego djeca danas i da se mnogo vise zajebavaju zapravo al na cool nacin (Dok se sve ne raspadne)......sada se na svakom koraku nalazi po jedan Sojka(zoran cvijanovic,maestralno)...
i veterani da podupru...janketic koji je svuda isti , ali meni je on ok, nikolic u svom laid back maniru i bata zivotinja koji pozira svoju citavu karijeru,al mi ovdje nije smetao...ipak je to legenda...
Za kraj,naravno...Zarko Lausevic...mislim da u svakom liku koji je odigrao ima dio njega. intezitet sa kojim on glumi je nevjerovatan. potpuna moderna gluma, koju nasi glumci ja mislim nikada nece skapirati...Silja kao pravi antiheroj, "the atoner" ekipe...scena izmedju njega i Crnog ) je fantasticna...jedan hoce da se sredi,ali mu raspali sistem ne dozvoljava, a drugog sistem pokusava da sredi, koji ga je i unistio,ali on to ne zeli/ne moze ...Meni je ovo na nivou Homicidea,samo da nisu malo razvodnili kraj...10/10

na kraju kellerman i Pemblton bacaju novcic ko ce da ga slomi ...ispadne Kellerman, Pemblton popizdi naravno
...i sad prica mike sa osumnjicenim , pedofilom, piromanom sta vec ne , opusteno skroz...o psu, o njegovom psu koji je poginuo na mjestu zlocina,smiju sejuju nje mi je bilo zao, al ne kad umre nego kad joj lolika baci ono kuce kroz prozro
moram da priznam da je Frank dominirao u "boxu" ...dobra je ona epizoda kad nisu u odeljenju nego u nekoj banci, pa moraju da vrse interrogation u sefu, pa frank popizdi.
dobre su one gdje guest starruje Robin Williams,ubijena mu je zena i Kay preko sujevjerja rijesi slucaj...sjajan last shot Kay kako odlazi i njenog pistolja...homicide i metonimija...simbolika...amazing. i kad onoga gurne lik ispod voza iz cistog sadizma valjda i traze njegovu djevojku po gradu da bi joj se izvinio jer je bio jerkass...ta je valjda u dva dijela.al svaki put kad gledam,druga mi je fejvorit
.
momenat iz "Fire"- jure piromana i pomaze im Kellerman iz paljevina ili kako se vec to zovena kraju kellerman i Pemblton bacaju novcic ko ce da ga slomi ...ispadne Kellerman, Pemblton popizdi naravno
...i sad prica mike sa osumnjicenim , pedofilom, piromanom sta vec ne , opusteno skroz...o psu, o njegovom psu koji je poginuo na mjestu zlocina,smiju se
K : Why did you kill the dog?
I didn't know it was there.
Class.ne mogu da nadjem na yt
...E, sad, dok sam malo švrljao po ovoj temi i video postove o Homicide, koja je po meni najbolja serija ikad snimljena, naložio sam se i stavio jena downlooad. Nisam je gledao od srednje škole. Samo ne znam kako će biti vremena za te silne epizode, ali šta da se radi...

)poceo sam i ja wire(3 epizode), i nisam ni ja odusevljen.. humor ko humor i nije nesto, nit su dijalozi prezanimljivi, ali ono sto mi stvarno ide na k.... su psovke.. u svakoj recenici, svakog masnog americkog detektiva ima po jedno fakin', madafaker, fak ju... toliko psovki u zivotu nisam sreo (u nekom filmu il seriji)
.... to je zato sto je homicide pustan na drzavnoj tv, gde ne sme da bude psovanja, a ovo je radio HBO, koji je kablovska televizija... pa su se opustili , i ovo je stvarno preterano sto se tice psovanja i sve to zivcira...
...