Сељачка буна: "Све покрадоше! Ово није било ни за време Хитлера!"

Тихи

Starosedelac
Poruka
153.867

СЕЉАЧКА БУНА: „Све покрадоше! Ово није било ни за време Хитлера!“​

Српски сељак је коначно устао против криминалне власти, букнуо је највећи у историји протест пољопривредника који су тракторима блокирали бројне путеве широм Србије.​

Часна старина са шајкачом на глави седи на свом трактору и прича о својим мукама.

„Све покрадоше, ја жив не могу да останем са 20 и нешто грла! Уместо да сам сад устао да раним кравице моје, да ми дају што више млека, ја морам да дођем у Краљево! И то, не могу ни да уђем у Краљево, у моју земљу!!!! Ово за време Хитлера није било! Мој покојни стриц је ушао у Краљево на тенку са пушкомитраљезом, а ја не могу да уђем! Ово је срамота, јад и беда! Срам их било! До када више да их трпимо! Мора да се дигне кука и мотика!“, каже овај пољопривредник из околине Краљева.

https://srbin.info/drustvo/seljacka-buna-sve-pokradose-ovo-nije-bilo-ni-za-vreme-hitlera/

Ustala je kuka i motika!!!

Dosta je seljak trpeo pljacku SNS mafije . Dok strancima daju i do 120.000 evra po radniku od naseg poreza , seljaku ne daju nista!!!

Uvozi se kancerogeno mleko iz poljske, srpski seljak se zatire i unistava od strane vlasti. Nema zastite domace proizvodnje ni finansijske podrske seljacima.

TOTALNA BLOKADA SRBIJE OD STRANE SELJAKA KRECE!!!

OБЈАСНИО! Порука српског пољопривредника Александру Вучићу (ВИДЕО)​

19:20 16.05.2023.
2

Незадовољни српски ратари су данас направили највећи протест у Србији икада тако што су тешком механизацијом блокирали бројне путеве широм земље.​

У обећања Александра Вучића и његове владајуће клике наши пољопривредници више не верују и тврде да су и до сада „увек били преварени“.

ЕКСКЛУЗИВНО: Српски ратари кренули ноћас у блокаде, устала је кука и мотика! ВИДЕО​

00:30 17.05.2023.
5

Велики број пољопривредника из Краљева, Чачка, Крагујевца, револтиран данашњом реакцијом режима и полиције, кренуо је у касним вечерњим часовима тракторима на блокаде.​

„Ово што нам је полиција данас урадила, изазвало је само додатни бес! Наљутило је и наше колеге, пријатеље па долазе у ове касне сате да нам дају подршку. У току ноћи очекујемо још трактора да нам се придружи. Позивам пољопривреднике из општина Краљева, Чачка, Крагујевца и ко год је у могућности ноћас, нека дође да нас подржи. Где год нас буду заустављали, ми ћемо ту остајати и ту ћемо правити нове блокаде“, прича Предраг Вељковић док преноси уживо.

Полиција је прво зауставила српске пољопривреднике на излазу из Краљева, али их је убрзо пустила. Исто наређење су добили саобраћајци и на другом пункту пошто су добили инструкције преко телефона када су зауставили конвој.

„Пробили смо две блокаде, нема предаје!“, поручују наши ратари са блокада ноћас.

Предраг Вељковић је на својој Фејсбук страници објавио фотографије са блокаде Ибарске магистрале у месту Градица.

347637363_1302108603678712_4240213879772436228_n-700x525.jpg

foto: Facebook /Predrag Veljkovic
347396453_6503310373012393_4306759504084819285_n-700x525.jpg

foto: Facebook/Predrag Veljkovic

„Тренутне слике са блокаде Удружења произвођаца млека Шумадије и Поморавља у организацији ПУ Краљево, која је блокирала пољопривреднике данас око 13 часова на кружном току на Ибарској магистрали у месту Грдица. Полиција није дозволила пољопривредницима да уђу у град Краљево на протестну вожњу“, написао је Вељковић.

