Seria A (Italija) 2019/2020

Ko osvaja prvenstvo ?

  • Juventus

    glasova: 1 50,0%
  • Inter

    glasova: 0 0,0%
  • Napoli

    glasova: 0 0,0%
  • Milan

    glasova: 0 0,0%
  • Roma

    glasova: 0 0,0%
  • Neko drugi...

    glasova: 1 50,0%

  • Ukupno glasova
    2
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nova promena trenera u Seriji A!

Urugvajski fudbalski stručnjak Dijego Lopez novi je trener Breše, saopštio je danas italijanski klub.

Lopez u Brešu dolazi kao slobodan agent, a naslediće Eugenia Korinija. On je otpušten drugi put ove sezone, posle nezadovoljavajućih rezultata.

Korini je bio otpušten u novembru, da bi već narednog meseca bio vraćen na mesto stručnog štaba italijanskog kluba, pošto njegova zamena Fabio Groso nije ispunio očekivanja.

Ipak, klub je danas zahvalio Koriniju na dosadašnjoj saradnji.

Kako je najavljeno, Lopez će već danas imati prvi trening sa svojim novim timom.

Breša se trenutno nalazi na 19. poziciji na tabeli Serije A, sa 15 bodova u dosadašnjem delu sezone.
 
Promašaji Lacija, Verona se izvukla!

Lacio je dočekao Veronu u okviru 17. kola Serije A, a pobednika nije bilo, završeno je 0:0.

Pokazivala je Verona da će biti veoma tvrd orah u ovom meču, ali je ponovo sve zavisilo od Lacija koji se nije proslavio u napadu. Imobile je promašio prvu šansu, potom je Alberto propustio dve šanse što je bilo uvod u dešavanja u drugom poluvremenu koja nisu bila mnogo drugačija.

Darko Lazović je pretio na drugoj strani, a Alberto ponovo u šansi, ovoga puta se stativa isprečila.

Do kraja još jedna šansa Imobilea, ali je ostalo bez golova.

Sergej Milinković-Savić je odigrao 90 minuta na jednoj, a Darko Lazović na drugoj strani.
 
Sjajne vesti za "Rosonere" pred veliki derbi, ima li dobrih vesti i za Kontea?

1581117514178.png


Kako prenose italijanski mediji, otklonjena je i poslednja dilema, Zlatan Ibrahimović će predvoditi napad Milana u derbiju Madonine.

Susret između Intera i Milana zakazan je za nedelju (deveti februar) od 20:45h, Ibra je zbog povrede bio pod znakom pitanja, trenirao je poslednjih dana odvojeno od ekipe, ali je sada otkriveno da je to radio kako bi se što bolje fizički pripremio za predstojeći duel.

Od sutra će nastaviti normalno da trenira sa timom, pa je sasvim sigurno da će na terenu biti od prvog minuta, pretpostavlja se sa Rafaelom Leaom u tandemu, Ante Rebić će kako stoje stvari ponovo dobiti ulogu džokera, koju je u poslednje vreme sjajno obavljao.

Što se tiče Intera, domaćina predstojećeg milanskog derbija, Antonio Konte ima ozbiljan problem, jer je Samir Handanovič povređen.

On ima bol u zglobu i prelom prste na desnoj šaci, propustio je meč sa Udinezeom, a prve prognoze su bile da će propustiti i derbi Madonine.

Ipak, Italijani javljaju da Handanovič ima veliku želju da brani u gradskom derbiju i da postoji šansa da će stajati među stativama.

Rizik je naravno da se povreda pogorša, pa bi u tom slučaju Handanovič morao pod nož, što bi značilo i značajnu dužu pauzu za Slovenca.

Čini se da je to nepotreban rizik, pa se ipak očekuje da na golu "Neroazura" u nedelju vidimo Padelija, koji je branio i protiv Udinezea.
 
