Serije: šta gledate, šta vam se svidelo?

Besprekorna mini-serija, HBO me uvek oduševi.

2142igz.jpg

Guaranu imam al nemam "lisicu" !
Mora neko i torente da posecuje ...sta bi rekla jedna druga "lisica"* ako bi sve bilo legalno i ako bismo se tek tako povinovali :P !!!

*
guy-fawkes-mask1.jpg
Mislio sam na Fox TV...Nešto su mi ''mršave'' epizode...Mada je i ono ranije bilo i preterano brzina odvijanja događaja i non stop stres akcija pucnjava, kasapljenje, izdaja, razbijeno staklo, požari...Adrenalinska bomba...

Gnusam se serija za rulju.
Zato mi sugerisite ovde neku dobru seriju . KVALITETNU.
Necu da tracim vreme na bizarne cirkusijade i parade besmisla .

Ne zanima me psihopatologija gledalastva ispoljena u gledanju krvi i uzasa.

Zanima me UMETNOST,u ovom slucaju filmska ( u pravom smislu te reci) a ne besmislano komadanje leseva kako bi se nahranile niske zivotinjske strasti.

Umetnicko delo cini smisao a ne bezglavo pucanje ili potmulo rezanje poput divlje zveri.

Ukoliko znate seriju u tom smislu, bilo bi fino da je preporucite.

Od domacih Vruc vetar, ubedljivo po kvalitetu ispred svih, uvek i za sva vremena.

Sopranovi od stranih visoko na prvom mestu, Breaking Bad nije u tom rangu ali je u samom vrhu, od starijih kultnih Dosije X i Twin Peaks (uz Miami Vice Theme by Jan Hammer jedna mi od najdrazih muzickih podloga u serijama ). Zicu jos nisam gledao, a ima ih jos na uzem spisku (Oz, Six Feet Under...). Od humoristickih Its Always Sunny in Philadelphia, Arrested Development i onaj spanski kvalitet Aquí no hay quien viva nad kojim se B92 premijerno izivljavao promenama termina posle svakih 5 epizoda.

Zanima me UMETNOST,u ovom slucaju filmska ( u pravom smislu te reci) a ne besmislano komadanje leseva kako bi se nahranile niske zivotinjske strasti.

Umetnicko delo cini smisao a ne bezglavo pucanje ili potmulo rezanje poput divlje zveri.

Njaaooo Milanče, aj ti nama nešto izsugeriši, prosvetli nas leba ti. :lol: Aj, daj neku umetnost, bre! :rtfm: :zcepanje:

Pa neko religijsko sranje, naravno, sta bi drugo Gruzanin smatrao kvalitetnom umetnoscu? Dajte mu nesto sto moze da ga priblizi njegovom Bogu, i on srecan.

Seljoberu jesam li ti preporucio Haus of kards?

Treba li i da gledam umesto tebe?

Da ti napomenem da ne treba da se uzivis u glavnu ulogu,jer kako si glup , cini mi se da hoces.

Poslednja izmena:

- - - - - - - - - -

Seljoberu jesam li ti preporucio Haus of kards?

Treba li i da gledam umesto tebe?

Da ti napomenem da ne treba da se uzivis u glavnu ulogu,jer kako si glup , cini mi se da hoces.

**** si mu vuke :mrgreen:

Uh, ovako nisam preterani fan serija, tbh. Nervira me to što moram da čekam na epizode, previše. Ili što muzu pare, pa serija postane krš.
Ložila sam se na TBBT, do četvrte sezone, postalo je shit kasnije.
Za sada TWD i Breaking bad, jer koliko god bile popularne, fantastične su serije. GoT ne gotivim nešto preterano, ali je i to odlična serija.

Ma zasto ne reci da je GoT debelo precenjena serija. Popularnost je dobrim delom stecena zahvaljujuci eksplicitnim scenama, nije sigurno neoriginalnom radnjom i plitkim likovima. Dzofri je zao jer je nastao incestom a glupacica Sansa ceo zivot ceka da mu radja sinove i nije shvatila o kakvom degenu se radi. S jedne strane, sve izgleda prenapucano, zaebano do koske, muskarci su do yaya krvozedni, smrt vreba na sve strane, kao i gomila kurvi... a s druge se nekoliko puta preskacu scene masovnih borbi. Kad se to radi u necemu sto tezi da bude epski spektakl, onda ne pomazu ni sve sise i dupeta ovog sveta. Delovi sa onom kalisi su najdosadniji a i uvodna spica je smaracka. Sve u svemu: skupo, ali plitko i cesto dosadno.

Ma zasto ne reci da je GoT debelo precenjena serija. Popularnost je dobrim delom stecena zahvaljujuci eksplicitnim scenama, nije sigurno neoriginalnom radnjom i plitkim likovima. Dzofri je zao jer je nastao incestom a glupacica Sansa ceo zivot ceka da mu radja sinove i nije shvatila o kakvom degenu se radi. S jedne strane, sve izgleda prenapucano, zaebano do koske, muskarci su do yaya krvozedni, smrt vreba na sve strane, kao i gomila kurvi... a s druge se nekoliko puta preskacu scene masovnih borbi. Kad se to radi u necemu sto tezi da bude epski spektakl, onda ne pomazu ni sve sise i dupeta ovog sveta. Delovi sa onom kalisi su najdosadniji a i uvodna spica je smaracka. Sve u svemu: skupo, ali plitko i cesto dosadno.

Ja sam oduvek obožavala sapunice, pa eto... :mrgreen:

Back