Seria A (Italija) 2019/2020

Ko osvaja prvenstvo ?

  • Juventus

    glasova: 1 50,0%
  • Inter

    glasova: 0 0,0%
  • Napoli

    glasova: 0 0,0%
  • Milan

    glasova: 0 0,0%
  • Roma

    glasova: 0 0,0%
  • Neko drugi...

    glasova: 1 50,0%

  • Ukupno glasova
    2
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Serija A - Napoli na kolenima, Vlahović "ugasio" Vezuv!

"Ljubičasti" slavili sa 2:0 na "San Paolu", treći poraz zaredom Gatuzovih momaka u prvenstvu.

Gosti su odmah zapretili preko Kastrovilija, uzvratio je Milik, ali je Dragovski bio oprezan. U 20. minutu imamo manji zastoj, konsultovan je VAR, delovalo je kao igranje rukom igrača Napolija u svom šesnaestercu, ali ništa od penala.

Šest minuta posle toga sjajna akcija "ljubičastih", Kijeza pogađa za 1:0 na asistenciju Benasija.

Zapretili su ubrzo Zelinski i Kaljehon, ali bez uspeha. Kod gostiju Kutrone postiže gol, ali je pogodak ubrzo poništen zbog ofsajda.

Lorenco Insinje je najaktivniji posle pauze, ali njegov šut u 52. minutu završava na stativi. Kijeza nastavlja da preti, ali je ovog puta Ospina bio spreman.

Dušan Vlahović ulazi na teren u 66. minutu, samo osam minuta kasnije srpski internacionalac upisuje novi gol. Lirola mu dodaje loptu sa desnog krila, sve ostalo je delo snalažljivog napadača koji udvostručuje vođstvo Fiorentine u 74. minutu igre.

Napolitanci nisu uspeli da stignu do utešnog gola.

Nikola Milenković je sačuvao svoju mrežu i odigrao ceo meč, Vlahović upisuje gol iako je na terenu bio od 66. minuta kada je zamenio Kutronea.
 
Serija A - "Vučica" slavila u Đenovi

Fudbaleri Rome slavili su na "Luiđi Ferarisu" u Đenovi protiv "Grifona" rezultatom 1:3 (1:2).

Igrao se šest minut kada su stigli do prednosti, odlična lopta Klajverta sa desne strane, Under je samo zakačio i poslao u mrežu Đenove za 0:1.

U finišu prvog dela gosti stižzu i do dva gola prednosti, autogol je postigao Biraski.

Ipak, samo minuta kasnije, iskusni Goran Pandev daje nadu domaćinu, sjajan pas Šenea pretvorio je lukavo u pogodak za 1:2.

Sa tim rezultatom se otišlo na odmor, da bi u 75. minutu Džeko vratio dva gola prednosti Rimljanima, odličan pas Pelegrinija, izbio je Bosanac sam pred golmana Đenove i lako ga matirao za 1:3.

Do kraja nije bilo izglednijih prilika, Roma je sačuvala prednost i upisala pobedu.

Rimljani su, makar na kratko, preskočili Atalantu i sada su četvrti sa 38 bodova, ekipa iz Bergama ima tri manje i utakmicu manje.

Đenova pretposlednja, doživeli su 12. poraz u sezoni i imaju samo 14 bodova.

Aleksandar Kolarov danas nije nastupio u dresu Rome, odrađivao je suspenziju zbog kartona, sa druge strane je Ivan Radovanović presedeo čitav meč na klupi "Grifona".
 
Serija A - Ronaldo u neverovatnoj formi, Juve na +4!

Juventus savladao neugodnu Parmu sa 2:1, blistao Kristijano Ronaldo sa dva gola.

"Stara dama" je imala inicijativu od samog početak, najagilniji je bio upravo Portugalac. Ronaldo je imao odličnu šansu posle kornera na polovini prvog dela igre, ali lopta odlazi preko prečke.

Juventus ipak odlazi sa prednošću na poluvreme, Ronaldo uz dosta sreće postiže svoj prvi gol na večerašnjoj utakmici, igrao se 43. minut.