Пољопривредници одбили састанак с Вучићем​

13:55 15.05.2023.
6

Пољопривредницима је након неуспешног састанка у Влади Србије и најаве протеста понуђен разговор током поподнева са председником Србије који су они - одбили.​

„Након неуспешних преговора са премијерком, позвали су нас из кабинета Министарства пољопривреде и понудили састанак поподне са председником Србије“, каже за Н1 Драган Клеут, председник Удружења пољопривредника Баната.
Пољопривредници су, каже, одбили предлог и остају при томе да ће сутра да протестују.
На питање Н1 зашто су одбили састанак са Вучићем кажу: „Шта он може да нам понуди, ако је већ председница Владе Србије рекла да не може да испуни наше захтеве“.
Подсетимо, представници пољопривредних удружења данас су у Влади Србије разговарали са премијерком Аном Брнабић и Маријаном Ристичевићем, председником Одбора за пољопривреду, шумарство и водопривреду Скупштине Србије.
Након састанка рекли су да ниједан захтев пољопривредника није прихваћен, те су најавили протесте „од Суботице до Краљева и Крагујевца“.

Вучић исмева пољопривреднике: Протестују у најмодернијим тракторима​

19:55 16.05.2023.
8

Због небриге државе и режима према пољопривредницима, данас је "кука и мотика" изашла на протест и блокирали су бројне путеве тракторима и тешком механизацијом.​

Док српски пољопривредници запомажу јер немају од чега да живе, распродају стоку, грцају у дуговима, обећане субвенције нису добили, Вучић на ванредном снс састанку „поспрдно“ коментарише њихове муке.
„Погледајте са којим су тракторима тада излазили на улице, а са којим данас. Данас су то најмодернији трактори. То није да се смејете, то је на понос. А притом их позивам да разговарају у сваком тренутку, да решавамо проблеме, а политички проблеми нас не занимају. Спреман сам да саслушам и да учиним“, рекао је Вучић након седнице Преседништва СНС-а.
Председник Србије Александар Вучић је истакао да су укупне субвенције 2012. године биле 25,8 милијарди динара, док су данас 81 милијарду.
А шта су српски пољопривредници поручили Вучићу и снс картелу погледајте у видео прилозима испод.

Protest poljoprivrednika se nastavlja u sredu: Vožnja do Banovine, od 17 časova blokada saobraćaja​

AUTOR021.rs​

NOVI SAD

16.05.2023.​

22:17 > 23:45​

KOMENTARI​

10

Poljoprivrednici koji se nalaze u Novom Sadu će u sredu, 17. maja organizovati protestnu vožnju do Banovine, a posle podne se očekuju i blokade raskrsnica.
Protest poljoprivrednika se nastavlja u sredu: Vožnja do Banovine, od 17 časova blokada saobraćaja

Kako za 021.rs navodi Goran Filipović, ratari očekuju da im se pridruži i oko 30 traktora iz Sivca.

Svi zajedno će oko 10 časova krenuti u protestnu vožnju od Novosadskog sajma do Kompleksa Banovine, a zauzeće dve trake.

Zastoj saobraćaja će biti samo dok se mi budemo kretali do Banovine i nazad. Nećemo blokirati ništa, samo ćemo ispred pokrajinske vlade biti parkirani", navodi on.

Filipović objašnjava da će biti parkirani ispred Banovine do 13 časova, kada će se vratiti nazad kod Master centra.

"Nakon što prođe špic blokiraćemo saobraćaj od 17 do 18 časova, kada ćemo zatvoriti Bulevar oslobođenja i raskrsnicu sa ulicom Kralja Petra i još jednom ulicom za koju se još uvek nismo odlučili", rekao je on za 021.rs.