Serija A - Mihino pojačanje iz snova srušilo Romu na "Olimpiku"!

Bolonja upisala treći trijumf zaredom posle sjajnog meča na "Olimpiku" gde smo videli pet golova. Musa Berou predvodio goste sa dva gola i asistencijom (3:2).

Bolonja je krenula bez respekta, Rikardo Orsolini koristi sjajnu asistenciju Beroua i donosi prednost gostima u šesnaestom minutu igre. Prednost Mihajlovićevog tima je trajala tek nešto više od pet minuta, Densvil nespretno reaguje na centaršut Kolarova i sprovodi loptu u svoju mrežu za 1:1.

Ipak januarsko pojačanje Musa Berou beleži svoj drugi gol za svoj novi tim i vraća Bolonji vođstvo u 26. minutu. Palasio je imao priliku pred pauzu da poveća vođstvo, ali golman Rome odlično reaguje.

Ali Musa Berou nastavlja svoj teror. Ofanzivac upisuje novi gol u 52. minutu, Pau Lopez nije mogao da reaguje - 52. minut 3:1 za Bolonju.

Nadu domaćima vraća Miktarijan, šut glavom u 73. minutu smanjuje na 3:2. Ubrzo zatim je imao Džeko odličnu priliku, ali bez izjednačenja. Samo koji sekund posle prilike Bosanca Kristante dobija direktan crveni karton za grub prekršaj.
 
Čudesni slučaj Josipa Iličića, grad obožava, klub teroriše gde ih vidi! Razlog je osveta!

Josip Iličić nikada nije uspeo da stekne poštovanje navijača Fiorentine. Nije ni igrao kako se očekivalo od njega, ali je ponovo onaj stari odlaskom u Atalantu. I ne prestaje da se sveti "Ljubičastima". U grad je zaljubljen, kupio je kuću u Firenci, ali klub ne voli, odbacili su ga.

Dao im je gol u kupu u januaru, ali to nije bilo dovoljno, Fiorentina je izbacila Atalantu, bilo je mnogo polemika, Slovenac je ućutkivao "Franki", odgovorili su mu uvredama, a na meti je bio i Gasperini trener ekipe iz Bergama zbog pritužbi na suđenje.

Ovaj meč koji otvara kolo italijanskog šampionata je jedna vrsta regionalnog derbija, uvek je napeto kada igraju ovi timovi, ali Atalanta je poslednjih godina ispred Fiorentine. Gasperini želi pobedu u Bergamu, nije imao puno sreće protiv Toskanaca u karijeri, retko je pobeđivao, ali je više od polovine mečeva, čak 12 od 20 završio remijem.

Ali, vratimo se malo Iličiću.

On bukvalno teroriše Firentince. Od kada je otišao, dao im je gol ove sezone i u kupu i u prvenstvu gde je bilo 2:2. Prošle sezone je jedan meč presedeo na klupi, ali je dao gol u pobedi od 3:1‚u šampionatu. I prošle godine dva tima su igrala u kupu, bilo je 3:3, a Slovenac je dao gol i imao dve sistencije u tom meču.

Dakle "Bestia nera", ili "crna zver" kako kažu Italijani za Fiorentinu.

U Firenci tenzija i zbog prošlonedeljnog poraza u Torinu za koji tvrde da je krivac sudija Paska koji je svirao dva penala, zbog izjava su kažnjeni predsednik Komiso i njegova desna ruke Džo Barone. Danas se na Frankiju očekuje pun stadion, neprijateljski doček, dva gradonačelnika sedeće zajedno, pokušati da relaksiraju situaciju, u Firenci su pozvali navijače da ne vređaju Gasperinija s obzirom na dešavanja u kupu. Iličić će biti na meti uvreda, to je sigurno, ali šta ako ga samo iznerviraju?

U tim domaćina se vraća Bleki Milenković, na klupi će biti Vlahović.
 
Atalanta posle 27 godina slavila u Firenci!