U nastavku "mlekari" kreću ofanzivnije te stižu do izjednačenja preko "džokera" Kornelijusa, Danac postiže gol glavom posle kornera za 1:1 u 55. minutu. Radost je trajala dosta kratko.

Ronaldo svojim drugim golom posle samo tri minuta vraća prednost Juventusu, asistencija se piše Dibali.

Pripretio je i Iguain, ali i Matia Sproćati sa druge strane, ali De Liht dobro interveniše.

Ronaldo je želeo i het-trik, ali Portugalac u par navrata bez sreće.
 
Serija A - Šok u Bergamu, Atalanta prosula prednost, "fenjeraš" odneo bodove!

Fudbaleri Spala napravili su veliko iznenađenje pošto su u Bergamu savladali Atalantu rezultatom 2:1 u okviru 20. kola italijanske Serije A.

Sve je krenulo po planu domaće ekipe koja je povela u 16. minutu kada je Josip Iličić lepim udarcem petom savladao Sportijela nakon asistencije Zapate po levoj strani.

Zapretio je i sam Zapata sredinom prvog poluvremena, u finišu je odgovorio na drugoj strani Petanja, ali promene rezultata do odlaska na odmor nije bilo.

Usledio je totalni preokret u drugom poluvremenu, Andrea Petanja je prvo u 54. minutu doneo izjednačenje, da bi šest minuta kasnije Matija Valoti sjajnom minijaturom na ivici kaznenog prostora doneo prednost ekipi iz Ferare.

Pokušala je "boginja" do kraja meča da izbegne poraz, pretila preko Pašalića, Zapate, potom i De Rona, ali "fenjeraš" je izdržao nalete Atalante i ostvario veoma bitnu pobedu u borbi za opstanak.
 
Serija A - Nije teško pogoditi ko je MVP!

Serija A je od ove sezone ponovo počela da dodeljuje nagrade za igrača meseca.

Tako je za najboljeg igrača januara proglašen napadač Juventusa Kristijano Ronaldo.

Portugalac je u prvom mesecu 2020. godine upisao četiri nastupa u Seriji A, postigao je čak sedam golova i upisao jednu asistenciju, Juve je upisao tri trijumfa i poraz od Napolija u minulom kolu.

Zaista sjajan mesec za Portugalca, kojem će nagrada biti dodeljena drugog februara pred meč sa Fiorentinom na "Alijanc stadionu" u Torinu.

 
Serija A - Mihina Bolonja slavila posle preokreta!

Fudbaleri Bolonje slavili su protiv Breše na svom stadionu sa 2:1 (1:1), ali tek nakon prokreta.

Već u 12. minutu problem za Sinišu Mihajlovića, povredio se Sansone, na teren je morao novajlija Musa Berou.

Gosti dolaze do prednosti u 36. minutu, Mbaje je skrivio jedanaesterac, koji u gol pretvara Toregrosa.

Ipak, samo sedam minuta kasnije, domaćin stiže do izjednačenja preko Orsolinija, Mbaje se iskupio asistencijom.

Otišlo se na odmor sa 1:1, da bi tek u 89. minutu Bolonja stigla do preokreta, lopta je prošla kroz ceo šesnaesterac, na kraju je stigla do Banija, koji je ugurao u mrežu Breše, 2:1.

Izdržao je domaćin do kraja susreta, pa su upisali pobedu.

Mihini puleni su sada deveti na tabeli sa 30 bodova, Breša je poslednja sa duplo manje.
 
Serija A - Drama na Sardiniji, Parma do boda u poslednjim sekundama!

Fudbaleri Kaljarija su ponovo razočarali, imali su vođstvo u dva navrata protiv "Mlekadžija", ali je Parma u poslednjim sekundama izvukla bod, na kraju 2:2 (1:1).

Poveli su u 19. minutu, Simeone je ubacio jednu prizemnu loptu sa desne strane, na nju je natrčao Žoao Pedro, koji je sa prve stative smešta u mrežu "Mlekadžija" za 1:0.

Gosti ipak dolaze do izjednačenja u 42. minutu, centaršut Brugmana sa desne strane, lopta odlazi na dalju stativu, a odatle je u mrežu Kaljarija pakuje Kucka.

