Serije: šta gledate, šta vam se svidelo?

Ne slažem se za paradu , ne doživljavam ga antisrpski uopšte, ali ima jasnu poruku da treba da se opraštaju različitosti zarad ljubavi, prijateljstva i pre svega ljudskosti, ne znam ja sam ga tako doživela :)

A za seriju montevideo slažem se skroz ali sam je navela pod filmove oba dela su stvarno vrhunska, odavno nije nešto bolje snimljeno ovde, a zaboravila sam da napišem još za jagodiće volim tako malo neke napete sa malo krimi elemenata i moj rođak sa sela isto jako dobra i nju sam zaboravila...
A recimo ima ona serija ''Gorki plodovi'' kao nju su kritičari ocenili kao da ima veliku umetničku vrednost ali meni se ni malo ne sviđa ali baaaaš ni malo , ne vidim poentu , mnogo je crna, nema svetle tačke baš onako bljak :thumbdown:

E da za strane serije još da napomenem da sam svojevremeno Čari ooobožavala, a ne znam ko nije :D

Montevideo je slab utisak ako samo gledas film jer je mnogo stvari preskoceno.

Ponavljam jos jednom.Tema su serije.I 3 najbolje serije ikada snimljene su Vratice se rode,Montevideo sve 3 sezone i Moj rodjak sa sela.

Ima dobrih stranih serija ali nijedna strana ne moze da se poredi sa ove 3 domace.

Gorki plodovi se slazem da je glupost.Smece najobicnije.Na primer Sva ta ravnica i Jagodici su institucija za Gorke plodove koji veze nemaju.

A sto se tice filmove toplo ti preporucujem da umesto tog antisrpskog smeca od filma(inace ta Parada je i bez politicke pozadine i sama po sebi glupost od filma a opet i da nije glupost a jeste ne bi moglo a da se ne obrati paznju na politicku pozadinu gde se bivsi OVK i ustasa predstavljaju za pozitivne likove pa treba pitati one kojima je OVK izvadio organe bez anestezije,zapalio kuce na Kosovu pobio decu,zene,majke oceve i muzeve da li je njima to uredu ili mozda treba pitati isto to samo za ustasu onih 700 000 srpskih zena,dece i staraca koji su udrugom svetskom ratu poklani u Jasenovcu kojima su izvadjene oci,koji su nabijani na kolac samo zato sto su Srbi i 90ih takodje su isto to radile ustase i isto umesto da se u filmu pljuje po Natasi Kandic i slicnim zlotvorima oni pljuju na Obraz..)...........
Znaci preporucujem ti da umesto te parade uzmes i odgledas domaci film SINOVCI

Poslednja izmena:
odgledah novu epizodu hanibala
ljudi, ovo fetisiziranje slow motion-a, i jakih tamnih boja je izgubilo mjeru vec odavno, ali u novoj sezoni dotice neke nove granice besmislenosti..
scenario, ne da moze da stane na stranici, nego i ne postoji.. sve u svemu PU
PU
PU

- - - - - - - - - -

inace
ne znam kako ljudima padne na pamet da snimaju seriju ciji je temelj vizuelno perverziranje..

trenutno gledam Wentworth http://www.imdb.com/title/tt2433738/
wentworthprison_s1_ep1_17.jpg

ova tetovirana im je glavna badass...
inače je deo scenarija napisala izvesna Lara Radulović, a glumi i neka Katrina Milošević (što nije čudno za Australiju)
kome ne smeta aussie akcent, a voli temu zatvora, pa još ženskog, a nije komendija kao Orange is the new black, eto zanimacije.
ps. i da, u pitanju je rimejk neke serije Prisoner sa kraja 70-ih i iz 80-ih

Montevideo je slab utisak ako samo gledas film jer je mnogo stvari preskoceno.

Ponavljam jos jednom.Tema su serije.I 3 najbolje serije ikada snimljene su Vratice se rode,Montevideo sve 3 sezone i Moj rodjak sa sela.

Ima dobrih stranih serija ali nijedna strana ne moze da se poredi sa ove 3 domace.

Gorki plodovi se slazem da je glupost.Smece najobicnije.Na primer Sva ta ravnica i Jagodici su institucija za Gorke plodove koji veze nemaju.

A sto se tice filmove toplo ti preporucujem da umesto tog antisrpskog smeca od filma(inace ta Parada je i bez politicke pozadine i sama po sebi glupost od filma a opet i da nije glupost a jeste ne bi moglo a da se ne obrati paznju na politicku pozadinu gde se bivsi OVK i ustasa predstavljaju za pozitivne likove pa treba pitati one kojima je OVK izvadio organe bez anestezije,zapalio kuce na Kosovu pobio decu,zene,majke oceve i muzeve da li je njima to uredu ili mozda treba pitati isto to samo za ustasu onih 700 000 srpskih zena,dece i staraca koji su udrugom svetskom ratu poklani u Jasenovcu kojima su izvadjene oci,koji su nabijani na kolac samo zato sto su Srbi i 90ih takodje su isto to radile ustase i isto umesto da se u filmu pljuje po Natasi Kandic i slicnim zlotvorima oni pljuju na Obraz..)...........
Znaci preporucujem ti da umesto te parade uzmes i odgledas domaci film SINOVCI

Drzi se ti Kasandre!