Fudbaleri Atalante pobedili su u Firenci ekipu Fiorentine rezultatom 2:1 (0:1), posle velikog preokreta u 23. kolu Serije A.

Fiorentina je bolje otvorila meč i do vođstva došla u 32. minutu kada je Federiko Kijeza raspalio po lopti sa preko 20 metara i pogodio za 1:0.
Ipak, tim iz Bergama se nije predavao, nastavio je da napada i u drugom delu igre zasluženo je došao do preokreta.

Na startu drugog dela, Zapata se našao na pravom mestu posle pravovremenog dubinskog pasa i povratne lopte za 1:1.

Igrao se 72. minut kada je Malinovski uputio precizan i snažan udarac sa skoro 25 metara, a nemoćan je bio golman Dragovski.

Fiorentini nije pomogao ni Dušan Vlahović koji je već na poluvremenu zamenio Kutronea, dok je Nikola Milenković opet odigrao čitav meč za "ljubičaste".

Atalanta je ovim trijumfom zadržala četvrtu poziciju na tabeli sa 42 boda, tri više od Rome, dok je Fiorentina ostala na 14. poziciji sa 25.
 
Ronaldov gol za istoriju, a onda košmar za Juve na ''Bentegodiju''!

Neočekivani kiks Juventusa!

Aktuelni šampion i lider na tabeli poražen je večeras na ''Bentegodiju'', gde je domaća Verona posle preokreta u finišu meča slavila sa 2:1!

Tako će u nedelju Inter protiv Milana i Lacio protiv Parme moći da u slučaju trijumfa šampionsku trku učine superzanimljivom.


Prvo poluvreme je završeno bez golova, ali je bilo uzbuđenja na obe strane.

Verona je prva pripretila u 11. minutu preko Faraonija, kada je Ščešnji odlično reagovao, a uzvratio je Daglas Kosta devet minuta kasnije, kada je prečka spasila domaćina.

Već u 21. minutu mreža Juventusa se prvi put zatresla na ovoj utakmici, ali posle konsultacija sa VAR sobom, sudija Davide Masa nije priznao pogodak Maraša Kumbule. Razlog - ofsajd.

Do kraja poluvremena i Kristijano Ronaldo je imao odličnu priliku, ali ovoga puta stativa je bila saveznik ekipe Verone.

Ono što je tada propustio, Ronaldo je nadoknadio u 65. minutu meča. Betankur ga je sa centra igrališta odlično proigrao kroz sredinu, Portugalac je protutnjao u kazneni prostor domaćina, prevario svog čuvara i potom poslao precizan udarac u mrežu golmana Marka Silvestrija - 0:1.

Ovaj Ronaldov gol ulazi u istoriju Juventusa, jer je postao prvi igrač Juventusa koji je postizao golove u deset uzastopnih mečeva u Seriji A!

Mnogi su pomislili da je tada Juventus prelomio meč u svoju korist, ali od tog trenutka sve se promenilo u korist Verone!

Igrao se 76. minut, konfuzija u odbrani Juventusa, Borini se prošetao kroz kazneni prostor i iskosa sa leve strane savladao Šćešnjija - 1:1!

Deset minuta kasnije potpuni preokret - Bonućija je lopta pogodila u ruku u kaznenom prostoru Juventusa i posle još jedne konsultacije sa VAR-om, sudija je pokazao na belu tačku.

Siguran realizator jedanaesterca bio je Pacini, koji donosi ogromna tri boda ekipi Verone - 2:1!

Nravno, do kraja pritisak gostiju, ali bez rezultata, veliko slavlje ekipe Verone, u čijim je redovima 80 minuta odigrao i naš Darko Lazović.
 
Lacio sprema žalbu, vezista igrao za dva tima u istom kolu!

Kako prenosi "Sport Mediaset", Lacio razmatra ulaganje žalbe zbog činjenice da je vezista Valentin Ejserik odigrao dva meča u 17. kolu italijanskog šampionata.