I drugi poljoprivrednici širom Srbije i Vojvodine će blokirati puteve u Subotici, Požarevcu, Pančevu, Bogatiću. Zna se i da će magistralni put Zrenjanin - Novi Sad biti blokiran.

Ratari protestuju kako bi skrenuli pažnju na svoje probleme. Prethodno je Vlada Srbije na njihove zahteve ostala nema.

Njihovi zahtevi svode se na bolje uslove za rad, uz povećane iznose subvencija, niže akcize i bolje otkupne cene.

Opširnije o razlozima protesta poljoprivrednika čitajte u posebnoj vesti OVDE.

FOTO, VIDEO: Dug red traktora kod Sajma u Novom Sadu, poljoprivrednici planiraju da prenoće​

AUTOR021.rs​

NOVI SAD

16.05.2023.​

10:55 > 14:25​

KOMENTARI​

79

Više od 50 traktora parkirano je ispred Master centra, u nameri poljoprivrednika da skrenu pažnju na svoje probleme. Prethodno je Vlada Srbije na njihove zahteve ostala nema.
FOTO, VIDEO: Dug red traktora kod Sajma u Novom Sadu, poljoprivrednici planiraju da prenoće

Poljoprivrednici su u Novi Sad došli iz Gospođinaca, Žablja, Vilova, Kisača i drugih okolnih mesta, a čekaju da im se sve više kolega pridruži.

Njihovi zahtevi svode se na bolje uslove za rad, uz povećane iznose subvencija, niže akcize i bolje otkupne cene.

Poljoprivrednik Goran Filipović rekao je da postoji mogućnost da deo traktora ode ispred Banovine, ukoliko bude gužve.

Navodi za 021.rs da planiraju da prenoće kod Sajma i najavljuje radikalnije blokade ulica i mostova, ukoliko im se niko od nadležnih ne odazove.

Kako su rekli za 021.rs, deo njih je zainteresovan da, u slučaju izostavka reakcije vlasti, ide i u Beograd.

"Ukoliko bude bilo puno traktora, deo će otići ispred Banovine", rekao je ranije danas za 021.rs i Mileta Slankamenac iz Inicijative za opstanak poljoprivrednika.

Dodao je da nisu u planu masovne blokade saobraćaja, već će se u početku gledati koliko će nezadovoljnih izaći na ulicu.

Poljoprivrednici iz Bavaništa su sa oko 50 traktora blokirali stari put koji vodi ka Pančevu. Članovi udruženja poljoprivrednika "Složni Pidikanci" su izjavili da protest predstavlja podršku inicijativi za opstanak poljoprivrede

Takođe, traktori su snimljeni i u Požarevcu.

Српски сељак је коначно устао против криминалне власти, букнуо је највећи у историји протест пољопривредника који су тракторима блокирали бројне путеве широм Србије.​

Часна старина са шајкачом на глави седи на свом трактору и прича о својим мукама.

„Све покрадоше, ја жив не могу да останем са 20 и нешто грла! Уместо да сам сад устао да раним кравице моје, да ми дају што више млека, ја морам да дођем у Краљево! И то, не могу ни да уђем у Краљево, у моју земљу!!!! Ово за време Хитлера није било! Мој покојни стриц је ушао у Краљево на тенку са пушкомитраљезом, а ја не могу да уђем! Ово је срамота, јад и беда! Срам их било! До када више да их трпимо! Мора да се дигне кука и мотика!“, каже овај пољопривредник из околине Краљева.

https://srbin.info/drustvo/seljacka-buna-sve-pokradose-ovo-nije-bilo-ni-za-vreme-hitlera/

Dosta je seljak trpeo pljacku SNS mafije . Dok strancima daju i do 120.000 evra po radniku od naseg poreza , seljaku ne daju nista!!!

Uvozi se kancerogeno mleko iz poljske, srpski seljak se zatire i unistava od strane vlasti. Nema zastite domace proizvodnje ni finansijske podrske seljacima.