Iako je tema sta nam se svidelo, ja cu da napisem sta mi se nije svidelo, tacnije sta me je razocaralo Wayward Pines :( Koliko god su mi prve tri-cetiri epizode zaintrigirale da vidim sta ce dalje da se desi, tako me je peta totalno razocarala... Pa sve su objasnili :rida: Uopste nemam potrebu da gledam dalje...

Ja sam počeo da gledam i već posle prve dve epizode nisam oduševljen :D
Neki miks Stivena Kinga i one serije Persons Unknown (ako je neko gledao).

Totalno bezlično, usiljeno, tipičan produkt za širu publiku koja se loži na twistove i cliffhangere, a da pri tome ne obraća pažnju na sam sadržaj.

Daću foru još par epizoda, ali sam blizu toga da odustanem od daljeg praćenja...

ljudi, ovo fetisiziranje slow motion-a, i jakih tamnih boja je izgubilo mjeru vec odavno, ali u novoj sezoni dotice neke nove granice besmislenosti..
PU
PU

- - - - - - - - - -

inace
ne znam kako ljudima padne na pamet da snimaju seriju ciji je temelj vizuelno perverziranje..

Uhuh, i zaboravio sam da u junu izlazi Hanibal. Al' dobro, tri epizode su se nagomilale, sad mogu da ih bindž vočujem.

Čitao sam da se se valjda autor knjige po kojoj je rađen WP ložio na Linča i Tvin Piks.
E sad, ne znam koliko se serija i knjiga razlikuju, ali ova serija je miljama daleko od Tvin Piksa, iako pokušava da je kopira u nekim detaljima.

Mnogo je to usiljeno, kažem, preskače se sa jednog detalja na drugi, nema fluidnosti između događaja.
Sve se radi samo da bi se držala pažnja gledalaca nekim tvistom i bukvalno se gazi preko svake logike.

Ipak, vredi gledati zbog Melise Leo, koja apsolutno caruje...

Ja sam se ovih dana trovao serijom "Jonathan Strange & Mr Norrell" paralelna istorijska linija smeštena pred kraj napoleonskih ratova, postoji epizoda u kojoj se prikazuje bitka kod Vaterloa. U Englesku se vraća davno izgubljena magija kroz dva čarobnjaka, jel Džonatana Strejndža i gospon Norela.

zkxxKkd.jpg

Serija kreće polako, ali vrlo brzo podivlja. Norel je staloženi učenjak koji godinama proučava magiju i ne rizikuje sa neispitanim tehnikama, Strejndž je mlad i naložen i smatra da tek treba da se otkrije pun potencijal čarolije. Serija se izgleda simbolično bavi nekim problemima vezanim za Englesku koji su meni prilično strani, što me nije sprečilo da uživam u ludoj vožnji.

PU
PU

- - - - - - - - - -

inace

U pravu si. 3 epizode nove sezone i jednu dobro osvetljenu scenu ne videh, bolje radio-dramu da gledam.

Mene gluma nešto nije impresionirala i malo mi je too much da svi budu tako sjebani.
Videćemo kako će dalje da se razvija...

iskreno ne znam sta je danas too much...
gledam dokumentarac o pravom slucaju u luizijani na kojem se zasniva prva sezona i vidim da su silovali jednogodisnju bebu.. eto toliko
sto se mene tice sto crnje to bolje... u onom egzistencijalnom, aka block out, smislu
- - - - - - - - - -

U pravu si. 3 epizode nove sezone i jednu dobro osvetljenu scenu ne videh, bolje radio-dramu da gledam.

evo izgleda ce da pauziraju, 4. sezona ce biti na cekanju, ili se nece ni snimati...
steta, imala je potencijala ova serija, trebalo je harmonizovati scenario, halucinacije i slow motione :D

Poslednja izmena:
Sta mislite o 1 ep 2. sezone True detective...naisla sam na clanak gde je ispljuvana skoro svaka scena.

Napisah na drugoj temi.

True Detective - zbrda zdola, nije mi uverljivo da je u seriji radnja smestena u Kaliforniju, a svi glumci su iz Engleske, Irske i Kanade. Samo Vaughn i Morse su iz USA. To mi je onako bzvze. Ima par dobrih scena sa Rachel - kad uhvati sestru na poslu i kad kao sherifica urucuje resenje o oduzimanju kuce zbog duga (tamo to rade sherifi i policija, a ne obicni postari kao kod nas), a vlasnica ih napenali u stilu je l' ima policija pametnija posla. Farel je uglavnom neka imitacija Mekkonahija iz prve sezone. Na kraju su ih spojili na foru Most/Tunel serija...

Nije toliko lose koliko je sve vec vidjeno...

Napisah na drugoj temi.

True Detective - zbrda zdola, nije mi uverljivo da je u seriji radnja smestena u Kaliforniju, a svi glumci su iz Engleske, Irske i Kanade. Samo Vaughn i Morse su iz USA. To mi je onako bzvze. Ima par dobrih scena sa Rachel - kad uhvati sestru na poslu i kad kao sherifica urucuje resenje o oduzimanju kuce zbog duga (tamo to rade sherifi i policija, a ne obicni postari kao kod nas), a vlasnica ih napenali u stilu je l' ima policija pametnija posla. Farel je uglavnom neka imitacija Mekkonahija iz prve sezone. Na kraju su ih spojili na foru Most/Tunel serija...

Nije toliko lose koliko je sve vec vidjeno...

Meni se svidelo..ok je,jedino mi je glupo sto joj je onaj ludak cale.Efektan kraj prve epizode,tada je sve pocelo ;) Onaj Paul ce ispasti tezak psiho.

Back