Naime, on je najpre u decembru nosio dres Fiorentine protiv Rome, proveo je doduše samo sedam minuta na terenu.

Minule srede je bio na terenu u dresu Helas Verona protiv Lacija na "Olimpiku", ali je problem u tome što je i ovo bio duel 17. kola, naknadno odigran zbog činjenice da je Lacio morao da preskoči regularan termin zbog obaveza u Superkupu Italije u Dohi, koji su i osvojili.

Utakmica između "Nebeskoplavih" i tima iz Verone okončana je bez golova, iz Lacija navodno razmatraju da li da ulože žalbu, ali advokat rimskog kluba je izjavio da to najverovatnije neće učiniti, već da jednostavno žele da skrenu pažnju na ovu situaciju, kako bi u potpunosti bilo razjašnjeno da li je tako nešto dozvoljeno.

Teško je poverovati da bi i u slučaju žalbe uspeli nešto da izvuku iz cele priče, ali je ova situacija svakako veoma interesantna, videćemo šta će reći iz saveza i lige.
 
Sasuolo slavio posle preokreta i to u nadoknadi

Fudbaleri Sasuola nastavili su sjajni niz pošto su danas u gostima pobedili Spal rezultatom 2:1 i to posle preokreta i u nadoknadi vremena.

Spal je poveo golom Bonifacija u 23. minutu i rezultatom 1:0 otišlo se na odmor.

Sasuolo je zaigrao bolje u drugom delu ulaskom Defrela, a do izjednačenja je došao u 65. minutu, kada je Kaputo bio siguran izvođač sa bele tačke.

I onda, u nadoknadi vremena, potpuni preokret, Berardi je asistent, a Boga strelac za novu veliku pobedu Sasuola.

Spal je ostao u problemu i u zoni ispadanja kao poslednjeplasirani tim na tabeli sa 15 bodova, koliko doduše ima i Breša, dok je Sasuolo skočio na 12. poziciju sa 29 bodova.
 
Serija A - Popodne u znaku ''davljenika'', novo razočaranje u Napulju!

Taman kada smo pomislili da će se Napoli vratiti u gornji deo tabele posle pobeda nad Juventusom i Sampdorijom, tim Đenara Gatuza je danas ponovo razočarao.

Na svom terenu je poražen od ''davljenika'' Lećea sa 3:2, što mu je deveti poraz od početka sezone i ostao je na 11. poziciji.

Doduše, Leće je u prošlom kolu protiv Torina pokazao da je u usponu forme, a danas je to i potvrdio. Trijumf gostiju najavio je Lapadula, vodećim golom u 29. minutu, a na odgovor Napolitanaca se čekalo do uvodnih minuta drugog poluvremena, kada je Milik izjednačio na 1:1.

Međutim, Lapadula u 61. minutu postiže svoj drugi gol, a onda u 82. Mankosu prelepim projektilom sa tridesetak metara iz slobodnog udarca donosi dva gola prednosti gostima - 1:3.

Kakvu-takvu nadu Napoliju da može da izbegne poraz vratio je Kaljehon u 90. minutu, ali nije bilo dovoljno vremena da domaći stignu do još jednog pogotka.

Važnu pobedu u borbi za opstanak ostvarila je i Đenova, u duelu sa Kaljarijem.

Čovek odluke bio je Goran Pandev u 43. minutu, kada je postigao jedini gol na ovoj utakmici. Kaljari je najbliži izjednačenju u nadoknadi vremena, kada je Rađa Naingolan sa dvadesetak metara raspalio po lopti, ali je prečka spasila goste.

Ipak, zahvaljujući pobedi Lećea u Napulju, Đenova je i dalje ''ispod crte'' kada je borba za opstanak u pitanju.

Breša je na svom terenu bila na pragu pobede protiv Udinezea, ali gosti su u samom finišu uspeli da stignu do boda.

