gost 102443
Buduća legenda
- Poruka
- 31.178
Tekst preuzet sa drugog sajta.
Dakle, megapopularna serija "Selo gori a baba se češlja" koja postavlja rekorde gledanosti (ili tako kaže Radoš Bajić koji je ubacio celu porodicu ili da glumi ili u tehniku, mada "Šeherezada" ima mnogo veći koeficijent gledanosti) vrši krajnje stupidnu indoktrinaciju srpskog stanovništva.
Na stranu to što je radnja nepostojeća, dijalozi nategnuti i nerealni, dešavanja u seriji skoro pa nemoguća - da li bi onakva riba (Zorica) prišla onakvom priprostom mentolu kakav je sin-Dragan na manje od deset metara? Da li bi se oko sasvim prosečnog Radašinovog sina otimale Šveđanka buržujka i lekarka koja izgleda kao manekenka?
Da li je moguće, kao što je to Zorici uspelo u seriji, overdozirati od marihuane?
Serija u pitanju sprovodi krajnje primitivan pokušaj poturanja tzv. "pravih, patrijarhalnih vrednosti" iz 18. veka u Srbiju 21., pa tako Radašin kuka zbog toga što je Šveđanka odvela njegovog unuka u Švedsku, jer je on hteo da "bude njegov, jok njen, da bude Srbin, jok Šveđanin", na šta pritupi Radoslav odgovara da kako mu je on, ajde, ***, "ipak neka majka" pa ima i ona neko pravo na njeno dete. I naravno, otac Radašin se grdno posvađa sa sinom kad ovaj odluči da se osamostali i ode iz roditeljske kuće da bi živeo sam sa ženom i detetom, jer, naravno, deca vaistinu treba večno da ostanu pod paskom roditelja.
Primitivna antiveropska propaganda oličena u vidu pijanog Radoslava koji kao srbski junak, novi Obilić, napada celu četu NATO vojnika koji putuju na Kosmet, uz scenu dva vojnika koji se ljube u kafanskom WC-u, trebalo bi da sugeriše kako smo mi Srbi superiorni, časni i zdravi, za razliku od pokvarene Evrope.
U suštini, serija predstavlja najgoru karikaturu sela, ismeva seljake i njihov način života, sprda se sa njihovim problemima, i ne predstavlja ništa drugo do način zarade za porodicu Bajić i reklamiranje mobilnih operatera, stočne hrane i piva. Ovo čudo predstavlja najgori amaterizam i nesposobnost režisera i scenariste, koji svi mi plaćamo. Šeherezada je zakon!