Sa 1:1 se otišlo na odmor, da bi nakon nešto manje od 10 minuta igre u nastavku domaćin dobio priliku da povede sa kreča, Žoao Pedro je preuzeo odgovornost, ali je pogodio desnu stativu.

Ipak, samo minut kasnije, odlična akcija domaćina, Luka Pelegrini ubacuje loptu sa leve strane pred gol rivala, na daljoj stativi je bio Ćolito Simeone, koji vraća prednost Kaljariju.

Kaljari je mogao da uveća prednost u 79. minutu, ali je Kolombi uspeo da ukroti pokušaj Simeonea u situaciji jedan na jedan, da bi u finišu Jasmin Kurtić propustio priliku da poravna, tukao je neprecizno iz dobre pozicije.

A onda, peti minuta nadoknade, centaršut Kurtića i gol Kornelijusa glavom za 2:2!
 
Roma razočarala u Ređo Emiliji, Đuričić jedan od heroja!

Roma je ponovo razočarala svoje navijače.

Sasuolo je danas bio bolji rival od Rimljana sa 4:2 (3:0) u utakmici koja je obilovala šansama na obe strane, pa i golovima kojih smo videli čak šest.

Vrlo brzo je Roma bila u nokdaunu. Federiko Kaputo je sa dva gola doneo prednost Sasuolu nakon sjajnih akcija, a prvi gol je nešto što će se prepričavati zbog proklizavanja Manćinija kojeg je pomenuti fudbaler domaćih varkom izbacio iz igre, pa je kasnije pogodio mrežu.

Drugi gol je usledio u 16. minutu, da bi na ogromnih 3:0 povisio Filip Đuričić nakon dodavanja Berardija.

Svi su očekivali da se Roma trgne iz letargije i da proigra u nastavku, što se i desilo. Roma je igrala odlično, posebno nakon ulaska Peresa, a Edin Džeko je već u 55. minutu utakmice uspeo da postigne gol za 3:1. Kada je Lorenco Pelegrini dobio drugi žuti karton mislili smo da je to to, da će Roma ponovo izgubiti, ali je gost ovoga puta bio tvrd orah sa igračem manje.

Vereto je pogodio iz penala za 3:2, ali drama nije mnogo trajala pošto je Boga postavio konačnih 4:2 samo dva minuta kasnije, u 74. minutu. Bio je to fantastičan gol, sve je sam uradio ovaj fudbaler iako je imao Đuričića otvorenog u dobroj poziciji.
 
Ronaldo vežbao penale, na koti 50, Juve ubedljiv za +6!

Juventus je na matineu dočekao Fiorentinu, jasno, posle poraza u Napoliju, pobeda je bila moranja, na ruku šampionu išla je činjenica da su gosti došli oslabljeni, bez Blekija Milenkovića, Kaseresa, Kastrovilija...

Ali, Fiorentina se branila odlično, iako je Juventus imao loptu u posedu, Dragovski nije bio na iskušenjima. U stvari, najbolju šansu u prvom delu imao je Kjeza koji je petom sjajnom zahvatilo loptu i izvukao najbolje od Šćešnjog. U nastavku akcije Lirola koji je svojevremeno bio u vlasništvu Juventusa je probao bombom, ali Poljak opet brani.

Kako je prvo poluvreme odmicalo, sve veći pritisak Juventusa, imao je Pjanić priliku kada je loše zahvatio loptu, a onda nakon udarca Bosanca, Pecelju je lopta pogodila u ruku. Ona nije bila uz telo, sudija Paksva je konsultovao VAR, pokazao na belu tačku. Ronaldo ne greši, njegov 18 gol u šampionatu, na devet mečeva uzastopno je bio strelac, izjednačio lični rekord, ali i rekord Davida Trezegea.

U nastavku bolja igra Fiorentina koja se ohrabrila, vršila pritisak, par puta pripretila, Benasi je imao šansu. Juve je čekao da završi meč, Iguain je bio blizu gola, Dragovski odličan, a onda nakon solo prodora Bentankura, dolazi su sudara sa Ćekarinijem. Ponovo je Paksa konsultovao VAR i opet pokazao na belu tačku.