Brepu je u vođstvo doveo Bisoli u 81. minutu, a izjednačio je De Pol u trećem minutu nadoknade vremena.
 
Lacio želi, Lacio može - na bod od Juventusa!

1581349620251.png

Fudbaleri Lacija pobedili su u gostima ekipu Parme rezultatom 1:0 (1:0) i tako ostali u trci za titulu.

Jedini pogodak i ispostaviće se - trenutak odluke, dogodio se u finišu prvog dela igre. Tačnije, u 41. minutu kada se Saisedo našao na pravom mestu posle centaršuta sa desne strane, i nakon loše reakcije defanzivaca Parme, lako pogodio mrežu.

Daleko od toga da je Parma bila bezopasna, naprotiv, u 56. minutu istakao se Strakoša neverovatno intervencijom posle pokušaja Đanluke Kaprarija.

Lacio je uzvratio 15 minuta kasnije, Ćiro Imobile je izgradio poziciju za šut, ali je lopta završila preko gola.

I za kraj, Matija Sprokati je imao poslednju priliku, ponovo domaći šutiraju pored gola, a Rimljani nose sva tri boda.

Lacio je sada na samo bod od Juventusa, a i dva iznad Intera, koji "dočekuje" Milan u velikom derbiju. Parma
 
Odavno nije bilo zanimljivije, trka za "Skudeto", Juventusov raspored najbolji, ali ima problem!

Možda je još rano, ali ulazimo u odlučujućih par meseci sezone. Već krajem ovog meseca neke bi stvari mogle da budu jasnije, Inter i Juventus su na čelnim pozicijama na tabeli, Lacio ima bod manje, ali nema obaveza osim šampionata.

Juventus će igrati u Ligi šampiona, Inter u LE, jasno Konte će sve podrediti osvajanju titule.

Naredne nedelje gledaćemo veliki derbi, Inter će gostovati Laciju, dok bi Juve sudar direktnih rivala mogao da iskoristi pošto čeka Brešu kod kuće. Zatim šampion putuje u Feraru gde je zaustavljen prošle sezone, Lacio će na noge Đenovi, dok je Inter favorit protiv Sampforije.

Onda će Juve igrati protiv Liona, Inter dočekati Ludogorec, "nera-azuri" mogu da odmaraju ekipu, Juventus ne, jer nas odmah posle tih evropskih duela čeka derbi prvenstva, Juventus dočekuje Inter, Lacio Mihinu Bolonju. Dakle, Inter će u februaru gostovati i Laciju i Juventusu, stavari bi mogle da bude jasnije.

Do kraja šampionata raspored je od 27. kola sledeći:

Juve gostuje u Bolonji, čeka Leće, ide na "Marasi" Đenovi, čeka Torino u gradskom derbiju, gostuje Milanu, domaćin je Atalanti, pa posle gostovanja Sasuolu igra protiv Lacija kod kuće.

U zadnja četiri kola, idu u Udine, čekaju Sampdoriju, gostuju Kaljariju i u poslednjem kolu dočekuju Romu.

Lako je reći da imaju značajno bolji raspored od rivala, naime uz sva gostovanja direktnim konkurentima, Inter mora u Parmu, Veronu, Feraru, zatim ide i na noge Romi, Đenovi, a čeka Napoli kod kuće i onda poslednjeg dana sezone ih čeka Inter.

Raspored Lacija je lakši, mada i oni moraju u Torino protiv Juventusa, u Napulj poslednje kolo, čekaju Milan, gostuju Torinu i Atalanti.

Juve ima najbolji raspored, ali pred važne mečeve igraće Ligu šampiona, kao i završnicu kupa, i Inter je na tri fronta, a Lacio će moći samo da se posveti prvenstvu.

