Sekta

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

stefan-bre

Početnik
Poruka
4
E ovako mucio sam se dosta sa naslovom , ali kad bi mogli da me pogresno ne shvatite..

e ovako

Pre par nedelja sam isao kod druga i poneo sam mobilni , otac mog drugara je zatrazio da vidi telefon i ja sam mu dao...Posto ja slusam heavy metal i jos neke vrste metala...Imao sam na pozadini telefona pentagram i tako neke stvari...On mi je napricao za neke sekte pojma neznam sta je sve napricao nisam mogao da spavam od toga(covek ima verovatno neke predrasude prema muzici)...Isterao me je iz kuce i zabranio da se druzim sa njegovim sinom , a bili smo dobri drugari...

Sta sad ja da radim da li da idalje slusam heavy metal ili da se promenim...

(mozda sam promasio forum ali vas molim da mi odgovorite).,...:sad2::neutral:

E ovako mucio sam se dosta sa naslovom , ali kad bi mogli da me pogresno ne shvatite..

e ovako

Pre par nedelja sam isao kod druga i poneo sam mobilni , otac mog drugara je zatrazio da vidi telefon i ja sam mu dao...Posto ja slusam heavy metal i jos neke vrste metala...Imao sam na pozadini telefona pentagram i tako neke stvari...On mi je napricao za neke sekte pojma neznam sta je sve napricao nisam mogao da spavam od toga(covek ima verovatno neke predrasude prema muzici)...Isterao me je iz kuce i zabranio da se druzim sa njegovim sinom , a bili smo dobri drugari...

pa lepo mu objasni da se ne razumes u sekte i da nisi u sekti :)

a pentagram i hevy metal mogu imati veze sa satanizmom....

sam odlucujes o sebi...
a sta bi trebao da uradis? sta zelis da postignes...? :think:

razgovaraj sa prijateljem ako ti je stalo do njega........

ima.. naravno ne sva muzika... a pentagram jeste satanistick isimbol...

πεντάγραμμον, odnosno pentagram je još u staroj Grčkoj korišten kao simbol zaštite od zlih uticaja, a čak su ga i srednjevekovni hrišćani koristili kao simbol pet rana Isusovih (kao što je dokazao George Ferguson, u svojoj obimnoj knjizi "Signs and Symbols in Christian Art", Oxford University Press). Da ne govorimo o tome da je pentagram osnova Pitagorejskog Pentakla i da ima poreklo i u drevnoj kineskoj civilizaciji u vidu Wu Xing, simbola koji predstavlja savršenu ravnotežu svih pet elemenata.

e ovako

Naravno da treba da se skloniš od te muzike. Ali to je isto kao da kažem pušaču da prestane da puši....dakle, teško da ćeš se izvući iz tog smoga. Sve zavisi od tebe, tvog karaktera.
Kao što većina masona nema predstavu o samoj masoneriji...tako ni žrtve rocka, metala i sl. muzike nemaju predstavu o njenom uticaju na čoveka.

Ako poželiš da se vratiš sa zlog puta...možeš pogledati ovo: https://video.google.com/videoplay?docid=-7441813252729354784#
https://video.google.com/videoplay?docid=5062932742000166614#
https://video.google.com/videoplay?docid=-8552679933925983690#

e ovako

Da se promenis zbog koga?Zbog oca od tvog druga samo zato sto slusas takvu i takvu muziku ili na telefonu imas tu i tu sliku,usled cega je on stvorio sliku o tebi kakvu je on hteo sto je na tebe uticalo ocigledno jako ponizno.
Stvarati sliku o nekome na osnovu muzike i ostalih da kazem etiketama koje ljudi lepe jedni na druge je totalni apsurd :dash:
Nema potrebe da se menjas nego budi ono sto jesi i razmisljaj svojom a ne tudjom glavom ;)

Naravno da treba da se skloniš od te muzike. Ali to je isto kao da kažem pušaču da prestane da puši....dakle, teško da ćeš se izvući iz tog smoga. Sve zavisi od tebe, tvog karaktera.
Kao što većina masona nema predstavu o samoj masoneriji...tako ni žrtve rocka, metala i sl. muzike nemaju predstavu o njenom uticaju na čoveka.

