електрика
Zaslužan član
- Poruka
- 123.189
ja volem da sendviče pravim u rerni, pa odgore kriška paradajza i nekog lepog kačkavalja![]()
Исто радим и ја али не сматрам то сендвичем. Знаш ли шта је сендвич уопште?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ja volem da sendviče pravim u rerni, pa odgore kriška paradajza i nekog lepog kačkavalja![]()

.То се усталило па је сад и то сендвич али добро. Важно је да се тазумемо.
I medПрави Елвисов сендвич је имао кикирики путер, ту сланинчину и - банане. Бљув.
I med
Da nije lidla ne bih probao vrv nikad ovoliko raznih sireva
Odlican sir..ja kupujem dimljeni u komaduПробај Царски сир, исти ементалер. Паковање у комаду, никако листови.
Odlican sir..ja kupujem dimljeni u komadu
svoj deci sveta jasno je zašto je brokuli tako jeftin![]()
svoj deci sveta jasno je zašto je brokuli tako jeftin
a ne ide ni u sendviče![]()
, treba dosta pavlake da koliko toliko ubije onu oporu divljinu u njima 

retko ga imamo u kući brat je alergičan, on ne živi s nama al kao svejedno, pa ga ponekad kupim retko ali dobar je ... možda je pre za struganje za sendviče nego u komadu... nije bio oduvek alergičanceler ...retko ga imamo u kući brat je alergičan, on ne živi s nama al kao svejedno, pa ga ponekad kupim retko ali dobar je ... možda je pre za struganje za sendviče nego u komadu... nije bio oduvek alergičan
Celer prilično aromatičan, mora sa mjerom. Interesantno je to sa alergijama, kao da vremenom dođe do zasićenja i postaješ alegičan na šta nisi bio, kao kad kap preliva čašu.
Mnogo gora od tih alegija ne određene namirnice je intolerancija na histamin/snižen prag podnošenja histamina, ona dođe kao alergija na maltene sve, mora se izbjegavati masa stvari :
alkohol, naročito crno vino i pjenušac, također i bijelo vino i pivo, dimljena i konzervirana riba, riba koja nije svježa, kao i riblji umaci, tuna, srdela, inćun, haringa, som, losos, pizza, zatim dimljeno meso i mesne prerađevine kao što su salama, šunka, kobasice i slanina, sirevi i kiseli kupus, sjemenke suncokreta, čokolada/kakao, kafa, crni čaj, hljeb i ostalo s kvascem, kikiriki, indijski oraščići, orasi mogu samo povremeno, paradajz, špinat, patlidžan, avokado, gljive i konzervirano povrće, kao i gotove salate, zatim i voće: jagode, banane, papaja, kivi, ananas, mango, mandarine, grejp, oprezno sa vinskim i balzamičnim octom, umakom od soje, senfom, kečapom.
I mora se sve jesti svježe pripremljeno, poslije kuhanja/prženja ne smije da stoji.
Vrlo nezgodne smetnje, probavne smetnje, disajni putevi (hunjavica), glavobolja, osip i drugo.
Celer spada u jače alergene, to termička obrada ne rješava. Dodaju ga u začine, umake, supe, u EU mora biti označeno ako proizvod sadrži celer čak i kad je u tragovima.nije se on tad razvaljivao od celera samo je onda postao odjednom alergičan na živ pre svega
Добар сендвич је најбољи оброк на свету. Једемо разне.Sa kojim sastojcima ih uglavnom pravite? Koji su to domaće pravljeni sendviči koji ne bi smeli da se propuste?