Ali, i tu postoji "caka", Juve ima mnogo više igrača na raspolaganju nego Lacio, pa i Inter. Ipak, ova trka bi mogla da bude zanimljivija nego što bi bilo ko očekivao.
 
Doveo ih iz Serije C do Serije A, pa danas dobio otkaz

Rukovodstvo Spala je odluku o smeni Sempličija donelo nakon poraza od Sasuola, što je bio 16. poraz tog tima u 23 kola.

Ubrzo je stigla i potvrda da će Sempličija na klupi zameniti Luiđi di Bjađo.

Leonardo Sempliči je SPAL preuzeo decembra 2014. godine kada je taj klub još bio u Seriji C.

Prvo ga je 2016. vodio do Serije B posle 23 godine, a već naredne godine i u Seriju A, posle 49 godina.

Ipak, od danas će Luiđi di Bjađo, nekadašnji selektor mlade reprezentacije Italije, imati težak zadatak da obezbedi opstanak.
 
Žervinju sve oprošteno

Fudbaler iz Obale Slonovače ponovo u timu.

Žervinju sve oprošteno

Foto: EPA-EFE/FABIO MURRU

Žervinjo je poput Maradone u Parmi, jer mu je i ova glupost oproštena.

Krajem januara, Žervinjo je nestao na četiri dana, što nikog nije iznenadilo, pošto se zna da ima problema sa poštovanjem discipline i da često želi da menja sredinu.

Spekulisalo se da Žervinjo želi za većim novcem da ode kod Ćavija u Al-Sad, ali da su pregovori propali, pa se napadač vratio u Parmu.

U klubu su odlučili da mu oproste takav potez, ali tek nakon što se Žervinjo svima izvinio - treneru D'Aversi i celokupnom timu.

Očekuje se da Žervinjo bude u sastavu u narednoj utakmici u nedelju kada Parma gostuje Sasuolu.
 
Skudeto neizvestan, a "kapokanoniere" - Da li Ronaldo ima šanse?

Za sada posle 23 odigranih kola Serija A ima dva poravnata tima na mestu lidera.

Inter i Juventus imaju po 54 osvojenih bodova, ali tu je i odlični Lacio sa samo bodom manje. "Nebesko-plavi" u svojim redovima imaju neverovatnog Ćira Imobilea.

Glavni napadač je prvi strelac Serije A sa 25 postignutih golova, međutim "probuđeni" Ronaldo je tu. Iako Portugalac ima pet golova manje, Ronaldo ima formu od 0.94 golova po meču.

ciro imobile


Portugalac je postigao gol u deset utakmica zaredom. Kladionice daju kvotu 1.25 za Ćira, dok je na Ronalda kvota 3.5. Inter takođe ima svog igrača u top tri, tu je Lukaku sa 17 golova, ali njemu se daju dosta manje šansi da osvoji titulu najboljeg strelca.

Da li će neki od igrača i objediniti titule?
 
Bufon čeka unuke!

Đanluiđi Bufon je bio najbolji igrač Juventusa u remiju protiv Milana u kupu. Imao je nekoliko fantastičnih odbrana, na kraju je slabi Juve izvukao dobrih 1:1 na "San Siru" pred revanš na "Alijancu".

Legendarni golman je Milano napustio sa dresom Kristijana Maldinija, sina Paola Maldinija.

"Imam dresove Maldinija oca i sina, Kjeze oca i sina, u kolekciji su mi i Žorž Vea i njegov sin, Turam i njegov sin", kaže Bufon.

Šta je sledeće?

"Očekujem da uzmem dresove i njihovih unuka", nasmejao je Italiju 42-godišnji golman koji ne namerava da se oprosti ni ove sezone.

Doduše, kako brani, sigurno i ne bi trebalo da pomišlja na povlačenje.

 
Serija A - Sjajni Leće vezao i treću u nizu!

U okviru 24. kola italijanskog šampioata, Leće je ugostio Spal, domaćin je slavio sa 2:1 (1:0) i tako vezao treću pobedu u nizu.