Ako poželiš da se vratiš sa zlog puta...možeš pogledati ovo: https://video.google.com/videoplay?docid=-7441813252729354784#
https://video.google.com/videoplay?docid=5062932742000166614#
https://video.google.com/videoplay?docid=-8552679933925983690#

Zaboravio si da spomenes da treba ziveti u prirodi...i naravno,bez kafe,koka-kole,rodjendana i ostalih judeomasonsko-vatikanskoekumenskih podmetacina,uz pomoc kojih zele da nas odvuku od Boga. Jesam pogodio?:mrgreen:

To kako je ćale reagovao i šta ti je sve napričao, govori o njemu, ne o tebi.
Možda je ostao bez posla, kriza je, a još se ne zna ni kad ćemo u EU, pa je malo napet.
Razumi ga. :)

Dakle, relax i slušaj ono što ti se sluša. Mada ne baš preglasno, zbog sluha i komšija :D

Prvo, pentagram je simbol zaštite u mogim religijama i ko god da te nagovara da ukloniš taj simbol iz tvoje blizine ti sigurno ne misli dobro. Svakako da pentagram nema nikakve veze sa satanizmom, osim u glavama umno obolelih osoba.
Drugo, što se tiče muzike, meni više smeta pedofil koji sluša crkveno pojanje nego adoloscent koji mlati kosurdom uz neku kakofoniju zvukova koja dopire iz pojačala.
Slušaj ono što čini da se osećaš dobro.

Mnoge stvari se danas u zivotu prihvataju zdravo za gotovo. A daleko od toga da je zdravo.

Interesuj se malo oko toga, poslusaj sta te pesme zapravo pevaju, sta znaci pentragam i ostalo. Ima puno toga po netu.

A nakon toga, popricaj razumno sa ocem tvog druga, siguran sam da ce razumeti.

I njegova akcija je samo prekomerni oprez i strah koji treba da se ima od takvih stvari. Nista licno.

Covek da prvu put vidi raketu mislio bi da je vatromet, a kad vidi da ubija onda se cuva.

Primećujem tendenciju da su ljudi u stanju svašta da nazovu satanizmom :lol: i sektom :lol: .
Za moj klub borilačkih veština su neki komentarisali da je sekta :rotf:, "naziv im je nešto čudan" :lol: .

Pohvalila bih Hungana za izuzetno poučan post! :ok: (podelila sam previše reputacija, pa moram ovako)
Kada se razgovara o nekoj konkretnoj pojavi, ljudi treba da se rukovode konkretnim činjenicama i znanjem, a ne prepadajuće-agresivnim parolama.

Mnoge stvari se danas u zivotu prihvataju zdravo za gotovo. A daleko od toga da je zdravo.

Interesuj se malo oko toga, poslusaj sta te pesme zapravo pevaju, sta znaci pentragam i ostalo. Ima puno toga po netu.

A nakon toga, popricaj razumno sa ocem tvog druga, siguran sam da ce razumeti.

I njegova akcija je samo prekomerni oprez i strah koji treba da se ima od takvih stvari. Nista licno.

Covek da prvu put vidi raketu mislio bi da je vatromet, a kad vidi da ubija onda se cuva.

Pa evo, Hungan je lepo napisao šta pentagram predstavlja.
Inače, slažem se, čovek treba da se informiše što više, ali mora da vodi računa o verodostojnosti izvora saznanja. Posebno je Internet diskutabilan.

Inače, nisam sigurna da će otac njegovog druga razumeti. Na žalost, ako je njime prevladao fanatizam, obično su takve individue spremne isključivo za jednosmernu komunikaciju :(.
(usput rečeno, ja bih baš lično shvatila kada bi neko tražio da mi brlja po mom mobilnom telefonu)

Nisam čula da je nekoga ubio pentagram, ali neznanje može ljudima doći glave.. oblikujući ih tako da vode potpuno nezadovoljavajući i prazan život, često praćen ego tripovima (nametanjem drugima, "samo oni znaju sve" itd..).

Prvo, pentagram je simbol zaštite u mogim religijama i ko god da te nagovara da ukloniš taj simbol iz tvoje blizine ti sigurno ne misli dobro. Svakako da pentagram nema nikakve veze sa satanizmom,
Drugo, što se tiče muzike, meni više smeta pedofil koji sluša crkveno pojanje nego adoloscent koji mlati kosurdom uz neku kakofoniju zvukova koja dopire iz pojačala.
Slušaj ono što čini da se osećaš dobro.
a zasto se onda koristi pentagram u rritualima prizivanja demona ili zlih duhova :think:

Pa tako ako posmatraš, svašta se može koristiti u ritualima prizivanja demona.. može i krst sa raspećem.. shvataš?
NIje simbol kriv zbog šačice pojedinaca koji ga eventualno zloupotrebljavaju...i izvode besne gliste sa tim.

Hitler je uzeo simbol svastike (pa ju je još nakrivio, što je bila kobna greška).. ona je pre toga na istoku bila simbol života, simbol sunca... a danas se ljudi boje svastike zbog zloupotrebe koja je načinjena. To ne znači da je svastika na tradicionalnom istoku poprimila negativnu konotaciju.. naprotiv..on se u Indiji i dalje crta prilikom venčanja npr :) .

Taj pentago...pardon, pentagram... MisteriJozno je to... :think:

pentagon_pentagram.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back