Bunili su se gosti, nije pomoglo, Ronaldo ponovo siguran, stavio je tačku, 2:0, sigurni, mada ne i impresivni Juventus je otišao na +6, sa utakmicom više u odnosu na Inter koji je sada pod pritiskom u Udinama večeras. Do kraja je bilo vremena za još jedan gol, De Lihtov za 3:0. Vratimo se Ronaldu, u neverovatnoj je formi, ovo je bio 50. pogodak za Juve u svim takmičenjima, za sezonu i po koliko je u klubu...
 
Lacio bez milosti, Milanu ne ide bez Ibre, ne pomaže igrač više, razočarala i Atalanta!

I, bilo je prilično efikasno.

Pogotovo se to odnosi na ekipu Lacija, koja je na svom terenu deklasirala SPAL sa 5:1 i bar nakratko se probila na drugo mesto na tabeli.


Sve je u Rimu bilo rešeno u prvom poluvremenu, kada je Lacio poveo sa 4:0, a po dva puta su mrežu gostiju tresli Ćiro Imobile i Felipe Kaisedo.

Posle trinaest minuta igre u nastavku, rezervista Adekanje se pobrinuo za ''petardu'', nedugo pošto je ušao u igru umesto Kaiseda, a poraz SPAL-a je koliko-toliko ublažio Misiroli u 65. minutu, za konačnih 5:1.

Naš Sergej Milinković-Savić je odigrao svih 90 minuta u pobedničkoj ekipi.

Za to vreme na ''San Siru'', Milan se bez gripoznog Zlatana Ibrahimovića mučio sa Veronom i na kraju je morao da se zadovolji samo bodom, i to sa igračem više u poslednjih 25 minuta utakmice.


Završeno je rezultatom 1:1, pa je Milan prekinuo seriju od tri pobede u nizu u Seriji A.

Faraoni je u 13. mintu doveo Veronu u vođstvo, a konačnih 1:1 postavio je Hakan Čalhanoglu, lepim golom iz slobodnog udarca na isteku prvih pola sata igre.

U 68. minutu Verona je ostala bez isključenog Amrabata, a najbolju priliku da iskoristi brojčanu prednost Milan je imao u nadoknadi vremena, kada je Kastiljeho sa nekih pet-šest metara pogodio stativu!

Darko Lazović je u ekipi Verone odigrao ceo meč.

Ni Atalanta nije uspela da iskoristi prednost igrača više, ali u duelu sa Đenovom, što je iznenađenje dana u Seriji A.


Ovaj meč je završen rezultatom 2:2, a sva četiri gola postignuta su u prvom poluvremenu.

Atalanta je povela u 13. minutu golom Toloija, usledio je preokret u režiji Krišita iz penala i Sanabrije, a Josip Iličić je u 35. minutu izjednačio na 2:2.

Očekivalo se još golova, posebno od domaćina do kraja meča, ali iako je Atalanta od 83. minuta imala igrača više zbog isključenja Behramija, Đenova je sačuvala 2:2 i osvojila neočekivani bod na teškom gostovanju.
 
Serija A - Tužni Torino, nakon "sedmice" od Atalante, primili "poker" u Lećeu!

Fudbaleri Torina su u minulom kolu Serije A izgubili kod kuće od Atalante rezultatom 0:7.

Danas su gostovali u Lećeu u okviru 22. kola, ekipa koja je do ove utakmice vezala sedam mečeva bez trijumfa je slavila sa 4:0 (2:0) protiv "Bikova".

Poveli su domaći igrači u 11. minutu, kratko izveden korner sa desne strane, Saponara uočava Dejolu na ivici kaznenog prostora, šalje mu sjajan pas, ovaj šutira iz prve i cepa mrežu Torina.

Samo osam minuta kasnije bilo je i 2:0, Barak je pokupio jedan odbitak i postigao vrlo efektan pogodak sa 10ak metara od gola rivala, bio je praktično neometan.

Otišlo se sa tim rezultatom na odmor, da bi nakon 20ak minuta igre u nastavku Leće poveo sa 3:0, još jedna "bomba", ovoga puta u režiji Falka.

Potpuna katastrofa Torina usledila je u 78. minutu, gosti prave prekršaj u svom kaznenom prostoru, a Đanluka Lapadula realizuje jedanaesterac za 4:0.