Poveli su u 41. minutu, dobili su penal nakon prekršaja Bonifazija, precizan je sa kreča bio Mankozu.

Sa 1:0 se otišlo na odmor, na samom startu nastavka gosti dolaze do poravnanja.

Igrao se 48. minut kada se Petanja upisao u listu strelaca nakon kornera Valdifiorija sa desne strane.

Ipak, domaćin stiže do novog vođstva u 66. minutu, Mankozu je pronašao Mejera na desnoj strani, ovaj je probio odbranu rivala i vratio prednost Lećeu preciznim šutem.

Strefeca je u 79. minutu imao dobru priliku da poravna rezultat, ali je Vigorito odlično intervenisao.

Do kraja nije bilo promene rezultata, treća vezana pobeda Lećea.
 
Velika promena u Seriji A, tiče se video tehnologije!

Kako je i zvanično objavljeno od strane Asocijacije italijanskih sudija, od naredne sezone će Serija A koristiti tzv. "centralizovanu" VAR sobu.

Tačnije, u Koverćijanu će biti sedište za VAR, odakle će se pratiti svi mečevi, što znači da VAR ekipe neće biti na stadionima tokom odigravanja utakmica.

Takav model koristi se u Bundesligi, a koristio se i na Svetskom prvenstvo i na Apeninima veruju da je ovo naredni korak ka osavršavanju ove tehnologije.

Postoji mogućnost i da se u glavnoj VAR sobi objasni donošenje određene odluke, ukoliko bude bilo potrebe za tako nešto, a VAR će i dalje raditi po istom principu, samo što "video asistenti" neće biti prisutni na stadionu, već će iz "centralne sobe" raditi utakmice.

Videćemo da li će ovo popraviti situaciju, mnogo je žalbi na novotariju iz FIFA, Arsen Venger je spreman da preduzme potrebne korake kako bi unapredio video tehnologiju, više OVDE.
 
Serija A - Gatuzo u pauzi probudio igrače, Napoli za pet minuta okrenuo Brešu i slavio!

Fudbaleri Napolija nastavili su sa dobrim rezultatima u poslednje vreme.


Serija A - Igrači Bolonje naučili od Mihe, nema predaje do poslednjeg zvižduka!

Bolonja se spasila u poslednjim minutima.


Serija A - Ronaldo je nezaustavljiv, Juve strepeo protiv fenjeraša, ali ipak slavio!

Aktuelni šampion je gostovao u Ferari u 25. kolu italijanskog šampionata.


Serija A - Rebić džabe nastavio seriju, "rosoneri" će grmeti na sudiju!

Srpski tandem izvukao remi protiv Milana.


Serija A - Lacio strepeo, ali ipak slavio u Đenovi, Marušić kao Hulk!

Reprezentativac Crne Gore načeo "Grifone" u uvodnim minutima i to na sjajan način.
 
Korona virus zaustavio Seriju A!

Izbijanje epidemije Korona virusa je odložilo čak tri utakmice Serije A.

Premijer Đuzepe Konte doneo je tu odluku nakon 79 slučaja potvrđenog virusa u Lombardiji. Odložen je meč između Intera i Sampdorije, kao i dueli Atalante protiv Sasuola, i gostovanje Kaljarija u Veroni.

"Vlada radi na hitnim merama na suzbijanju i suprotstavljanju virusu", saopštili su ministar sporta Vićenco Spadafora i predsednik Olimpijskog Komiteta Đovani Malago u zajedničkom pismu objavljenom noćas.

Igraće se u Đenovi gde gostuje Lacio, na programu su dueli Torina i Parme, kao i susret u Rimu između Rome i Lećea.
 
Gol i asistencija za Kolarova, "poker" Rome!

Fudbaleri Rome pobedili su na svom Olimpiku ekipu Lećea rezultatom 4:0 (2:0) u 25. kolu Serije A.