Hehe vi pričate o kancerogenom mlijeku, a Rusima ste htjeli prodat voće sa 200 puta više otrova u voću nego što je dopušteno.

Vidi ti to sa EU zašto je tako

Jesmo mi u EU? U cemu ti to?

Jedna Makedonija daje 300 evra po hektaru i dizel gorivo ispod 90 din litar 200 litara po hektaru a vi nazadnjaci 70e po hektaru i 0 litara dizela?

Stranim milijarderima milijarde dinara iz budzeta a seljacima bedinju!!!!

Ustala kuka i motika!!!

Seljak trazi iste subvencije koje dajete strancima!!! Dosta je bilo pljacke!!!

i sta oce ?

Problemi seljaka su cak i mnogo kompleksniji da bi im resenje bilo stimovanje SNS formule o subvencijama, akcizama i otkupnoj ceni...
Kako god bilo, uvek je cast na strani poljoprivrednika nase zemlje...

Malopre bio na pumpi da sipam gorivo

Kaze radnik da ambasadori kad dodju da sipaju , sipaju gorivo za 70-75 din litar!!!

Ne placaju akcizu!!!

Za ambasadore nema akcize a za seljaka sve u fulu!!!

A ne hrane hlebom Srbiju ambasadori vec seljaci!!!!

Jesmo mi u EU? U cemu ti to?

Jedna Makedonija daje 300 evra po hektaru i dizel gorivo ispod 90 din litar 200 litara po hektaru a vi nazadnjaci 70e po hektaru i 0 litara dizela?

Stranim milijarderima milijarde dinara iz budzeta a seljacima bedinju!!!!

Ustala kuka i motika!!!

Seljak trazi iste subvencije koje dajete strancima!!! Dosta je bilo pljacke!!!

Nismo,ali smo potpisali sa njima neke dogovore, još pre ovih na vlasti

Koliko vidim baš se ova vlast nekome debelo zamerila, jer su izmileli svi koji su na platnom spisku

Od poljoprivrednika preko demokrata, a evo proradila i dojave o bombama u školi

Kome su se ,Tihi, zamerili? I ti si ubacio u petu brzinu sa propagandom, a?

Poslednja izmena:
site logo

Podeli :​

42

OGLAS

„Poljoprivreda im je zadnja rupa na svirali, razgovor s Vučićem nije po Ustavu“​

VESTI Autor: N1 Beograd 16. maj 202321:22 42 komentara

Podeli :​

Pause
Unmute

Loaded: 3.59%

Remaining Time -24:46
Picture-in-PictureFullscreen
Državi je poljoprivreda "zadnja rupa na svirali", pokušaće da nas razbiju tako što će nas podeliti među sobom, ali od sutra proteste radikalizujemo, rekao je Radoslav Adamović, poljoprivrednik iz Krčedina i predstavnik inicijative "Za spas poljoprivrede" u emisiji "Iza vesti".

Koliko će dugo trajati protesti poljoprivrednika koji su danas počeli u različitim delovima Srbije i da li će poljoprivrednici iz unutrašnjosti doći na veliki protest u Beogradu, samo su neka od pitanja koje javnost postavlja.
„Plan je da se večeras održi sastanak, a da se sutra inteziviraju protesti. Pridružilo nam se još ljudi, tako da verujem da će se sutra preći u delimične, a možda negde i potpune blokade“, objašnjava Adamović.
On dodaje da su poljoprivrednici iz Pančeva danas pokušali da priđu bliže Rafineriji i izbegnu blokade puta, međutim, u tome ih je zaistavila policija.

Sramota koliko su unistili poljoprivredu u drzavi sa 5mil ha obradive zemlje.

Odakle ti ideja da je poljoprivreda upropaštena u državi koja je jedan od 10 najvećih izvoznika kukuruza u svetu a i pšenice među 15, a realno tačka je na karti sveta?

Back