Do kraja nije bilo promene rezultata, još jedan težak poraz Torina, primili su 11 golova na poslednja dva susreta u Seriji A.

Sada su 12. na tabeli sa 27 bodova, Leće je prvi iznad crte sa osam bodova manje.
 
Serija A - Lukaku doneo bodove iz Udina!

Inter prekinuo seriju od tri uzastopna remija, Lukaku postigao dva gola za pobedu nad Udinezeom (0:2).

U prvo poluvremenu rivali maltene izjednačeni, deluje da su domaći imali konkretnije prilike, ali De Paul a zatim i Fofana ih ne koriste.
U nastavku meča dosta bolja igra Konteovih izabranika, Lukaku se probudio i postigao odličan gol za vođstvo u 64. minutu. Belgijanac koristi asistenciju Barele za 1:0.
Vesino promašuje odličnu šansu u 69. minutu, ali Inter vodi sa 2:0 samo dva minuta kasnije. Muso pravi faul u svom šesnaestercu, Lukaku sigurno upisuje svoj drugi gol na meču za 2:0.
Udineze je imao odlične šanse da brzo smanji svoj zaostatak, ali ponovo Fofana promašuje a zatim i Kevin Lasanja čiji šut završava tik pored stative.
Inter se vraća na drugo mesto, Juventus im beži tri boda.
 
Izabran trener godine u Seriji A, dve nagrade za Sinišu Mihajlovića!

Danas je u Koverćanu dodeljena nagrada za najboljeg italijanskog trenera, tačnije nagrađeni su najbolji u svim kategorijama.

Najbolji trener Serije A je Đanpjero Gasperini koji je sa Atalantom uspeo da izbori istorijski plasman u Ligu šampiona, pa je iskusni stručnjak odneo titulu ispred Siniše Mihajlovića, dok je treći bio Maks Alegri koji je prošlog proleća osvojio titulu i napustio Juventus.

Mihi je dodeljena specijalna nagrada za stvar koja je mnogo veća od fudbala, u njegovoj divovskoj borbi sa bolešću.

Neke od nagrada otišle su u ruke Fabiju Liveraniju najboljem treneru Serije B, u Seriji C je titulu odneo Fabio Kazerta, menadžer Juve Stabije. Najbolja u ženskoj konkurenciji je Beti Bavanjoli iz Rome, a u mlađim kategorijama je prvo mesto osvojio Roberto Samaden iz Intera.
 
Serija A - Kvaljarela rušio i umalo srušio Napoli, Deme i Mertens odneli bodove iz Đenove!

U 22. kolu italijanske Serije A, fudbaleri Napolija ostvarili su pobedu u Đenovi gde su savladali Sampdoriju rezultatom 4:2.

Gosti su meč otvorili na sjajan način, Napoli je poveo već u trećem minutu kada je Arkadijuš Milik glavom savladao Audera nakon centaršuta Zjelinskog.

Zapretio je na drugoj strani Kvaljarela, ali ubrzo je usledila nova radost za Napolitance.

Igrao se 16. minut kada se Elif Elmas našao na pravom mestu u pravo vreme nakon kornera sa desne strane i doneo novo vođstvo ekipi Đenara Gatuza.

I kada su svi mislili da je Napoli završio posao u Đenovi, usledila je "bomba" Fabija Kvaljarele.

Rođeni Napolitanac je zategao volej sa više od 20 metara i na fantastičan način savladao svoju voljenu ekipu u 26. minutu.

Vratila se Sampa od tog trenutka u potpunosti u meč, nastavila sa ofanzivom i u drugom poluvremenu, Gabijadini je uspeo da pogodi u 55. minutu, ali lep pogodak "makazicama" poništen je zbog prethodnog igranja rukom.

Spasa za Napoli nije bilo u 71. minutu kada je Kvaljarela oboren u protivničkom kaznenom rostoru, a Manolo Gabijadini nije imao milosti sa kreča dva minuta kasnije.

Trenutak odluke videli smo u 83. minutu kada je novajlija Dijego Deme postigao svoj prvenac pošto je lagano sproveo loptu u mrežu.