Kapiten naše reprezentacije Aleksandar Kolarov postigao je pogodak za kraj, u 80. minutu, a prethodno je kao na tacni proigrao i Džeka za 3:0. Treba istaći da su prethodno Edin Džeko i Henrik Mhitarjan upisali po gol i asistenciju, tako da je danas baš bilo raspoloženih u Fonsekinom timu.

Već u 13. minutu, Jermen je proigrao Čengiza Undera, koji je načeo mrežu Lećea za 1:0.

Do kraja poluvremena, Roma je uspela da postigne još jedan pogodak, Džeko je maestralno proigrao Mkitarjana, a ovaj pogađa prvi ugao 2:0, što je i rezultat prvog dela.

U nastavku, na scenu je stupio Aleksandar Kolarov, koji je najpre u 69. minutu pronašao Džeka u petercu, a napadač iz BiH je iz drugog pokušaja pogodio mrežu za 3:0.

I onda, za kraj, u 80. minutu, novajlija iz Barselone, Karles Perez, lepo ostavlja loptu Kolarovu, koji u punom trku gađa u prvi ugao za konačnih 4:0.

Roma je sada prišla četvrtoplasiranoj Atalanti na tri boda zaostatka, ali tim iz Bergama ima i meč manje, dok je Leće ostao na tri boda iznad Đenove, koja je prva ispod crte.
 
Italija "zatvorila" sve tribine, Juve najveći "gubitnik"!

Koronavirus zatvara tribine na Apeninima!

To je konačna odluka Vlade Italije koja je podržala predlog Saveza da se utakmice Serije A, ali i one u Evropi, igraju bez prisustva navijača.

Na severu Italije broj zaraženih koronavirusom raste iz dana u dan i eventualni veći skupovi na stadionima nisu preporučljivi.

Najveću "štetu" u ovom slučaju, doživeće Juventus, koji u nedelju dočekuje Inter u velikom derbiju, a svakako da bi ekipi Mauricija Sarija bilo znatno lakše uz prisustvo svojih navijača.

Utakmice u Ligi Evrope u četvrtak, Inter - Ludogorec, a potom i celo kolo u Seriji A, igraće se pred praznim tribinama.

Srećom, Juventus u Ligi šampiona gostuje Lionu u sredu, a do revanša za tri nedelje će gotovo sigurno biti sve ponovo bezbedno.

Podsetimo, za vikend je iz ovog razloga odloženo četiri utakmice na severu Italije...

Očekuje se da do kraja dana u ponedeljak, ova odluka bude i zvanična, tako da će se sve utakmice u Italiji u narednim danima igrati bez prisustva navijača.
 
Zvanično - Derbi bez navijača!

Više nema nikakve dileme, veliki derbi italijanskog šampionata biće odigran bez gledalaca. Posle izbijanja epidemije virusa Korona, neki mečevi su odlagani prošlog vikenda, narednog će se na severu Italije igrati bez navijača.

"Derbi Italije" biće tužan na praznom "Alijancu", ali to je kolateralna šteta. Zvanično, nema ulaznica za meč, navijači će biti obeštećeni, a odluku je potvrdio i italijanski ministar sporta Spadafora.

Uz to, Inter će u četvrtak igrati bez navijača protiv Ludogoreca, a ljudi na tribinama neće biti u Udinama gde gostuje Fiorentina, u duelu Sasuola i Breše, Parme i SPAL-a, Milana i Đenove.

Ostaje da se vidi đta že biti sa utakmicama u Rimu, Napulju, Lećeu i na Sardiniji.

Dakle, "Derbi Italije" bez navijača, obradovaće odluka Inter, a u Juventusu kažu da je bolje bilo da se sve odloži, no, CONI tvrdi da bi to ugrozilo regularnost takmičenja.

I Inter će u četvrtak protiv Ludogoreca igrati pred praznim tribinama.
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top