Senorita Maria kuća automobila za žene

da li biste kupili Auto u autokuci gde iskljucivo zene rade? ukljucujuci i servis?

 • Da naravno

  glasova: 1 33,3%
 • Nisam siguran , mozda

  glasova: 0 0,0%
 • Nema sanse

  glasova: 2 66,7%

 • Ukupno glasova
  3

Gospođetina 👑

Buduća legenda
Moderator
Poruka
33.962
Otvorena prva „kuća za žene“.24-godišnjakinja poslovni ekonomista osnovala je prvu nemačku prodavnicu automobila sa isključivo ženskom radnom snagom u blizini Berlina. Ženski profesionalizam treba da donese uspeh.

Sve je počelo dobronamernom provokacijom: „Da vidimo da li vi žene možete sami“, rekao je Zigfrid Erkner ćerki Mariji kada se požalila na dominaciju muškaraca u prodaji automobila. 24-godišnjakinja diplomac poslovne administracije zapravo nije želela da ide u ovu industriju.

Otac i brat Sven imaju nekoliko prodavnica automobila u istočnom Berlinu, ali sada im se probudila ambicija. Prihvatila je izazov i prošle jeseni osnovala prvu nemačku „kuću automobila za žene”. Osam žena u trgovini i radionicama vodi radnju u Henigsdorfu, severno od Berlina, bez ikakve muške podrške.Erkner je posao nazvao „Senorita Maria“.

Ime bi trebalo da ima zamah. Pošto ona prodaje automobile tipa "Seat", nešto špansko je bila dobra ideja i ona je sama senjorita. Činjenica da je proizvođač automobila odabrao plamenu crvenu kao boju kompanije je praktična. To znači da je prodajni prostor pun temperamenta i energije. Kao omaž ženstvenosti može se videti i dečija igraonica, kao i nekoliko ukrasnih ogledala koja inače nedostaju u auto kućama i posteri sa elegantnim ženskim profilima i bez vozila.

Ali to je kraj referenci na žensku komponentu Erknerovog poslovanja. Profesionalizam treba da donese uspeh, a ne seksipil."Rad u ženskom timu ne čini nikakvu razliku. Na kraju krajeva, radite isti posao", kaže Franziska Fengler, 19-godišnja automehaničar pripravnik u "Senorita Maria".

Dokle god auto radi, nikoga nije briga da li su ga popravljali muškarci ili žene. Fizički, posao mogu da obavljaju i žene. Ako je potrebno, sva tri mehaničara su se uključila zajedno.Zaposlenica u prodaji Charline Nikdorf takođe vidi prednosti. „Ne morate da se dokazujete svaki dan kao kod muškaraca“, kaže 19-godišnjakinja, „a mušterije su opuštenije“.

Ako nešto odmah nije uspelo, pokazali su strpljenje. Mladi šef ima sedam zaposlenih. Erkner je zadovoljan uspehom u prvih nekoliko meseci. Nije mogla da iskoristi bonus za otkazivanje jer je kasno stigla, ali to joj ne smeta. "Bonus bi stvorio lažan utisak o prodaji. Tako da realno znam gde smo", kaže ona puna optimizma.

„Senorita Maria“ pravi talase od otvaranja. Urednici dnevnih novina, auto-časopisa i ženskih časopisa slali su svoje novinare da izveštavaju kako su žene napale jedan od poslednjih muških domena i sada srećno grade i prodaju automobile. „Ne bih očekivao ovoliko interesovanje“, kaže Erkner, ali očigledno još uvek nije dato da žena stane na svoje noge u svetu automobila. Seat je takođe otkrio koliko je njihova ideja bila efikasna u reklamiranju: veselo se osmehujući, Erkner i njen tim ukrasili su prolećnu brošuru automobilske kompanije u crvenim kombinezonima i pozvali ljude da provere njihov automobil.

Ko bi tome mogao reći ne? Mušterije vole da dolaze i više je muškaraca nego žena koji posećuju Seat dame. „Čitao sam o tome u novinama“, kaže Frank Kurth, 60-godišnji zidar. "Nadam se boljem savetu." Objašnjava da muški prodavci uvek žele brzo da zaključe posao, a Kirt se oseća iznervirano kada postoji preveliki pritisak. „Ovde su sve lepe žene“, kaže on kada ga pitaju da li se prodaja automobila u Senoriti razlikuje od prodaje automobila u drugim salonima automobila. Kurt želi da razmisli o tome i odlazi bez kupovine - ali je vidno zadovoljan.1699438095386.jpeg

1699438130004.jpeg
 

Back
Top