U poslednjim trenucima susreta, trijumf Napolija overio je Dris Mertens nakon velike greške Audera.
 
"Don" Kapelo se vraća iz penzije, na mesto najvećeg uspeha?

1580839113450.png


Izgleda da će Fabio Kapelo ponovo na posao. Iako je rekao da se penzionisao, "Don" bi mogao da se vrati na mesto uspeha. Naime, kako se priča, njega je kontaktirala grupa "Fridkin" koja će preuzeti Romu i razgovarali su o mestu direktora kluba. Jasno, proslavljeni trener bi bio spreman da uskoči ako Roma ne popravi rezultate i Fonseka izgubi posao.

Ljudi koji će kupiti klub od Palote, porodica Fridkin, planiraju velike organizacione promene, a ceh će platiti direktor Đanluka Petraki.

Klub nijednog trenutka neće dozvoliti, prema pisanju rimskim medija da prodaje najbolje igrača, i Pelegrini i povređeni Zaniolo ostaće stub tima, a Teksašani koji će biti novi vlasnici su dovoljno finansijski moćni da odole ponudama većih klubova, pa izvesno je, Romu čeka mirniji period...

Kapelo je sa Romom osvojio titulu početkom veka, tačnije to je jedina titula Rimljana u ovom stoleću, a pre toga Roma je bila šampion samo 1983. i na početku četrdesetih, pre nego što je Italija ušla u rat.

Kapelo smatra tu titulu svojim najvećim uspehom, iako je osvajao trofeje sa Milanom i Juventusom.
 
Novi otkaz u Seriji A, Macari je bivši!

1580839154359.png


Italijanski trener Valter Macari sporazumno je danas raskinuo ugovor sa fudbalskim klubom Torino.

Novi trener Torina biće Moreno Longo, saopštio je klub.

Torino je u poslednje dve utakmice primio 11 golova, u porazima od Atalante (0:7) i Lečea (0:4) i 12. je na tabeli posle tri vezana poraza.

"Predsednik Urbano Kairo i trener Valter Macari, posle detaljne analize trenutne situacije, odlučili su da završe profesionalnu saradnju", navodi se u saopštenju.

 
"Mlekari" bez milosti, Žervinjo u izolaciji!

Parma će protiv Lacija narednog vikenda, ali i u nastavku sezone igrati bez jednog od najboljih.

Klub je preneo preko zvaničnog sajta da će od sada ofanzivac trenirati zasebno, van svog tima.

Podsetimo Žervinjo je tokom januara dobio bogatu ponudu iz Katra, Al-Sad je bio zainteresovan za krilnog napadača, ali je tamošnji fudbalski savez zakasnio sa dokumentacijom što je ostavilo Afrikanca u Italiji.

Pre toga, tridesetdvogodišnjak je propustio tri treninga zaredom kako bi osigurao svoj odlazak.

Nekadašnji ofanzivac Rome i Arsenala ima ugovor do kraja juna 2022. godine. Ove sezone je na 18 utakmica zabeležio šest golova i tri asistencije.
 
Lukaku i Zlatan, u gradu može biti samo jedan

1580859164136.png


Fudbaler Intera Romelu Lukaku rekao je danas da je Zlatan Ibrahimović pravi šampion i da se raduje predstojećoj utakmici protiv Milana.

"Ibra je šampion, ja ga jako poštujem. U Mančesteru sam svakodnevno trenirao sa njim i to je za mene bilo sjajno. Biće lepo igrati protiv njega, on je veliki šampion i pravi profesionalac", rekao je Lukaku, prenose italijanski mediji.

Dvojica fudbalera igrala su zajedno u Mančester junajtedu, pre nego što je Ibrahimović prešao u Los Anđeles Galaksi, a sada se obojica nalaze u Italiji.

Belgijski fudbaler naveo je da je u tom periodu često dobijao savete od Šveđanina.

"Za mene je normalno da sve te stvari radi u 38. godini, on mnogo radi. Uvek me je savetovao kada smo igrali u Mančesteru", kazao je Lukaku.

Milan i Inter utakmicu 23. kola Serije A igraće u nedelju od 20.45 na stadionu Đuzepe Meaca.
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top